2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri

Maalesef ülkemizde çoğu iş yerinde yıllık izin süreleri oldukça kısıtlı. Bu nedenle seyahat etmeyi seven çalışanlar daha fazla gezebilmek için genelde resmi tatillerden medet umuyor. Ben de 2020 yılı resmi tatiller ve 2020 yılı gezi önerileri listesi çıkardım ve ikisi birlikte bir yazı hazırlamaya karar verdim. Nasılsa zaman yaklaştıkça sorular gelmeye başlayacak, şimdiden hazır olsun dedim. 🙂 Ayrıca önden planlama yaparsanız promosyon biletlerden yer kapabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Yeri gelmişken ekonomik seyahat etmekle ilgili önerilerime aşağıdaki yazılarımdan ulaşabilirsiniz. Buyurun size 2020 yılı resmi tatilleri ve seyahat önerileri

Ekonomik Seyahat Etme Yolları:Ucuza Nasıl Seyahat Edilir? 

Seyahat için Bütçe Oluşturmak ve Ucuza Gezmenin Yolları

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: 1 Ocak Çarşamba

1 Ocak Çarşamba gününe denk geliyor. İki gün izin alabilenler için bu tam beş günlük tatil demek. Yeni yıla bundan daha güzel bir başlangıç olabilir mi? O zaman bunu kutlamak için bir yerlere gitmek gerek değil mi? 🙂 Berlin‘e ne dersiniz? Çılgın gece hayatı ve cıvıl cıvıl noel pazarlarıyla bana çok ideal bir rota gibi görünüyor. Bir başka güzel alternatif ise Alsace rotası, Colmar ve diğer köyler olabilir. Kurabiye gibi evleri ve gezmelere doyamayacağınız noel pazarları yeni yıla harika bir giriş yapmanızı sağlayacaktır. Benim Alsace gezi notlarım için tık tık.

DSC_2171.JPG

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: Berlin

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: 23 Nisan Perşembe

Nisan ayında bir gün izin alarak dört günlük izne sahip olacağınız 23 Nisan tatilinde sıra. Evet farkındayım, Ocak’tan Nisan’a kadar hiç resmi tatil yok. 🙁 Bence buna bir el atılmalı ve her ay bir resmi tatil olmalı. 😛 Peki bu güzel bahar ayında nereye gidilebilir? Daha önce birkaç farklı zamanda gittiğim Mardin‘i bu mevsimde özellikle öneririm. Mardin için dört gün biraz fazla diye düşünüyorsanız, çevresinde gezilecek çok yer olduğundan sindire sindire güzel bir gezi planı yapabilirsiniz. Detaylı bir Mardin rehberi için buraya tık tık. Bu zamana önereceğim bir başka rota yurt dışından geliyor, Ürdün. Bu dünyanın dışından bambaşka bir deneyim için şimdiden biletlere bakmaya başlayın bence. Ürdün yazılarıma göz atmayı da unutmayın, burada ve şurada.

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: 1 Mayıs Cuma

İşte en sevilesi tatillerden biri. Hem baharın en güzel ayı başlıyor, hem de Cuma gününe denk geliyor. Hiç izin kullanmadan üç günlük kaçamak şansına sahip oluyorsunuz. Bu tatil için önerim havanın oldukça güzel olacağını tahmin ettiğim Malta. Şansınız yaver giderse denize bile girersiniz belki kim bilir. Daha önce kendi deneyimlerimizi de yazmıştım, okumak isterseniz sizi şöyle alayım. 😉 Bir başka tavsiyem de havaların yumuşamaya başladığı Lviv olacak, hem ucuz hem de üç günde rahat rahat gezilebilecek bir şehir. Lviv yazımı da okumayı unutmayın.

DSC_0188

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: Malta

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: 19 Mayıs Salı

Yine güzel bir tatil, bir gün izin aldınız mı dört günlük mis gibi bahar tatili yapabilirsiniz. Bence Kaş bu mevsimde harika olur, biraz soğuk olsa da denize girebileceğinize eminim. Kaş gezi notlarıma bir bakın olur mu? İkinci önerim de İtalya’nın Toskana bölgesi olacak. Bağlar yeşillenmiş olur, gezmek için de henüz sıcaklar bastırmadan en ideal zaman. Toskana notlarım da var tabi ki, buradan buyurun. 🙂

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: 25-26 Mayıs Pazartesi-Salı

Ramazan bayramı ne yazık ki biraz hafta sonunda kaynıyor ama biz bardağın dolu tarafını görüp iki günlük ek tatilin tadını çıkarıyoruz, dört günlük bir seyahat planlayabiliriz. Yılın en uzun günlerinin yaşandığı Haziran ayına yakın zamanlar için St. Petersburg‘a gitmenizi tavsiye edeceğim. St. Petersburg’ta mutlaka yapmanız gerekenler için şuradaki yazımı okumanızı tavsiye ederim. Türkiye’de ise Akyaka güzel bir rota olur diye düşünüyorum, bizim kendi tecrübelerimizi yazdığım yazıyı şuradan okuyabilirsiniz.

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: 15 Temmuz Çarşamba

Yine hafta ortası tatili, ya günübirlik bir kaçamak yapacaksınız ya da baştan veya sondan iki gün izin alıp beş günlük tatile tamamlayacaksınız. Günübirlik gezi yaşadığınız şehre göre değişir ama yoldan bağımsız bir günlük gezi yapabileceğiniz birkaç öneride bulunayım: Bursa, Edirne, İstanbul, İğneada, Kıyıköy. Eğer beş günlük gezi yapacaksanız yurt dışında İtalya’nın Cinque Terre rotasını öneririm, gezi notlarımı okuyup öyle karar verin isterseniz. 🙂 Yurt içinde ise İzmir çevresindeki kasabaları gezmek için oldukça ideal bir zaman, tam beş günlük rota önerim sizi bekliyor.

DSC_0149

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: Çamlıhemşin

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: 30(1/2) Temmuz Perşembe-3 Ağustos Pazartesi

Kurban bayramı da bu sene maalesef hafta sonunun içine kaynıyor, yine de arife ile birlikte dört buçuk gün tatil var. Yarım gün izin alarak beş günlük tatile sahip oluyorsunuz. Bu tatil için Türkiye’yi düşünenlere kapsamlı bir Doğu Karadeniz, yurt dışı düşünenlere ise Kopenhag seyahati öneriyorum. Hava şartları ikisi için de en uygun zamanlardan. Kopenhag gezi notlarımı ve Doğu Karadeniz’e gitmek için 10 nedeni yazdığım yazıları okursanız belki karar vermenizde etkili olur.

30 Ağustos Pazar gününe denk geliyor maalesef. 🙁

2020 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri: 29 Ekim Perşembe

Cumhuriyet bayramımız bu sene Perşembe gününe geliyor ve bize dört günlük bir tatil fırsatı sunuyor. Yıl sonuna doğru vergi dilimlerinin artmasıyla birlikte daha düşük bütçeli seyahatler iyi gelir diyor ve vizesiz, hatta pasaportsuz girebileceğiniz Tiflis‘i öneriyorum. Biz yaklaşık 2 senedir Tiflis’te yaşıyoruz ve samimi olarak çok güzel bir şehir olduğunu düşünüyorum, dört gün hem Tiflis’i hem de belki günübirlik çevresini gezmek için oldukça ideal bir süre. Kapsamlı Tiflis rehberimi okumadan plan yapmayın! 🙂 Yurt içinde ise Gaziantep ve çevresi güzel bir alternatif olur bence, tabi ki Gaziantep notlarımı da okumayı unutmayın. 🙂

Umarım faydalanabileceğiniz bir yazı olmuştur. Buradaki öneriler kafanıza yatmadıysa resmi tatillerde nereye gideceğinize karar verirken mevsimlere göre seyahat rehberleri de işinize yarayabilir, göz atmayı unutmayın. 😉

Sonbaharda Hangi Ayda Nereye Gidilir

Kış Aylarında Nereye Gidilir?

İlkbaharda Hangi Ayda Nereye Gidilir?

Yaz Aylarında Nereye Gidilir?

Hangi Ayda Nereye Gidilir?

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

1 Response

  1. Mart 3, 2018

    […] 2018 Yılı Resmi Tatilleri ve Seyahat Önerileri […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et