İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Yine çok sorulan sorulardan yola çıkarak hazırlamaya karar verdiğim bir yazıyla karşınızdayım. Geçmişe gittim, ilk defa yurt dışına çıktığım zamandan beri yaptığım hataları, aldığım dersleri düşündüm ve ben ilk defa yurt dışına çıksaydım şimdiki aklımla nelere dikkat ederdim notlar aldım. Yurt dışına ilk defa çıkacakların kulağına küpe etmesi gereken, iyi ki bu yazıyı okumuşum dedirtecek tavsiyeler vermeye çalışacağım. Yazının sonunda, ilk kez yurt dışına çıkacaklar nereye gitmeli sorusu için ilk defa yurt dışına çıkacaklara rota önerileri de bulunuyor. ilk defa yurt dışına çıkacaklar bu yazıyı mutlaka okuyun.

DSC_0054

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara tavsiyeler

  • Gideceğiniz yerin vize prosedürünü tatil planı yapmaya başlamadan önce öğrenin. Bazı yerlerin, örneğin Mısır’ın vizesini almak 1.5 ay sürebiliyor. Eğer siz plan yapmadan önce bunu öğrenmezseniz vizenizi alamadığınız için seyahatinizi iptal etmek zorunda kalabilirsiniz. Sadece gideceğiniz yer değil, aktarmalı uçacaksanız aktarma noktasındaki ülkenin de transit vize isteyip istemediğini mutlaka öğrenin.
  • Uçak bileti alırken onay düğmesine basmadan önce tarihleri, isim ve soy isimleri kontrol edin. Bileti aldıktan sonra mail gelmesini bekleyin ve maildeki bilgilerin de doğruluğunu kontrol edin. Pek çok hava yolu şirketi bilet aldıktan kısa süre sonraki iptalleri kabul ediyor, hata varsa hemen hava yolunu arayıp iptal edebilirsiniz. Geç kalırsanız bu hakkınızı kaybedersiniz.
  • Otel rezervasyonlarını yaparken, şehir vergisi gibi ek ücretler yansıtılabiliyor, bütçe hesabı yaparken bunları atlamayın. Bazı yerlerde o kadar çok vergi oluyor ki oranlar %30’ları bulabiliyor. Böyle olunca da evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor, aman dikkat orada fark edince tadınız kaçabilir.
  • Gideceğiniz yerle ilgili seyahat sağlığından net bilgi alın. Bana özellikle Asya ve Afrika rotalarında aşı sorusu çok geliyor. Ben de yazılarımda paylaşmaya çalışıyorum ama yine de siz mutlaka Sağlık Bakanlığı’nın resmi seyahat sağlığı sayfasından güncel bilgileri alın. İçinize sinmediyse telefonla ya da uğrayarak daha detaylı bilgi alın.
  • Gideceğiniz yerdeki Türk Konsolosluğu’nun iletişim bilgilerini kaydedin. Acil bir durum olur, telefon etmeniz ya da gitmeniz gerekir. Internet olmaz vs. vakit kaybetmemek için bir yere not edin.
  • Pasaportunuzun önemli sayfalarını scan edip mailinize gönderin. Tabi bir de fotokopisini yanınızda bulundurun. Ben kaldığım şehrin içinde gezerken genelde pasaportumun orijinalini otelin kasasında bırakıp fotokopiyle geziyorum. Polis çevirirse, elinizde fotokopi olunca en kötü otelden gidip alırsınız ama çalınırsa işiniz zorlaşır.
  • Gideceğiniz yerdeki prizlerin bizimle uyumlu olup olmadığını kontrol edin, gerekiyorsa yanınıza bir adaptör alın.

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara tavsiyeler

  • Hesap ve kredi kartlarınızın yurt dışı kullanım izinlerini bankanızdan kontrol edin. Benim başıma gelmişti bir kere Brezilya’da, para çekememiş ve zor durumda kalmıştım. Meğer Brezilya riskli bölgelerden biri olduğu için kullanıma kapanmış, dönünce öğrendim. Bazı yerler bankalar için riskli görünebiliyor ve oradan işlem yaptığınızda kartınızı hemen kullanıma kapatabiliyorlar. Ondan sonraki seyahatlerimde önceden bankayı bilgilendirdim gideceğim yerler için.
  • Gittiğiniz dönemde gideceğiniz yerdeki etkinlikleri kontrol edin. Festivaller, ücretsiz konserler ya spor olaylarına denk gelebilirsiniz. Mutlaka araştırın, seyahatimizin ekstra güzelleşmesini sağlıyabiliyor bu etkinlikler. Ben bir keresinde Belgrad’ta bira festivaline denk gelmiştim, gitmeden öğrenmeseydim o muhteşem festivali kaçıracaktım.
  • Telefonunuzu yurt dışına açtırın. Telefonunuzu kullanmayı düşünmüyorsanız bile mutlaka telefonunuzu yurt dışına açtırın, acil bir durumda pişman olmayın.
  • Data roaming’i gitmeden önce kapatın. Siz internete girmeseniz de telefonunuzun arka planında çalışan bazı uygulamalar internet kullanıyor olabilir ya da whatsapp’tan mesaj gelebilir vs. telefonunuzun data roaming seçeneğini kapalı konuma getirin yoksa anormal faturalarla karşılaşabilirsiniz.
  • Offline harita uygulaması indirin. Offline harita uygulamarından birini edinin ve gitmeden önce ilgili ülkenin hangi bölgelerini gezeceksiniz haritalarını indirin. Bir de mümkünse kağıt baskı bir yer haritası edinin.
  • Seyahat sigortası yaptırın. Başınıza ne geleceği hiç belli olmaz, seyahat sigortaları çok pahalı değil ama teminatları ihtiyacınız olduğunda sizin tüm masraflarınızı karşılayacak büyüklükte oluyor.
  • Türkiye’den yanınıza atıştırmalık bir şeyler alın. Yanınıza buradan fındık, fıstık, hata ufak tefek konserveler alabilirsiniz. Ara öğün olarak ya da gittiğiniz yerin yemeğini beğenmediyseniz belki de ana öğün olarak ihtiyacınızı olabilir. Oralarda market bulamadığınız zamanlarda hayat kurtarır.
  • Gideceğiniz yerle ilgili turist tuzaklarını önceden öğrenin. Google’da “…. tourist scams” şeklinde arama yaparak gideceğiniz yerde turistleri daha çok hangi konularda kazıkladıklarını öğrenebilirsiniz. (….. yerine gideceğiniz yeri yazıyorsunuz) Bazen gerçekten çok fazla saf yerine konduğunuzu fark edebiliyorsunuz ama iş işten geçmiş oluyor.
  • Fotoğraf makinesi ve telefonunuzu gitmeden önce yedekleyip boşaltın. Gittiğiniz yerde yedek alma şansınız olmayacağı için eski fotoğraflarınızı silmek zorunda kalabilirsiniz.

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara tavsiyeler

  • Yola çıkmadan önce tüm teknolojik aletlerinizin şarjlarını doldurun. Yollarda gecikmeler olabilir, planlarınız değişebilir ve şarj edecek vaktiniz olmayabilir, hepsi dolu olsun.
  • Gideceğiniz yerin dilinde en azından merhaba ve teşekkürler demeyi öğrenin. Yerel insanlar bunları duymaktan hoşlanır, iletişiminiz kuvvetlenir. Yabancıların bize merhaba veya teşekkürler demesi ne kadar tatlı geliyor onu düşünün.
  • Gideceğiniz yerin yerel yemeklerini öğrenin. Farklı tatları öğrenmek de seyahat etmenin güzel yanlarından biri ve en azından bir tane farklı yiyeceğin tadına bakmış olarak dönmeniz damak tadınızı zenginleştirir.
  • Gitmeden önce hava durumunu kontrol edin. Mutlaka bakıyorsunuzdur ama son gün hatta evden çıkmadan önce bile son bir kez hava durumunu kontrol etmekte fayda var. Hava günlük güneşliyken yağmura dönmüş olabilir, yanınıza son dakika bir mont ya da şemsiye atmanız gerekebilir. Ya da tam tersi bir anda hava çok iyileşmiştir ve sizin yanınızda bir tshirt bile yoktur, oradan alışveriş yapmak zorunda kalmayın.
  • Çok fazla eşya almayın. Defileye gitmiyorsunuz, günde 3 posta kıyafet değiştirecek gibi eşya almayın. O kıyafetler genelde hiç kullanılmadan olduğu gibi geri dönüyor, gerçekten giyeceğinize emin olacağınız şeyleri alın, boşuna hamallık etmeyin.
  • Alacaklarınızın listesini önceden yazmaya başlayın. Valize yerleştirdikçe üstünü çizersiniz, bu şekilde çok daha verimli valiz hazırlanıyor. Bazen yazmayınca en önemli şeyleri bile unutabiliyor insan.
  • Kış mevsiminde bile gidiyor olsanız yanınıza hafif bir terlik alın. Duşa girerken ya da odanın içinde dolaşırken ihtiyacınız olacaktır.

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara tavsiyeler

  • Yanınıza ilk yardım gereçleri alın. Sargı, bandaj, yara bandı, ağrı kesici, asprin gibi kullanım alanı geniş olan ürünlerin acil durumlar için yanınızda bulunmasında fayda var.
  • Gideceğiniz yerle ilgili film, belgesel izleyin veya kitap okuyun. Bu hem sizi daha fazla motive eder hem de gittiğinizde romanın ya da filmin karelerini yaşıyor gibi hissedersiniz, keyif verir.
  • Yanınıza kendi şampuanınızı, saç kreminizi filan götürmeyi düşünüyorsanız küçük boy şişeler alıp onların içine ihtiyacınız kadar doldurup götürün.
  • Yanınıza bir kitap alın. Yollarda veya gecikmelerde yapacak bir şey bulamadığınızda kitap kurtarıcınız olacaktır.
  • Yanınıza kulaklık alın. Çevresel gürültülerden korunmak için ya da boş vakitlerde müzik dinleyerek oyalanmak için yanınızda kulaklık olmasında fayda var.
  • Uzun süreli ve bol ülke değiştirmeli bir seyahat olacaksa yanınıza vesikalık fotoğraf almanızda fayda var. Bazen kapı vizesinde ya da evrak hazırlamada ihtiyaç olabiliyor.
  • Kısa süreli bir seyahat ise kabin valiziyle yola çıkın. Valiz beklemekle vakit kaybetmezsiniz, bazen hava alanının yoğunluğuna göre bir saatten fazla bile beklemek zorunda kalınabiliyor.
  • Klasik renklerde bir valiz yerine dikkat çeken bir valiz rengi tercih edin. Benim daha önce valizim çalınmıştı ve valizim füme renkte herkeste bulunabilen bir valiz olduğundan kameralardan da takibini yapamadık.
  • Valizinizde boş yer bırakın. Nasıl oluyor bilemiyorum ama aynı eşyalarla dönseniz bile valizinizdeki eşyalar nedense seyahat dönüşlerinde daha fazla yer kaplıyor. Dönüşte stres olmamak için ve ufak tefek birkaç şey aldığınızda nereye koyacağım diye düşünmemek için valizde giderken yer bırakmak en iyisi.

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara tavsiyeler

  • Uçakla gidiyorsanız havaalanına erken yola çıkın. Trafik, lastik patlaması, kaza olması vs. her türlü soruna karşı evden erken çıkın. İlk seferden uçak kaçırma stresi yaşamayın.
  • Havaalanına aç, susuz gitmeyin. Havaalanları her yerde çok pahalı, nasılsa orada yerim içerim demeyin. Karnınızı güzelce doyurun, hele Türkiye’de su bile 5-6 katına satılıyor.
  • Evden çıkmadan valizinizi tartın. Havayolu firmalarının belli valiz kilosu limitleri var. O limitleri mutlaka öğrenin ve çıkmadan valizinizi tartıp limiti aşmadığınızdan emin olun. Belki evdeyken birkaç şey çıkarırsınız. Havaalanında her ek kiloya fahiş fiyatlar isteyebiliyorlar, zor durumda kalmayın.
  • Valizinizi bagaja verecekseniz yanınıza ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalar alın. Valizinizin yollarda bir yerlerde kalması durumu olabilir, tatilin ilerleyen günlerinde size ulaşacak olabilir. Hatta daha kötüsü çalınabilir. Bu gibi durumlarda tadınızın kaçmaması için değerli eşyalarınızı ve elzem birkaç eşyayı mutlaka yanınızda bulundurun. Yanınızda birkaç iç çamaşırı, bir ince şal ve en azından bir yedek kıyafet taşımanızda fayda var.
  • Rezervasyonlarınızın çıktısını yanınıza alın. Bazen havaalanı girişlerinde içeri sokmak için uçuş rezervasyonlarınızı göstermenizi istiyorlar, telefonunuzda bulamayabilirsiniz. Tüm diğer rezervasyonlarınz için de elinizde birer nüsha basılı kopya olmasında fayda var.
  • Uçakta alkol ücretsizse bile uzun uçuşlarda çok fazla içmeyin. Hem basınç hem de alkol vücudumuzdaki suyun düşmanı, rahatsızlanabilirsiniz. Onun yerine bol bol su için. 😉
  • Güler yüzlü olun. Gülümsemek her şeyin çözümü olabiliyor bazen. Biliyorsunuz benim blogumun mottosu gülmek üzerine. Şimdiye kadar her zaman faydasını gördüm, size de tavsiye ederim.
  • Yardım istemekten çekinmeyin. Yabancılardan çekinmeyin, en soğuk memlekette bile olsanız onlar da insan. Yol sormaktan çekinmeyin, eşyanızı taşıyamıyorsanız yardım isteyin vs. bundan daha doğal bir şey olamaz. Ben çocukla gezerken insanların yardımı olmasa oradan oraya o kadar eşyayla mümkün değil tek başıma başa çıkamazdım.

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara tavsiyeler

  • Paranızın tamamını bir anda bozdurmayın. Farklı döviz büroları farklı tutarlarda para bozuyorlar. Başlangıçta azar azar döviz bozdurup en yüksek neresi olduğunu tespit edince yüklü bozdurmak en mantıklısı.
  • Paranızın tamamını aynı yerde taşımayın. Hem nakit paranızı hem de kredi kartlarınızı farklı yerlere koymanızı öneririm. Bir kart ve belli miktar para iç cebinizdeyken bir kısmını da çantanıza koyabilirsiniz. Ayrıca otelinizde güvenli kasa varsa yüklü kısmı orada bırakabilirsiniz, ben her zaman böyle yapıyorum.
  • Harcamalarınızı not edin. Tek tek neye harcama yaptığınızı kaydetmeseniz bile ne kadar harcadığınızı mutlaka bilin, sonra nereye harcadığınızı bilmediğiniz için paranızı düşürdüğünüzü ya da çaldırdığınızı düşünmeyin. Bir de tabi seyahatin ilerleyen günlerini planlayabilmek için de harcamalarınızı kontrol altında tutmakta fayda var.
  • Konfor alanınızdan çıktığınızı unutmayın. Bulunduğunuz ülkedeki durumunuzu evinizdeki ve yaşadığınız şehirdeki rahatınızla kıyaslamayın. Yola bunun için çıkmadınız mı zaten? Farklı yerler keşfetmek ve yepyeni tecrübeler edinmek seyahatin en güzel tarafıdır.
  • İnsanların yaşayış tarzına anlayış gösterin. Size çok saçma gelen şeyler gittiğiniz yerdeki insanların yaşama sebebi bile olabilir, sakın alay etmeyin, onun yerine insanları anlamaya ve bu yeni kültürü daha yakından tanımaya çalışın.
  • Sevdiklerinizle iletişim içinde olun. Sizi merak etmemeleri için mutlaka vardığınızda haber verirsiniz ama kendi güvenliğiniz için de bence sıklıkla nerede olduğunuzu haber verin. Umarım hiçbir sorun olmaz ama başınıza bir şey geldiğinde, sizden haber alamazlarsa en son bulunduğunuz yeri ilgililere bildirebilirler.

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara tavsiyeler

  • Türkçe konuşurken dikkatli olun. Yabancı bir ülkede olabilirsiniz ama yerel halktan Türkçe bilenler ya da tatil için oraya gitmiş Türkler olabilir. Birilerine Türkçe hakaret ederken ya da haklarında konuşurken iki kere düşünün.
  • Turistik restoranlardan ziyade yerel mekanlara gitmeye çalışın. Turistik restoranlar genelde kalabalıktan dolayı hem lezzet olarak ortalama veya altı olur, fiyat olarak da ortalama ve üstü olur. Lokal mekanlar hem cebinize hem damağınıza daha çok hitap eder.
  • Değerli eşyalarınızın hepsini üzerinizde taşımayın. Seyahate giderken çok fazla takmak takıştırmak hem hırsızlar açısından dikkat çekici, hem de bence rahatsız edici. Günlük takılarınızı takmanızda bir sakınca yok ama abartıdan kaçının.
  • Rahat kıyafetler giyin. Bakın burası çok önemli. 😀 Ayakkabı ve kıyafetler gezinizi rezil de edebilir vezir de. En rahat ettiğiniz ayakkabılarınız ve terletmeyen rahat kıyafetlerinizi giymeye çalışın. Fotoğraflar için biraz fotojenik olmasına dikkat edebilirsiniz. 😉
  • İnsanlarla tanışmaktan çekinmeyin ve mümkün mertebe lokallerle vakit geçirmeye çalışın. Normalde bir ortama girdiğinizde çekingenseniz bile yurt dışında daha rahat davranın. Rezil olsanız bile bir daha sizi muhtemelen görmeyecek insanlarla birliktesiniz, utangaçlığı bırakın. Eğer her şey iyi giderse de yabancı memleketlerde iyi dostlar edinirsiniz ve onların kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulursunuz.
  • Esnek plan yapın. Her yeri bir anda görmeye çalışmayın. Her günü saati saatine planlamayın, belli başlı gidilecek yerleri planlayıp boşluklar bırakın. Diğer türlü çıkan her aksilik sinirinizi bozacak. “Hiç acelem(iz) yok” diyebilecek lükse sahip olmak çok önemli. 😉
  • Meraklı olun ve farklı deneyimlere açık olun. Merak ettiğiniz şeyleri sormaktan çekinmeyin, hiçbir yerde okumadığınız bilgiler edinebilirsiniz. Bir de katılımcı olmaya çalışın. Atıyorum yerel halk yol ortasında dans mı ediyor, siz de katılın onlara ve danslarını öğrenin. Bu en basitiydi, çok daha çılgın tecrübeler yaşayabilir ve hayatınızın en eğlenceli anlarına bir yenisini ekleyebilirsiniz.
  • Spontane planlar yapmaktan çekinmeyin. Planlarınızda boşluklar olursa daha önce okumadığınız ama oradayken gördüğünüz bir şeyleri deneyebilirsiniz. Mesela otelinizde ücretsiz yerel yemek kursu vardır ama siz bir müzeye gidiyorsunuzdur. Boşverin müze kaçmıyor nasılsa, kursa katılın gitsin.

İlk defa yurt dışına çıkacaklara rota önerileri

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara tavsiyeler

  • Çok sarhoş olacak kadar içmeyin. Yerel içkileri tadın, hatta hafif çakırkeyif olmak da iyidir ama şurunuzu yitirecek kadar içmeyin, başka şeylerinizi de yitirebilirsiniz.
  • Mutlaka oraya ait bir hatıra alın. Hatta belki koleksiyon yapmaya bile başlayabilirsiniz.  Bu hatıralar çoğaldıkça çok güzel bir hal alıyor. Ne koleksiyonu yapabileceğiniz ile ilgili fikir isterseniz, şurada epey örnek var. ;
  • Çok fazla alışveriş yapmayın. İlk yurt dışına çıktığında insan bir sürü hatıra veya hediye almak istiyor. Çok beğendiğiniz şeyler dışında alışverişten kaçının, durun daha bir sürü yer gezeceksiniz hemen paraları saçmayın. 🙂 Sonra ay ben çok para harcadım, seyahat etmek çok masraflıymış demeyin.
  • Pazarlık yapın ama abartmayın. Sizin için çok bir şey ifade etmeyecek rakamlar için karşınızdakinin ekmeğine mani olmayın. Örneğin Hindistan gibi yerlerde bazen sadece 50 kuruş için pazarlık ettiğinizi sonradan fark edebiliyorsunuz. Sizin için 50 kuruş pek bir şey değilken, karşınızdaki için önemli olabilir.
  • Notlar alın. İleride arkadaşlarınıza tavsiyede bulunabilmek için, kendi anılarınızı canlandırmak için, sohbetlere ortak olabilmek için ya da bakarsınız blog yazmak için mutlaka gezinizden notlar alın.
  • Sakin olun. Başınıza bir şey gelebilir, sadece yurt dışında değil her yerde olabilir. Yabancı bir memlekette olmanız sorun değil, kendi ülkenizde sokağa çıkabiliyorsanız her yerde çıkabilirsiniz. Hayatta hiçbir şey kusursuz değil, başınıza gelen her şeyi olgunlukla karşılayıp dersler çıkarın. Belki de çok üzüldüğünüz bir olay yarın kahkahalarla güldüğünüz bir anıya dönüşecek unutmayın. Kendinizi üzmeye harcayacağınız enerjiyi sorunları çözmeye harcayın.
  • Eğer ilk sefer için çok fazla korkuyorsanız güvenilir bir tur ile yola çıkın. Üzerinizdeki yurt dışı gerginliğini atmak için turla yola çıkmak da bir seçenek olabilir. Biz bloggerlar genelde tur yerine kendiniz yola çıkın diye öneriyoruz ama turla seyahat etmek de yerine göre gayet keyifli oluyor. Ben ailemden ayrı çıktığım ilk yurt dışı seyahatine turla gitmiştim açıkçası. Bazı rotalar için şu anki tecrübemle bile turları gayet mantıklı buluyorum.
  • Gezgin ve turist karşılaştırmalarına kulak asmayın. Bazen belki ben de gezme tarzı ile ilgili yorumlar yapıyorumdur ama genel olarak insanların nasıl gezdiği konusunda yapılan eleştirilere kızıyorum açıkçası. Sen turist gibi geziyorsun, en gezgin benim, sen fotoğraf için geziyorsun, ben anı yaşıyorum filan bunları tartışmak bana komik geliyor. Yahu dünyayı geziyoruz işte, nasıl olduğu önemli mi? Bir şehri 1 günde gezenlerle dalga geçenler, bir şehrin en ikonik yerine gitmedi diye “sen kendini oraya gittin mi sayıyorsun” diyenler ve daha nice ahkam kesen “bilir kişiler” olabilir. Bunlar sizi sinir etmesin, siz nasıl istiyorsanız planınızı öyle yapın. Çok popüler olabilir ama belki de Eyfel kulesi hiç ilginizi çekmiyordur, kime ne. Herkesin hayatına kimse karışamaz sonuçta. 😀
  • Son olarak en iyisini umun ama en kötüsü için hazırlanın. Yani sürekli başınıza bir şey gelecekmiş gibi düşüncelerle kötü enerjiyi çağırmayın ama başınıza bir şey gelmemesi için tedbirlerinizi önceden alın ve sorunlarla başa çıkabilecek psikolojide olun. Gereksiz stres yaparak anın tadını çıkarmayı unutmayın. Özellikle maddi konularda başınıza bir şey geldiğinde dünyanın sonu olmadığının farkında olun, sağlığınız yerinde olduğu sürece her şeyin çözümü bulunur.

İlk kez yurt dışına çıkacaklar nereye gitmeli?

İlk kez yurt dışına çıkacaklar nereye gitmeli? İlk defa yurt dışına çıkacaklara rota önerileri

  • Daha yakın olduğu için Avrupa’dan başlayayım. Vizesiz ve oldukça güzel olduğu için Karadağ’ı öneririm. Kültür şoku yaşamayacağınız, kendimize daha yakın bir yer olması açısından ve harika denizleriyle Yunanistan’ı tavsiye ederim. Avrupa’da son olarak, hangi şehrine giderseniz gidin hayran olacağınızı ve tekrar yurt dışına çıkmak için hevesleneceğinizi düşündüğüm için İtalya’yı da söyleyeceğim.
  • İlk defa yurt dışına çıkacaklar için öncelik verilecek diğer bir kıta ucuzluğundan ve muhteşem doğasından dolayı Asya bence. Bu kıtada ilk tavsiye edeceğim ülke Tayland olacak, ister adalara gidin ister şehirlere, eminim çok beğeneceksiniz. Bambaşka bir kültür tanıyacak, doğasına hayran olacak ve tüm bunları uygun fiyata yapacaksınız. Asya’da ikinci olarak tavsiye edeceğim yer ise Endonezya, özellikle Bali adası olacak. Burası da her tür tatil severe hitap edebilecek bir yer olduğu için ilk defa yurt dışına çıkacakları da kendine hayran bırakacaktır diye düşünüyorum.
  • Son olarak Amerika’da Los Angeles, New York gibi şehirlere gidebilirsiniz. Diğer kıtalara bence seyahat konusunda biraz daha tecrübe kazandıktan sonra gitseniz iyi olur.

Benim aklıma gelenler bunlar, sizin de önerileriniz varsa lütfen yorum olarak bırakın, herkes faydalansın. Burada yazdıklarım dışında aklınıza takılanlar varsa yine yorum olarak bırakabilirsiniz, bildiğim bir şeyse mutlaka cevap veririm.

Aşağıdaki yazılarım da işinize yarayabilir, okumanızı tavsiye ederim.

Seyahat için Bütçe Oluşturmak ve Ucuza Gezmenin Yolları

Seyahat Etmeye Engel Bahanelerinizden Kurtulun

Yeni Başlayanlar İçin Seyahat Hazırlığı:Seyahat Planı Nasıl Yapılır?

Ekonomik Seyahat Etme Yolları:Ucuza Nasıl Seyahat Edilir?

Tek Başınıza Seyahate Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Kur Artışına Rağmen Seyahat Etmek: Vizesiz, Ucuz ve Güzel Ülkeler

Bir de instagram’da, şu post’ta yeni seyahate başlayacaklara ne önerirsiniz diye sormuştum, oradaki cevaplara da bakabilirsiniz.

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve önümüzdeki seyahatlerden bol fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

9 Responses

  1. Kasım 4, 2020

    […] İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler […]

  2. Aralık 6, 2020

    […] İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler […]

  3. Aralık 6, 2020

    […] İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler […]

  4. Aralık 24, 2020

    […] İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler […]

  5. Ocak 25, 2021

    […] İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler […]

  6. Şubat 5, 2021

    […] İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler […]

  7. Kasım 5, 2022

    […] İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler […]

  8. Nisan 28, 2023

    […] İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler […]

  9. Kasım 17, 2023

    […] İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et