Bangkok Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Uzun zamandır listemde olmasına rağmen çok popüler olduğu için her sene Tayland gezisi yapma tarihimi ileriye atıyordum. Geçtiğimiz kış için de bambaşka planlarımız vardı ama işler ve ev taşıması dolayısıyla istediğim seyahati ayarlayamayınca aniden rotayı Tayland’a çevirdik, iyi ki de öyle yapmışız. Tayland seyahati hem vizesiz, hem de uygun fiyatlı oluşuyla bizim için tam taşınma sırası kurtarıcı bir rota oldu. Tayland’da gezilecek yerler listesinin fazlalığı ve güzelliği de seyahat keyfimizi katladı. Tayland’ın başkenti Bangkok, bizim Türkiye’den uçuş destinasyonumuzdu, o nedenle hem gidişte hem de dönüşte Bangkok gezisi için vakit ayırdık, 4-5 günümüz burada geçti. Bangkok gezi planı yaparken size yardımcı olması için kendi Bangkok gezi rotası detaylarımızı ve Bangkok gezilecek yerler listemizi sizinle de paylaşmak istiyorum. Umarım Bangkok seyahati düşünenler için faydalı bir Bangkok gezi rehberi olur.

Bangkok gezi rehberi: Bangkok’a gitmeden önce bilmeniz gerekenler

  • Tayland Türk vatandaşlarından vize istemiyor, yani Bangkok’a giderken vize derdiniz bulunmuyor.
  • Bangkok’ta kullanılan Tayland para birimi Baht(THB) ve şu anki kur ile 1 USD = 30 THB civarına denk geliyor.
  • Bangkok’ta yaşayan Tayland halkının %93’ü Budist, %5’i Müslüman ve geri kalanlar da Hristiyan. Çok küçük azınlıkta bir Hindu grup da bulunuyormuş.
  • Bangkok’taki yerel halkın dili Thai dili ancak herkes İngilizce konuşuyor diyebilirim.
  • Bangkok ile Türkiye arasındaki saat farkı 4 saat, Bangkok bizden 4 saat ileride.
  • Bangkok’ta trafik soldan akıyor, yani araçlarda direksiyon sağda bulunuyor.
  • Bizim konakladığımız yerlerdeki prizler Türkiye’deki teknolojik aletlerimizle uyumluydu, dönüştürücüye ihtiyaç duymadık.
  • Bangkok için aşı yaptırmak gerekmiyor, biz herhangi bir aşı olmadık.
  • Bangkok tüm karmaşasına ve kaotik ortamına rağmen genel olarak güvenli bir şehir, yeri geldi geceleri ıssız sokaklara da girdik ama kendimizi güvensiz hissettiğimiz herhangi bir an olmadı.

Bangkok gezi rehberi:

Bangkok gezi rehberi: Bangkok’a nasıl gidilir? Bangkok Ulaşım

Bangkok’ta iki tane uluslararası havaalanı var; Suvarnabhumi(BKK) ve Don Mueang(DMK). Türkiye’den Suvarnabhumi Havaalanı’na direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunuyor. İki havaalanını özellikle yazdım çünkü Bangkok’a tek olarak gidilmiyor, Thailand içinde ya da yakın çevre Asya ülkelerinde başka şehirlere seyahat ile birleştiriliyor genelde. İşte bu uçuşlar çoğunlukla DMK’dan gerçekleşiyor, uçuşunuzun hangi havaalanından olduğunu mutlaka kontrol edin, buradan gol yemeyin. Biz uygun kampanya yakaladığımız için Qatar Airways ile Doha aktarmalı olarak uçtuk, THY’nin Bangkok’a direkt uçuşu bulunuyor. Bangkok havaalanından şehir merkezine gitmek için ARL(Airport Rail Link) – BTS Skytrain ikilisini veya taksi kullanabilirsiniz. Taksi ile 400-500 Baht civarına merkeze ulaşabiliyorsunuz, şoförünüz ücretli yol kullanınca ödemeleri siz yapıyorsunuz, aklınızda olsun. Bangkok şehir içinde toplu taşıma seçenekleri oldukça fazla: BTS (havaray), MRT(metro), otobüs ve tekneler, ihtiyacınız olduğunda hangisi en uygunsa kullanabilirsiniz. Bunların dışında Grab uygulamasından çağırabileceğiniz taksiler ve tuk tuklar da bulunuyor. Yalnız Bangkok hayatımda gittiğim en korkunç trafiğe sahip yerlerden biri, o nedenle zorunda kalmadıkça normal yoldan giden araçları kullanmayı önermiyorum, mümkün mertebe havaray ve tekne kullanın bence. 🙂 Otobüsleri bol vaktiniz varsa ve ulaşımı çok ucuza halletmek istiyorsanız tercih edebilirsiniz tabi. Biz sadece havaalanı ulaşımı için taksi kullandık, gece çıktığımızda da tuk tuk kullandık. Bir de motorsiklet taksiler var sahi ama bu yalnız başına seyahat edenlere daha çok hitap ediyor. 🙂

Bu arada ben ulaşım başlığı altında haberleşme konusundan da bahsediyorum genelde. Thailand’ta sim card almak isterseniz AIS’i tavsiye ederim, 160 Baht ücretle 5 günlük sınırsız internet paketleri var, seyahat edenler için çok ideal.

DSC_0207-3

Khao San

Bangkok gezi rehberi: Bangkok’a ne zaman gidilir? Bangkok kaç günde gezilir?

Bangkok’a gitmek için en iyi zaman mevsimsel olarak Kasım ile Mart ayları arasındaki dönem. Tabi seyahat bütçesi göz önüne alındığında, bu dönemin daha popüler olduğunu ve seyahat bütçesinin artacağını hesaba katmanız gerekir. Bangkok’a gitmek için en kötü zaman da muson döneminin en yoğun yaşandığı, bunaltıcı sıcağın ve yağmurların şehri ele geçirdiği Haziran-Ağustos ayları diyebilirim. Bu dönemde Bangkok gezisi yapmak hesaplı olsa da seyahat keyfi açısından can sıkıcı olabilir. Hem bütçe hem mevsim bir arada düşünenler için biraz risk de alarak geçiş dönemleri değerlendirilebilir, yani Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim ayları. Biz Kasım sonu ve Aralık başında oradaydık, bir gün gündüz saatlerinde biraz yağmur çiseledi, onun dışında hem gezmek hem de otelde havuza girmek için oldukça ideal bir sıcaklık vardı.  Bangkok’ta kaç gün kalınır derseniz, en azından 3 gün gerekir diye düşünüyorum. 1-2 saat uzaklıktaki yakın çevre gezileriyle birlikte 5 güne kadar uzatılabilir. Ben bu süreleri genelde çalışan kesimi düşünerek başlıca yerleri gezmek için veriyorum yani tabi ki çok daha uzun süreler kalmak mümkün.

DSC_0400-2.jpg

Bangkok gezi rehberi: Bangkok’ta nerede kalınır? Bangkok konaklama

Bangkok’ta konaklama kararı verirken size yardımcı olması açısından bölgeler ve özelliklerinden kısaca bahsedeceğim. Bangkok’ta kalmak için en ideal bölge olan Sukhumvit Road, bir sürü restoran, gece kulübü, alışveriş merkezi ve otele ev sahipliği yapıyor. Hem metro hem havaray ile şehrin diğer yerlerine ulaşmak da çok kolay. Bangkok’un alışveriş merkezleri cenneti Siam Square de konaklama için tercih edebileceğiniz elit bir muhit, toplu taşıma toplu taşıma ile ulaşım da yine çok rahat. Siam’ın komşu bölgesi Pratunam hem alışveriş merkezlerinin hem de sokak satıcılarının bir arada olduğu bir bölge ve Siam’a göre otel fiyatları daha uygun, bizim ilk otelimiz bu bölgede yer alan Amari Watergate Bangkok idi. Hem otelin imkanlarını hem de odamızı çok sevdik, kesinlikle tavsiye ederim. Otel hakkında daha fazla detay verdiğim yazımı da şuradan okuyabilirsiniz. Otelin rezervasyon linkini de burada vereyim. 🙂 Bangkok’un en renkli ve hareketli bölgelerinden biri olan Chinatown, hem turistik noktalara kolay ulaşmak hem de bütçe dostu bir konaklama için tercih edilebilir. Ayrıca bu bölgede çok güzel sokak yemekleri alternatifleri bulunuyor. Siam ile Chinatown arasında kalan Silom, Bangkok’un iş merkezlerinin çoğunlukta olduğu bölgesi ve aynı zamanda gece hayatı cenneti diyebilirim. Ayrıca Bangkok’un en büyük parkı Lumphini Park burada yer alıyor, toplu taşıma buradan da gayet kolay. Sırtçantalı gezginlerin en çok tercih ettiği bölge olan Banglamphu ve Khaosan Road, Bangkok’taki en uygun fiyatlı konaklama seçeneklerine ulaşabileceğiniz adresler diyebilirim. Toplu taşıma için çok uygun olmasa da bazı turistik noktalara yürüyerek ulaşabilirsiniz. Chao Phraya nehir kıyısında yer alan Riverside bölgesi bana göre Bangkok’ta kalınacak en güzel yer. Pek çok tarihi yere teknelerle ulaşım sağlıyorsunuz, ayrıca havaray ile de ulaşım mümkün. Bu civardaki oteller de gerçekten çok şık, bizim ikinci otelimiz de burada yer alan Royal Orchid Sheraton idi. Nehir manzaralı odaları, dört dörtlük kahvaltısı ve havuz alanlarıyla bizim için çok keyifli bir konaklama oldu. Otelin rezervasyon linkini şuraya bırakıyorum. Son olarak, sabah çok erken uçağınız varsa veya sadece bir günlüğüne geldiyseniz o zaman Suvarnabhumi Airport civarında kalmak mantıklı olabilir bence. Biz Bangkok’ta konaklamak için gidiş ve dönüşte farklı bölgelerde ayrı oteller tercih etmiştik, ikisinden de çok memnun kaldık o yüzden gönül rahatlığıyla size de öneriyorum.

Bangkok’taki tüm uygun konaklama seçeneklerine şuradan ulaşabilirsiniz.

Bangkok gezi rehberi:

Bangkok’ta ne yapılır? Bangkok gezilecek yerler ve yapılacaklar

Bangkok’ta gezilecek yerlerin çoğunluğunu tapınaklar oluşturuyor. Wat kelimesi Thai dilinde tapınak anlamına geliyor, bu bölümde bu kelimeyi bolca göreceksiniz. Öncelikle Grand Palace ve bünyesindeki Wat Phra Kaew(Emerald Buddha) ziyareti ile güne başlayabilirsiniz. İkisinin birlikte girişi 500 Baht, 8:30-16:30 arası ziyaret edilebiliyor. Wat Phra Kaew içindeki zümrüt budha heykeli 14. yüzyılda işlenmiş ve Tayland halkı tarafından kutsal sayılıyor. Gezimize, yatık pozisyondaki dev altın budha heykeliyle meşhur olan Wat Pho(Reclining Buddha) ile devam ediyoruz, giriş ücreti 200 Baht. Wat Pho’nun içinde geleneksel Thai masajının öğretildiği bir okul var ve burada dilerseniz masaj yaptırabiliyorsunuz, 1 saatlik geleneksel Thai masajı ücreti 480 Baht. Wat Pho sonrası Chao Phraya nehrini geçince tam karşıda kalan Wat Arun‘u ziyaret ediyoruz, buradan dolmuş tekneler kalkıyor, onlara binerek kolayca karşıya geçebiliyorsunuz. Bir gün için bunlar epey vaktinizi alacaktır, artan zamanda pazar gezisi yapabilirsiniz. Aşağıda Bangkok’un en meşhur pazarlarından da bahsedeceğim. Bangkok’ta daha pek çok tapınak var ama en önemsenen ve popüler olan tapınaklar yukarıda saydıklarım, kısıtlı vakti olanlar için bu kadar yeter diye düşünüyorum. Bangkok merkezde gezebileceğiniz diğer yerler: Çin mahallesindeki Yaowarat Road, Amerikalı iş insanı Jim Thompson’ın sanat koleksiyonunun sergilendiği Jim Thompson House Museum ve Tayland tarihiyle ilgili daha derin bilgi sahibi olmak için Bangkok National Museum. Son olarak, kickbox ilginizi çekiyorsa Bangkok’ta meşhur olan Muay Thai Show‘a gidebilirsiniz.

DSC_0438-2.jpg

Bangkok merkezden günübirlik gidebileceğiniz yerleri de yazmak istiyorum. Yakın çevredeki en popüler yerlerden biri olan yüzen market Damnoen Saduak Floating Market, Bangkok’a yaklaşık 100 km mesafede yer alıyor. Çok fazla turist akınına uğradığı için artık lokal pazar olmaktan çok turistik aktivite haline gelmiş durumda ama yine de fotografik olarak çok güzel. Bu tarafa gidecekseniz yaklaşık yarım saat mesafedeki Maeklong Railway Market‘e de uğramanızı tavsiye ederim. Tren raylarının etrafında kurulu olan pazarın ortasından halen aktif olan bir tren geçiyor. Tren sesi duyulunca rayların üzerindeki eşyaların hepsi apar topar toplanıyor ve ortaya ilginç görüntüler çıkıyor. Pazarları seviyorsanız, tren yolu pazarına çok daha yakın olan bir başka yüzen pazar Amphawa Floating Market‘i ziyaret etmeyi de düşünebilirsiniz. Bangkok’un 85 km kuzeyinde yer alan ve 1350 yılında kurulan Ayutthaya şehri de hem tarihi hem fotografik olarak oldukça doyurucu bir gezi rotası bence. Bangkok’un 40 km batısında yer alan Budist tapınağı Wat Samphran Dragon Temple, etrafına dolanmış dev ejderha ile oldukça heybetli bir yapı ve instagram için gerçek bir hazine. 🙂 Bangkok çevresinde 1-2 saat mesafede başka yerler de var ama benim gezmeye en değer bulduklarım bunlar olduğu için sizinle de paylaşmak istedim.

Bangkok yeme içme rehberi ve Bangkok mekan önerileri

Öncelikle Thai mutfağından biraz bahsedip ondan sonra da Bangkok mekan önerilerimi yazacağım. Thailand’ın milli yiyeceği diyebileceğim Pad Thai, pek çok sokak satıcısında ve restoranlarda karşılaşacağınız bir erişte yemeği. İyi yapıldığı zaman gerçekten leziz bir yemek, hatta benim için Thai mutfağının en güzel yemeği. İsmini hemen hemen her restoranda göreceğiniz bir başka yemek ise Tom Yum Goong çorbası, karidesli Thai baharatlarıyla yapılmış acılı ekşili bir çorba. Khao Phad Kung olarak geçen karidesli kızarmış pirinç yemeği de oldukça lezizdi. Thai mutfağı oldukça geniş ama benim en iyi anlaştığım yemekler bunlar oldu açıkçası. Bir de tabi ki tropik meyveler; rambutan, dragon fruit, pasion fruit, papaya, mango, ananas gibi meyveleri çok ucuza her yerde bulabilirsiniz. İsmini bildiğim bir diğer Thailand yemeği de Kuay Teow Neau denilen uzun süre pişirilen dana etli erişte yemeği, bu bana pek hitap etmedi açıkçası. Bir de akrep ve daha pek çok böceğin şişe geçirilmiş halde sokaklarda satıldığını göreceksiniz, ben şahsen denemedim ama yiyenler kıtır cips gibi diyorlar. Şimdi sırada Bangkok mekan önerileri var. İlk bahsetmek istediğim yer, Michelin yıldızını alma hakkı kazanan ilk sokak yemeği şefinin mekanı Raan Jay Fai. Buranın en öne çıkan yiyeceği yengeç omlet ama Thai mutfağından başka yiyecekler de var. Restoran 2’de açılıyor ama önceden gitmek gerekiyor çünkü çok uzun bekleme süreleri oluyor. Jay Fai’nin biraz ilerisinde yine önünde kuyruklar görebileceğiniz bir mekan var, Thipsamai Pad Thai. Burası, adından da anlaşılacağı üzere Pad Thai konusunda iddialı. Son bir meşhur adres daha vereceğim, Tom Yum Goong çorbası ile öne çıkan Pe Aor Tom Yum Goong. Bunlar ucuz ve leziz yemek yiyebileceğiniz adreslerdi. Size bir de yemeğinden çok görselliğiyle öne çıkan iki mekandan bahsetmek istiyorum, tabiri caizse instagram cafeleri: Unicorn Cafe ve Stretsis Parlour. Yemek konusunda saydıklarım dışında genelde spontane takıldık, gezdiğimiz Bangkok pazarlarında da adını bilmediğimiz farklı şeyler denedik, bu oburluğum yüzünden hatta son gün midemi bozdum. 🙁 Sizin önerileriniz varsa yorumlara beklerim. 😉

DSC_0490-2

Bangkok gece hayatı ve Bangkok bar önerileri

Bangkok gece hayatı ile dünya çapında ünlü bir şehir. Ben birkaç bar dışında mekan önerisi vermeyeceğim, onun yerine bölgesel olarak Bangkok gece hayatından bahsetmek istiyorum. Bangkok’un en hippi bölgesi olarak anılan Thonglor ile başlamak istiyorum. Burada hem güzel yemek mekanları hem de pek çok gece kulübü mevcut, bir akşamınızı buraya ayırmanızı tavsiye ederim. Thonglor’un komşusu, Bangkok’un hipster bölgesi Ekkamai de güzel mekanlara ev sahipliği yapıyor. Yalnız burada çılgın bir gece hayatı yok, daha sakin takılmak isteyenlere burayı öneririm. Bangkok’un en karmaşık sokağı Khao San ile devam edeyim. Burası bütün geceyi geçirmek için değil ama ortamı görmeniz için gitmenizi önereceğim bir yer. Bir sürü yan yana mekan var hepsinden bangır bangır sesler geliyor, herkes deli gibi sarhoş ve çılgınlar gibi sokaklarda dans ediyor. Sokak tıklım tıklım, arada böcek satıcıları var filan böyle değişik bir ortam. 😀 Şimdi gelelim Bangkok’un seks pazarlamasıyla öne çıkan gece hayatı bölgelerine; PatpongSoi Cowboy ve Nana Plaza. Ben araştırma yaparken Soi Cowboy’un çift olarak gitmeye en uygun yer olduğunu öğrenmiştim. Biz de Bangkok’a eşimle gittiğimiz için, ortam hakkında fikir sahibi olmak amacıyla bir akşam buraya gitmeyi uygun gördük. sokağa ilk girdiğinizde neon tabelalar, ve sokak boyunca sağlı sollu dizilmiş mekanları görüyorsunuz. İlerledikçe mekanların önünde yarı çıplak kadınları görüyorsunuz, sizi içeri davet etmeye çalışıyorlar. Asıl numaralar barların içinde dönüyor ama biz dışarıdaki masalarda oturup geleni geçeni izlemeyi tercih ettik. 🙂

Bangkok’ta mekan ismi olarak da sadece iki yer paylaşacağım. Diğer gittiğimiz yerlerin isimlerini hiç hatırlamıyorum, kafamıza göre takılmıştık ve gittiğimiz yerlerden memnun kalmıştık. Hangover filmindeki bazı sahnelerin çekildiği Skybar, muhteşem şehir manzarası ve harika kokteylleriyle gitmeyi düşünebileceğiniz yerlerden biri, yalnız fiyatlar yüksek tabi. Sky Bar’a alternatif olarak Vertigo Grill and Moon Bar da yine çok güzel bir mekan,

DSC_0501-2.jpg

Bangkok gezi rehberi: Bangkok’ta alışveriş ve Bangkok pazarları

Ben genel olarak yurt dışı seyahatlerimde (aslında yurt içinde de) pazar gezmeyi çok severim, yerel halka karışmanın en güzel yolu bu bana göre. Söz konusu Bangkok olunca pazar gezme olayını biraz abartmak gerekiyor çünkü pazarlar Thai kültürünün bir parçası diyebilirim. Dünyanın en büyük, en hareketli pazarlarını Bangkok’ta gezme şansına sahipsiniz, o nedenle normalde pazar gezmeyi sevmiyorsanız bile Bangkok’tayken en azından bir pazara uğrayıp ortamı görmenizi turistik açıdan tavsiye ederim. Şimdi Bangkok’un en ünlü pazarları hangileri onlardan bahsedeyim.

Tüm pazarlar arasında en bilinen ve rağbet gören pazar sanıyorum Chatuchak Weekend Market. Aklınıza gelebilecek her şeyi bulabileceğiniz pazarın tüm tezgahları, Cumartesi – Pazar sabah 9 – akşam 6 arası açık. Cuma akşam 6 ile 12 arası toptan satışa açık, Çarşamba ve Perşembe ise bitki tezgahları açık oluyor. Eğer tek bir pazara gitme şansınız varsa bence Chatuchak en mantıklısı ama o da epey vaktinizi alacaktır. 🙂 Kaldığımız otellerden biri olan Sheraton’dan ücretsiz tekne servisi bulunan Asiatique de bizim sevdiğimiz bir pazar oldu, ortam gerçekten güzel. Nehir kıyısında yer alan pazar her gün 4’ten 12’ye kadar açık. Rod Fai Market de görülmeye değer bir gece pazarı, Perşembe-Pazar günleri arası akşam 5’ten 1’e kadar açık. Yalnız 2 tane aynı isimde pazar var, Ratchada’da yer alan daha güzel ve merkezi olanı, oraya gitmenizi öneriyorum. Bu pazarın özellikle yukarıdan fotoğrafını çekmelisiniz, halk arasında Ratchada Train Market olarak da geçiyor. Kaldığımız otellerden Amari’nin yakınlarında yer aldığı için gitme fırsatı bulduğumuz Neon Night Market, halk arasında Talad Neon olarak da anılıyor ve her gün 4’ten 12’ye kadar açık. Yine Amari’nin hemen karşısında yer aldığı için uğradığımız bir diğer yerel pazar Pratunam Market oldu. Bu pazar daha çok giyim üzerine, 24 saat açık ama gün içinde açık olan tezgahlar değişiyor. Yukarıda, Bangkok çevresinde gezilecek yerleri anlatırken meşhur yüzen pazarlardan bahsettim ama onlar genelde Bangkok’a biraz uzak mesafede yer alıyorlar. Bangkok merkezdeki pazarlardan bahsederken Taling Chan Floating Market‘i es geçmek istemedim. Özellikle uzak olanları gezmeye vakti olmayanlar için buraya gitmek çok mantıklı, yalnız sadece Cumartesi-Pazar günleri açık.

Bangkok gezi rehberi:

Bangkok gezi rehberi: Bangkok’ta masaj

Bangkok’a gidip de denemeden dönmemeniz gerekenlerin başında Thai masajı geliyor. Tarihi 12. yüzyıla dayanan Thai masaj geleneği vücudunuzu epey esnetici bir uygulama ve fiyatlar da oldukça uygun. Yolda gördüğünüz, gözünüze güzel ve temiz görünen herhangi bir masaj salonuna girebilirsiniz. Özellikle yol üstündeki ucuz salonlarda kalabalık olanları tercih etmekte fayda var, insanlar bir şey biliyor da giriyorlardır diye düşünüyorum. Gerçekten tecrübeyle sabit, otelimizin yakınında iki masaj salonundan bir gün kalabalık olana bir gün boş olana girdik ve kesinlikle kalabalık olan çok iyi, diğeri ise vasattı. Otellerdeki masajlar bile Türkiye masaj fiyatlarından uygun olduğu için biz bazen otelde bazen de yol üstünde gördüğümüz yerlerde masaj yaptırdık. Thai masajı biraz daha özen gerektiriyor diye düşündüğüm için onu otellerde denedik,  yol üzerindekilerde ise baş, sırt ve ayak masajı yaptırdık çoğunlukla. Özellikle saatlerce yürüdükten sonra inanılmaz rahatlatıcı oluyor ayak ve sırt masajı.

DSC_0496-2.jpg

Umarım hazırladığım Bangkok gezi rehberi sizin için faydalı olur. Bangkok ile ilgili başka sorunuz varsa yorumlara yazabilirsiniz. Daha iyi içerikler üretebilmem için beğeni ve eleştirilerinizi de yorumlara bekliyorum.

Tayland seyahatinden önceki yazılarımı da okumanızı öneririm.

Phuket Gezi Rehberi ve Phuket Gezilecek Yerler

Phi Phi Gezi Rehberi: Gezilecek Yerler ve Bilinmesi Gerekenler

Asya’dan alternatif diğer seyahat rotaları için aşağıdaki yazılarıma da bakabilirsiniz.

Filipinler Gezi Rehberi

Bali Gezilecek Yerler, Yapılacaklar ve Mekan Önerileri

Phuket Gezi Rehberi: Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar

Sri Lanka Gezi Rehberi

Maldivler Gezi Rehberi

Siem Reap ve Angkor Wat Gezi Rehberi

Phi Phi Gezi Rehberi

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve seyahatlerimden daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et