Kaş Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Kaş ile ilk tanışmam 10 yıldan daha eski zamanlara dayanıyor, dalış sayesinde oldu ilk buluşmamız. Kaş ve Kalkan dalış için favori yerlerimizdendi. Daha sonra da arkadaşlarımla, eşimle, oğlumla defalarca gitme fırsatı buldum. Kaş hep güzeldi, yine çok güzel, Türkiye’de en sevdiğim tatil yerlerinden biri. Turkuazın her tonunu görebileceğiniz plajları, şirin sokakları, tarihi kalıntıları, çevresinde gezilecek yerlerin çokluğuyla, farklı bütçelere ve zevklere uygun otelleriyle her tür seyahat severe hitap ettiğini düşünüyorum. Henüz gitmediyseniz mutlaka bir Kaş gezi planı yapın, plan yaparken sıkıntı yaşamayın diye tüm detaylarıyla Kaş gezi notlarımı bir araya topladım. Kaş’ta gezilecek yerler ve Kaş’ta yapılacaklar ile birlikte Kaş gezi rehberi sizlerle, iyi okumalar. 

Kaş Gezi Rehberi

Kaş Gezi Rehberi

Kaş ulaşımdan konaklamaya, yeme içmeden yapılacaklara kadar her detayı paylaşacağım. Kaş’a gittiğinizde o hep duyduğumuz işi bırakıp Kaş’a yerleşme hayallerini siz de kurmaya başlayacaksınız eminim. 🙂  

Kaş’a Nasıl Gidilir? Kaş Ulaşım

Kaş’a en yakın havaalanı Dalaman. Dalaman’dan paylaşımlı Kaş shuttle’larından ayarlayabilir veya Fethiye otogara geçerek otobüsle gidebilirsiniz. 2 saate yakın bir sürede varıyorsunuz, Batı Antalya otobüsleri gidiyor. Özel transfer ayarlamak da mümkün tabi. Araba kiralamak tabi ki en rahat seçenek, sizi 2.5 saatlik bir yol bekliyor, sonlara doğru epey virajlı bir yol olduğunu söylemeliyim. Ben kendim araba kullanarak da çok kez gittim ve virajlı yolları sevmeyenlere tavsiye etmem. Antalya hava limanına indiyseniz, burada da Kaş’a toplu shuttle hizmeti var. Shuttle ile direkt Kaş’a veya Havaş ile otogara gidip Kaş otobüslerine binebilirsiniz. Araba tercih ederseniz 3 saat yol yapmanız gerekecek.

Kaş Ulaşım

Arabanız olmasa da, Kaş’ta ulaşım konusunda pek sıkıntı yaşamazsınız, ben arabasız da gittim. Kaş içi ulaşım genelde yürüyerek, bazen de dolmuşlarla veya en olmadı taksilerle gayet rahat. Taksi hemen hemen her yerde bulabiliyorsunuz, dolmuşlar da belli başlı yerlere gidiyorlar. Merkezde kalırken Kaputaş plajı, Büyük Çakıl, Hidayet Koyu ve Limanağzı dışındaki her yere yürüyerek kısa sürede gidebilirsiniz. Merkezdeki barların ve restoranların olduğu yerlere araba girmiyor, arabaylaysanız biraz dışarıda park etmeniz gerekecektir. Çocuksuz gittiyseniz motor kiralamanızı tavsiye edebilirim. Kaş’tan Limanağzı’na gitmek isterseniz deniz yolu kullanmanız gerekiyor, Kaş limanından kalkan deniz dolmuşlarına binebilirsiniz.

Kaş Gezi Rehberi

Kaş’ta Nerede Kalınır ? Kaş Konaklama 

Kaş merkezde kalmak istiyorsanız bir sürü güzel ve uygun fiyatlı pansiyon var, onlardan birine bakabilirsiniz. Mesela pansiyon olarak Ateş Pansiyon’u önerebilirim. Bizim kaldığımız oda küçük fakat tertemizdi, ayrıca ucundan deniz manzaralı bir balkonumuz da vardı. Kahvaltısı taze ürünlerden oluşuyordu ve bir pansiyon için çok zengindi.

Kaş Konaklama

Pansiyonun bir de terası var, orada istediğiniz gibi vakit geçirebiliyorsunuz. Market fiyatlarının sadece birazcık üstüne içecek ve patates kızartması gibi aperitif yiyecek siparişi de verebiliyorsunuz. Kaş’ın yerlisi olan bir aile işletmesi, çok ilgili ve iyi insanlar gerçekten. Merkezde Kaş’s Beach ve Kaş’ın Meyhanesi de onların işletmesi. Pansiyonun konumu da gayet güzel, denize inmeniz yürüyerek 3-5 dk, merkeze inmeniz de 8-10 dk sürüyor. Odaları ve fiyatları incelemek için şuraya bakabilirsiniz.

Kaş Ucuz Konaklama

Başka bir alternatif olarak son gidişimde konakladığım Hotel Luna’yı da önerebilirim. Genel olarak gayet memnun kaldık diyebilirim. Lokasyonu birazcık yukarıda kalıyor ama direkt merkeze inebildiğiniz bir merdiven var, yani yürüyerek 3-5 dk içerisinde Kaş’ın içinde oluyorsunuz. Tabi dönüşte yine bu merdiveni kullanmanız gerektiğini de unutmayın. 😊

Kaş'ta Nerede Kalınır

Odamız bahçe katındaydı ve oldukça basitti, buzdolabımız vardı. 2 kişi oda kahvaltı fiyat gecelik Kaş fiyatlarına göre çok uygundu. Farklı katlarda deniz gören odalar da var. Kahvaltı çok başarılıydı bence, epey çeşit vardı, ürünler kaliteli ve lezizdi. Odaları ve fiyatları incelemek için şuraya bakabilirsiniz.

Kaş'ta Nerede Kalınır

Farklı bir deneyim yaşamak ve Kaş’ın en uygun fiyatlı konaklama alternatiflerinden biri için Kaş Joy Glamping’i tercih edebilirsiniz. Burada farklı konaklama alternatifleri var, onlardan bahsedeyim biraz, kendi çadırınızla gidebiliyorsunuz, sizin için hazırlamış oldukları bambu tentenin altına çadırınızı kurabilirsiniz. Glamping çadırları var, biz bunlarda kaldık. İçeride 4 kişiye kadar konaklayabileceğiniz yatak koyuyorlar, priz ve ışık de mevcut. Gece serin oluyor ve pikeye ek olarak battaniye de veriyorlar, sabah 8 itibarıyla çadır ısınmaya başlıyor, zaten oğlum bu saatlerde kalktığı için biz çok sıcakları yaşamadık. Küçük ahşap bungalovlar var. Bu saydıklarım bahçede yer alan ve tuvaleti ortak kullandığınız konaklama biçimleri. Bahçede ayrıca kendi banyosu olan bir karavan, bir de bungalov daha var. Bunların dışında iki katlı bir bina var, burada alt katta yine bina içerisindeki ortak duş-tuvaleti kullandığınız odalar ve üst katta kendi mutfak-banyosu olan apart odalar var. Size hangisi uyarsa seçersiniz artık, tüm konaklama birimlerinin fiyatlarına şu linkten ulaşabilirsiniz. 😉

Kaş Gezi Rehberi

Yeri Büyük Çakıl’ın yaklaşık 500 metre üstünde yer alıyor, yürüyerek 5 dk içinde plaja varıyorsunuz. 50 metre ilerisinde bir çocuk parkı var, onun hemen altında da bir dolmuş durağı var akşam son dolmuşa kadar buradan merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bazı saatler için ücretsiz servis hizmeti de veriyorlar. Hiçbiri olmasa bile Kaş merkeze taksi ile gidebilirsiniz, zaten merkez 2 km uzaklıkta. Tam bir aile işletmesi yine burası, bizim için çok keyifli geçti kısacası.

Önceki yıllarda daha pek çok yerde kaldım ama son konakladıklarım bunlardı. Bunların dışında Luff Boutique Hotel – Adult OnlyLuff SuitesNeva Boutique HotelKuytu TerraceKaş Köy Hotel konaklama için bana gelen tavsiyeler arasında, kendim deneyimlemedim ama siz bir bakın isterseniz.

Tüm müsait Kaş otelleri için şuraya tık tık.

Türkiye’nin En Güzel Kamp Yerleri

Kaş konaklama

Kaş’ta Nerede Denize Girilir? Kaş Plajları 

Kaş plajları bence ülkemizin en güzel plajları. Bana göre ideal sıcaklığa sahip, pırıl pırıl ve her yerdeler. 🙂 Yani Kaş’a giderken yol üzerinde gördüğünüz herhangi sıradan bir plaj bile, “gel burada denize gir” diye sizi çağırıyor. “Çocukla Kaş’a gidilmez diyorlar” şeklinde çok mesaj alıyorum, bence bunun nedeni kum ve sığ plajının pek olmaması. Su sıcaklığı da çok ılık diyemem ama girince alışabileceğiniz soğuklukta, ki benim en sevdiğim deniz ısısı. 🙂

Kaş Plajları
Limanağzı – Delos Beach

Oğlum ile tecrübeme dayanarak, ailelere en gönülden önereceğim plaj Limanağzı, çocuk için en uygun yer bence orası. Burada 4 tane beach işletmesi var. Kaş Liman’dan kalkan deniz dolmuşları oradaki tüm plajlara uğruyor Ben Delos, Nuri’s Beach ve Bilal’in Yeri’ne gittim, bir de La Moda var. En iyi Bilal’in yeri ama biz Delos’u da seviyoruz. Bilal’de yer bulmak için ya rezervasyon yapın ya erken saatte gidin. Nuri Delos’a göre daha geniş bir alana yayılmış ve belki menüsü daha iyi diyebilirim ama Delos’un denizi daha güzel bence. Tesislerde şezlong ücreti yok, min harcama tutarı şartı var ve tesise göre fiyat değişiyor.

Kaş Küçük Çakıl Plajı
Küçük Çakıl

Merkezdeki Küçük Çakıl Derya Beach her sene gittiğimiz bir plaj. Pizzaları, müzikleri ve kokteylleri güzeldir. Derya Beach’in tam karşısında Çınarlar var. Bu yerlerde giriş veya şezlong ücreti vermiyorsunuz, yediğiniz içtiğinizi veriyorsunuz sadece, kişi başı minimum harcama limitleri var ama yedikleriniz onu karşılar diye düşünüyorum. 🙂 İki mekanın ortasında ise ücretsiz olarak girebileceğiniz Küçük Çakıl Plajı bulunuyor.

Kaş Büyük Çakıl Plajı
Büyük Çakıl

Merkezdeki Kaş’s Beach de bizim hoşumuza gitmişti, su Küçük Çakıl’a göre biraz daha sıcak. Büyük Çakıl plajı da sevdiklerimdendir. Orada iki şezlong bir şemsiye ücreti ödüyorsunuz, ya da mekandan bir şeyler yiyip içmeniz gerekiyor.

Kaş Plajları
Hidayet Koyu – Blanca Beach

Hidayet Koyu’ndaki Blanca Beach’te şezlonglar ve şemsiye ayrı ayrı ücretlendirilmiş. Buranın denizi çok güzel yalnız epey kalabalık oluyor. Şezlong kiralamak istiyorsanız hafta içi bile sabah 10’dan önce gidin yoksa yer bulamazsınız. Hidayet koyuna giderken yarımadanın en başlarında İnceboğaz plajı var, bence buranın suyu da efsane, yalnız bu plajda tesis yok. 

Kaş Plajları
İnceboğaz

Kaputaş’a da sabah erken gitmenizi tavsiye ederim, çok popüler olduğundan öğlen gibi şezlonglar doluyor. Burayı belediye işletiyor ve şezlong, şemsiye uygun fiyatlı. Yemek olarak da yine Belediye tesisi var, fiyatlar uygun sayılır. Ben en çok gözlemeyi beğeniyorum, tazecik köylü teyzeler yapıyor, diğer ürünler hazır kullanılıyor sanırım, pek lezzetli değil.

Kaş Kaputaş Plajı
Kaputaş

Kaş’tan Kaputaş’a giderken yol üzerinde yine 2 tesisli plaj var: Seyret Çakıl ve Akçagerme. Buralarda da şezlong ve şemsiye ücretleri belediyenin belirlediği uygun fiyatlar. Akçagerme’yi ben pek sevemedim, bir tek orada suya girmedim zaten. 🙂

Kaş Plajları
Seyret Çakıl

Kaş’taki tüm plajlarda, şemsiye şezlong ücreti alan işletmelerde bile tesisi kullanmayacaksanız herhangi bir ücret ödemenize gerek olmadan denize girebiliyorsunuz. Aslında bu kıyı kanununa göre her yerde böyle olmalı ama maalesef diğer yerlerde pek uygulanmıyor.

Kaş Plajları
Akçagerme

Kaş’ta Nerede Yemek Yenir? Kaş Yeme İçme Önerileri

Zaika, Nereid, Ruhi Bey Meyhanesi ve Demeti Kaş’ta yıllardır gidip genel olarak memnun kaldığım meyhaneler. Yalnız Zaika’da yer bulmak çok zor oluyor, aylar öncesinden rezervasyonlar doluyor. Eğer uzun uzadıya oturmayacaksanız erken saatlerde giderseniz araya sıkışıp yemek yiyebilirsiniz. Farklı olarak Gaia, Memedin Yeri, Müptela Ocakbaşı da instagram takipçilerimden sıklıkla gelen öneriler arasında.

Kaş meyhane
Demeti

Oburus Momus, denizin önünde çok keyifli bir bahçede yer alıyor ve vejetaryen yemekler yapıyor, ben her gittiğimde burada mutlaka yiyorum, ortam ve yemekler güzel. Lily’s Corner, pizza ve makarnalarını sevdiğim bir yer. Kaşık Mantı, ev makarnası ve mantı yaptığı için çocuklayken tercih ediyorum. gayet güzel. Ev yemekleri için Yeşil Restoran, yine özellikle çocuklulara tavsiye edeceğim bir mekan. Değişik bir hamburger deneyimi için Bunbun‘u tavsiye edebilirim. Hamburger ekmeklerini Uzakdoğu usulü yapıyorlar, pofik pofik farklı bir ekmek. Tandır etli olan çok efsane. Köfteli, falafelli vs. değişik çeşitleri de var, bir akşam da böyleli bir şeyler yemek canınız çekerse tavsiyemdir.

Kaş en iyi restoranlar
Oburus Momus

Plajlardan bahsederken Derya Beach‘te pizzayı söylemiştim ama burada da adını geçireceğim, çünkü gerçekten çok başarılı buluyorum. 🙂 Zoka Street Food gün içerisinde atıştırmalık farklı bir şeyler yemek için güzel ama porsiyonlar küçük ve fiyatlar yüksek, günlük değişen menüleri oluyor. Siz de benim gibi falafel seviyorsanız, Kaş Gurme Falafel‘i tavsiye ederim.

Kaş Yeme İçme Önerileri
Derya Beach

Bir şeyler içmek için meydanda rengarenk masalarıyla dikkatinizi hemen çeken, yılların barı Mavi ve gün batımıyla senelerdir tercih sebebimiz olan Deja Vu’yu tavsiye edebilirim.

Kaş barlar sokağı
Mavi

Gelelim Kaş gece hayatına, açıkçası çılgın bir gece hayatı tecrübem yok ama olduğu kadarıyla, canlı müzik dinleyebileceğiniz Echo Bar’ı tavsiye edebilirim. Hem çıkan gruplar hem de ortam iyi, kokteyller lezzetli.

Kaş gece hayatı
Echo

Kaş Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar

Kaş içerisinde gezebileceğiniz yerlerin başında Uzun Çarşı geliyor, en fotojenik yer burası. Uzun Çarşı’nın en yukarısında bir Kral Mezarı bulunuyor, öylesine dolanırken böyle tarihi eserler görmek çok kıymetli bence. Onun dışında Atatürk heykelinin bulunduğu meydan ve oradan ilk sola döndüğünüzde göreceğiniz alışveriş çarşısı da gezmeniz gereken yerlerden. Kaş çok büyük bir yer değil, her sokağa girip çıkmalısınız mutlaka, sizi sürekli küçük sürprizlerp bekliyor olacak. Aynı zamanda tam bir alışveriş cenneti Kaş, bohem kıyafetler, aşırı tatlı seramikler ve daha pek çok hediyelikler bulabilirsiniz.

Kaş Gezilecek Yerler

Ayrıca mutlaka Helenistik dönemden kalma Antiphellos Antik Tiyatro’suna gidin, gün batımında gitmek ayrı bir güzel ama günün her saati harika bir manzara sizi bekliyor. Caddelerde yürürken de mutlaka antik kalıntılara rastlarsınız zaten, İtalya dışında sokak ortasında bu kadar çok antik kalıntı bulabileceğiniz yegane yerlerden ülkemiz, her köşesi ayrı cennet. 🙂

Kaş Gezilecek Yerler

Kaş’ın olmazsa olmaz aktivitesi Kekova tekne turu! Kaş limanın orada bir sürü tekne bekliyor ve satış için önlerinde standları var. Gezerken merak ettiklerinizi sorarak, beğendiğiniz tekneye karar verebilirsiniz. Ayrıca alışveriş çarşısında da turlara ait dükkanlar var.

Kaş'ta günübirlik ne yapılır?

Ben tur firması olarak Xanthos’u önereceğim. Teknede müzik olmayışı, kapasitenin oldukça altında misafir kabul etmesi (55 kişilik teknede 25 kişi) ve Kaş yerine Üçağız’dan kalkması artı puanlar. Tur sırasında rehberin anlattıkları da oldukça detaylı ve güzel bu arada. Üçağız’a minibüs ile gidiyorsunuz, Üçağız’dan kalkınca teknede yolda geçen uzun süre yerine minibüs ile hızlıca gidip daha çok noktaya uğrama ve yüzme şansınız oluyor. Yemekleri de leziz ama fiyat diğer turlara göre daha pahalı, çocuğa ücret alınmıyor bu arada. Hangi turla giderseniz gidin mutlaka bu turu yapın.

Kaş kekova turu

Bana en çok öneri gelen diğer tekne de Engin Kaptan fakat kendim tecrübe etmedim, onun teknesi biraz daha küçükmüş sanıyorum ve Kaş Liman’dan kalkıyor. Adalar turu içinse en çok Tia ve Tufan Boat öneriliyor, ikisinde de yer olmadığı için ben denk getiremedim. Bildiğim kadarıyla adalar turunda Limanağzı’na da gidiliyor bu arada.

Kaş Tekne Turu

Kekova turunun içeriğinden bahsedeyim biraz da. Önce Akvaryum koyuna gidiyorsunuz, gerçekten akvaryum gibi bir yer. Sonra Tersane Koyu, Korsan Mağarası, Batık Şehir, Gökkaya koyunda yemek, Burç Koyu, Kaleköy ve son olarak Boğaz Koyu ile gezimizi bitirip Üçağız’a varıyoruz. Her noktada en az 1 saat mola veriliyor, keyfini çıkarmak için bol vaktiniz oluyor. Yemeklerin çeşitliliği ve lezzeti de bence gerçekten çok güzel, yemek artıklarını da Gökkaya’daki keçilere veriyorlar.

Kaş kekova turu

Kaleköy gerçekten çok güzel bir yer, diğer adı Simena, konaklama için bile tercih edebilirsiniz. Kaleye çıkabiliyorsunuz, müze kartınız varsa ücretsiz, normalde ücretli. Burada ev yapımı dondurmalardan yemek, olmazsa olmaz diyebilirim, Neşe ve Zirve en iyiler.

Kaş kekova turu

Kaş’ta geçirebileceğini ek bir tam gününüz varsa Saklıkent Kanyonu’nu da ziyaret etmenizi öneririm. Kanyona giriş ücretli, müze kart geçmiyor. Önce kanyon duvarlarına bitişik asma bir köprüden geçiyorsunuz, daha sonra 200 metre kadar, en fazla dizlerinize gelen buzz gibi bir suda ilerliyorsunuz. Burada bileklere ufaktan bir ağrı saplanıyor. Daha sonra 1 km kadar, bileğinize gelen ve ılık bir suda yürüyorsunuz. Aslında kanyon 18 km ama sonrası epey daralıyor ve bazı engeller varmış. Her yaştan çocuklu aile var, yani çocukla gidilebiliyor ama taşlarda akar suyun içinde yürüdüğünüz kısımda kucakta çocukla zorlanabilirsiniz biraz. Saklıkent’ten ayrıca rafting aktivitesine de katılabiliyorsunuz.

Saklıkent Kanyonu

Bir de Saklıkent’e 2 km uzaklıkta Gizlikent Şelalesi var, orada da yine suların içinden yürüyüp şelaleye ulaşıyorsunuz, kısa ama keyifli bir zipline imkanı da var. Kaş’a 1 saat uzaklıktaki Saklıkent’e kendi aracınızla bireysel olarak veya turlarla katılabilirsiniz. Ben yine Xanthos turla gittim ve tavsiye ederim.

IMG_6477

Turun son noktası da Patara oluyor, burada 1 saat kadar mola veriliyor, ister antik kenti gezin ister denize girin. Patara denizi çok dalgalı ama kum ve temiz.

Not: Bu turun özellikle Saklıkent kısmına terlikle gitmeyin, sert tabanlı deniz ayakkabısı ya da ıslanması uygun sandalet tarzı bir şeyler giyin.

Dalış yapıyorsanız, Kaş’a geldiğinizde mutlaka bir dalış turuna katılın. Şimdiye kadar dalış yapmadıysanız da deneme dalışı yapabilir ya da eğitim alabilirsiniz.

IMG_6487

Kaş’a Ne Zaman gidilir? Kaş’ta Kaç Gün Kalınır?

Kaş, ülkemizin her mevsim gidilesi nadide yerlerinden biri. Deniz sezonu için Nisan ve Ekim ayları dahil bahar ve yaz aylarında gidebilirsiniz. Yazın gerçekten çok sıcak olduğunu unutmayın, gündüzleri muhteşem denizinde geçirip sabah erken ve akşam üstü saatlerinde gezilecek yerleri halletmek gerek.

Kaş Gezi Rehberi

Kaş’ta ne kadar kalınır derseniz, 4 gece 5 gün, kısıtlı vakti olanlar için ideal olacaktır. Birkaç gün daha rahatlıkla eklenebilir, yani 1 haftalık tatilinizin tamamını Kaş’a ayırsanız sıkılmaya vaktiniz kalmaz bana kalırsa. Hafta sonu planı yapmayı düşünüyorsanız tam anlamıyla keyfini çıkaramazsınız, yeterli gelmez, en az 2 gün de izin alın bence. 😉

Kaş Gezi Rehberi

Kaş planı yaparken Kaş Gezi Rehberi yazımdan faydalanacağınızı umuyorum. Benim atladığım bir şeyler olabilir, sormak istediğiniz başka şeyler varsa lütfen yorum olarak bırakın. Sizin ekstra önerileriniz varsa onları da yorumlara beklerim. 🙂

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 

Instagram: hohhoyyt

Tiktok: deniz.tarhan

Youtube: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

9 Responses

  1. GÖKŞEN dedi ki:

    Yine harika bir yazı yazmışsınız. Emeğinize sağlık keyifle ve zevkle okuyorum yazılarınızı. Eylül ayında Kaş ile tanıştım ve çok şey kaçırdığımı fark ettim.

    http://www.gezginstar.com/

  2. Anonim dedi ki:

    Xanthos travel da çocuklar ücretsiz değil, 5 yaş üzeri yarı ücret.

  3. yasemin uygur dedi ki:

    Kaş’ı çok severim .. 4-5 yaz tatilimizi orda yapmıştık.. kaputaj plajına hayranım..Eskiden çok sakin bir yerdi.. Şimdi çok kalabalık olmaya başladı.. Bizde sakin yerleri tercih ettiğimiz için başka yerlere gitmeye karar verdik..

  1. Temmuz 12, 2020

    […] Kaş Gezi Rehberi ve Kaş Gezilecek Yerler […]

  2. Aralık 14, 2020

    […] Kaş Gezi Rehberi ve Kaş Gezilecek Yerler […]

  3. Mart 18, 2023

    […] Kaş Gezi Rehberi: Tüm Detaylarıyla Kaş […]

  4. Nisan 28, 2024

    […] Kaş Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et