Gökçeada Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Birkaç hafta önce gittiğimiz Gökçeada gezisi beklediğimizin üzerinde çıktı ve instagram’da da beklediğimin üstünde ilgi gördü. Ben de nihayet burada Gökçeada gezi notları çıkarmaya başlıyorum. Ben 12 yıl önce Gökçeada’ya gelmiştim, o zaman çok daha bakir bir adaydı. Bir de üstüne sezon açılmamışken gitmiştik, adada in cin top oynuyordu, kendimize akşam yemeği için yer bile bulamamıştık. Deli gibi de rüzgar vardı, plajlarda kumdan dayak yiyorduk resmen. Açık söyleyeyim hiç sevmemiştim o zaman adayı. Ama şimdi bir güzelleşmiş, bir tatlı olmuş, Gökçeada’da gezilecek yerler ve Gökçeada plajları bizi kendine hayran etti ve ayrılırken epey hüzünlendik. Şimdi size tecrübelerimizi elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. O zaman buyurun, Gökçeada gezi rehberi gelsin. 😉

Gökçeada Gezi Rehberi
Gökçeada Gezi Rehberi

Gökçeada Gezi Rehberi

Gökçeada nerede? Gökçeada’ya Nasıl Gidilir? Gökçeada Ulaşım

Gökçeada Kuzey Ege Denizi’nde yer alan, Çanakkale’ye bağlı, Türkiye’nin en büyük adası.. Gökçeada’ya İstanbul’dan 5.5 saat, Kırklareli’den 4.5 saatte gidiliyor(Biz Kırklareli’den gittiğimiz için bu detayı verdim 🙂 ). Tek feribot olması Bozcaada’ya göre çok büyük avantaj, bir de yoğunluk daha az olduğundan feribot bekleme süresi çok kısalıyor. Feribot fiyatı tek yön 4 kişi ve 1 araç için 68.5₺ ödedik. Biletleri Gestaş’ın sitesinden online olarak aldık, plakayı sistem otomatik tanıyor ve hemen sıraya giriyorsunuz. Gittiğinizde de alabilirsiniz tabi, biz son dakika yetişirsek yer kalmamış olma ihtimali açısından önceden aldık, fiyat farkı yoktur sanırım. İstanbul’dan Çanakkale Truva otobüs şirketi Gökçeada’ya direkt ulaşım sağlıyor. Onun dışında farklı yerlerden gelenler Eceabat’a otobüsle gelip minibüs ile Kabatepe’ye ve oradan da feribot ile adaya varabilir. Ada içinde ulaşım için arabanız olması iyi olur, minibüsler var ama her yere gidemiyorsunuz, yol üzerinde durup beğendiğiniz manzarada mola vermek, keçilere merhaba demek ve dilediğiniz yere gidebilmek için arabayı şiddetle öneririm.

Gökçeada Gezi Rehberi
Gökçeada Gezi Rehberi

Gökçeada’da Nerede Kalınır? Gökçeada Konaklama 

Ada içinde konaklama alternatifi çok, ben daha çok instagram’da gördüğüm yerlere sordum. Gecelik oda fiyatları 500-600 civarıydı. Biz Sardunya Beach’te bungalovlarda konakladık. Gecelik oda fiyatı 340₺, Aydıncık plajında yer alıyor. Fiyatın uygun olması ve plaja yakın olması nedeniyle tercih ettik ama plajını son gün dışında kullanamadık çünkü çok sert rüzgar vardı. Sörf için daha ideal bir bölge burası, eğer sörf yapmayacaksanız ya da arabasız gidecekseniz Gökçeada merkezinde veya Zeytinli Köyü’nde konaklamanızı tavsiye ederim çünkü otelden dışarı çıktığınızda market, yeme içme vs. her türlü ihtiyacınızı buralarda daha rahat halledersiniz. Zeytinliköy’de Zeydali Otel, merkezde ise Meydani Otel önerilen yerlerdendi. Kaleköy de konaklama için başka bir alternatif olabilir, bana Anemos Otel önerilmişti burada. Diğer yerler birazcık daha mağduriyet yeri gibi geldi bana. Bir de Sahibinden, Hürriyet Emlak gibi sitelerde yerel halkın kiraladıkları yerler varmış, fiyatlar uygun oluyormuş.

Bu sene evde kalmayı tercih edenler çoğunlukta olduğu için airbnb’den kendi favori listeme eklediğim evleri sizinle paylaşmak istedim. 

Gökçeada’da Kiralık Tatil Evleri

Daha önce airbnb kullanmadıysanız alttaki yazımdan faydalanabilirsiniz.

Airbnb Nedir? Airbnb nasıl kullanılır?

Bu linkten airbnb’ye kaydolursanız ilk konaklamanızda 200 TL indirim kazanırsınız, daha önce üyeyseniz başka bir mail adresiyle bu linkten yeniden kaydolabilirsiniz.

Türkiye’nin En Güzel Kamp Yerleri

Gökçeada Konaklama
Gökçeada Konaklama
Gökçeada Kahvaltı

Gökçeada’da Nerede Denize Girilir? Gökçeada Plajları 

Plaj olarak Aydıncık dışında Laz Koyu, Uğurlu Plajı, Gizli Liman bizim görebildiklerimiz, bunlar adanın güneyinde yer alıyor. Kuzey bölgede kalan Yıldız Koyu ve Mavi Koy da çok önerildi. Biz oradayken sürekli rüzgar kuzeyden ve sert estiği için oralarda dalga olur diye düşünerek gitmedik. Uğurlu plajında da çok rüzgar olduğundan kalamadık. Gizli Liman sakindi ve denizi çok güzeldi ama çok sıcakta şemsiyemiz olmadığından duramadık. Laz Koyu bizim için en ideal olanıydı ilk 2 gün için. Kuytuda kaldığı için rüzgar tatlı seviyedeydi, denizi de çok soğuk değildi. Bu sene sezonu açtığımdan sonraki girdiğim ilk en güzel denizdi bence. (Sonrasında Kaş taraflarına indim, onlar sayılmıyor 🙂 ) Tesis var, 2 şezlong ve 1 şemsiye fiyatı 25₺. Laz Koyu’nda cips, köfte ekmek gibi fast food yiyecekler ve içecekler plaja söylenebiliyor. Porsiyon yemekler ve mevcut birkaç meze için hemen yukarısındaki restorana çıkmanız gerekiyor. Meze fiyatları 15₺, porsiyon köfte vs. fiyatları 28₺. Son gün rüzgar şiddeti azaldı ve Aydıncık’ta denize girme şansımız oldu. Buranın denizi de pırıl pırıldı ama Laz Koyu’na göre bir tık daha soğuk geldi bana.

Gökçeada Plajları
Laz Koyu
Gökçeada Plajları
Uğurlu Plajı
Gökçeada Plajları 
Gizli Liman
Gökçeada Plajları
Aydıncık Plajı

Gökçeada’da Nerede Yemek Yenir? Gökçeada Yeme İçme Önerileri

ilk gece Kaleköy’deki Poseidon’da muhteşem gün batımı manzarası eşliğinde çok leziz mezeler yedik. Gökçeada’da çok fazla yeri deneyemedik ama servis, hizmet, ilgi, yemek çeşitliliği/lezzeti ve manzara olarak çok güzel bir mekandı. Fiyatlar da şu şekilde; zeytinyağlı mezeler 20₺, balıklı mezeler 30₺ idi, ara sıcakları kontrol etmedim. Alaçatı gibi yerlere göre yine uygun kalıyor tabi, adanın diğer yerlerine göre pahalı ama kesinlikle hak ediyorlar. İkinci gece Tepeköy’deki Angelikis Taverna’ya gittik. Burada çeşit biraz daha azdı ama mezeler lezzetliydi. Bir de Tepeköy’deki en güzel yere sahipler bence, masaları meydandaki sokakta çünkü, çok güzel bir atmosfer oluyor, biz bir noktada tüm sokağa yayılıp sirtaki yaparız diye hayal ettik ama olmadı. 😀 Burada fiyatlar bir tık daha uygun, normal mezeler 15₺, balıklı mezeler 25₺. Adanın meşhur yiyeceklerin oğlak tandır 50₺. Zeytinliköy’deki Barba Hristo‘da sakızlı muhallebi yedik, çok hafif ve lezzetliydi. Yine Zeytinliköy’de Sıcak Kahve isimli mekanda Frappe içtik, tatlı bir yerdi. Zeytinliköy’ün en fotojenik sokağında yer alan tatlış mekanlardan biri de Mina Cafe idi. Bana gelen diğer önerileri de paylaşmak istiyorum. Biz otelde kahvaltı olunca deneyemedik ama Soykan Çiftliği, Cugura Organik ve Kardeliz kahvaltı için önerilmişti. Mustafa’nın Kayfesi, hem kahvaltı hem gün batımı için önerildi. Madamın Dibek Kahvesi önerilmişti fakat sıcakta canımız pek çekmedi ve deneyemedik. Akşam yemeği için Barba Yorgo özellikle oğlak tandır için önerildi, bir de Gökçeada’da üretilen şaraplardan tadabileceğiniz birkaç yerden biriymiş burası. Ata Demirer’in filmi ile ünlenen Eleni Rum Tavernası da önerildi ama ününden dolayı fiyatlar da bir hayli artmış sanırım. Meydani Pastanesi’nin sakızlı muhallebisi ve efibadem kurabiyesi de çok yazıldı, muhallebiyi deneyemesek de kurabiyeleri güzeldi. Eski Bademli’deki Stenada’nın likörleri, limonatası, karadut suyu ve yoğurtlu tatlısı için çok öneriliyor. Zeytinliköy’deki Nostos Cafe de tatlıları ve dibek kahvesi için gidilebilecek bir yer, özellikle krem karamel ve panna cotta çok övülmüş. Gece bir şeyler içmek için de Kemancı Şarap Evi ve Karadut tavsiye edildi, bir de bizim kaldığımız otelin plajında da bar vardı, aklınızda olsun.

Gökçeada Yeme İçme
Poseidon
Gökçeada Yeme İçme
Angelikis Taverna
Gökçeada Yeme İçme
Laz Koyu
Gökçeada Yeme İçme
Barba Hristo
Gökçeada Yeme İçme
Sıcak Kahve

Gökçeada Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar

Gökçeada’da gezilecek en güzel yerler bana göre Zeytinli ve Yukarı Bademli. Kısıtlı zamanı olanların ilk buralara gitmesini tavsiye ederim, buralarda çok güzel evler ve şirin sokaklar var. Tepeköy ve Kaleköy de görülmesi gereken yerlerden, biz akşam yemeklerimizi buralarda yedik ve 1 saat kadar erken gitmek buraları gezmek için yeterli oldu. Kaleköy, Yukarı Kaleköy ve Kaleköy Liman olarak ikiye ayrılıyor, yukarıya çıkmadan önce liman tarafında hediyelik eşya vs. satışı yapılan renkli kulübelere uğramanızı tavsiye ederim. Gökçeada merkezde İş Bankası sokağında pek çok mekan açılmış, birkaç tatlı hediyelik eşyacı da bulunuyor. Vaktiniz olursa buraya da uğramanızı öneririm, biz aç olmadığımız bir zamanda gezdik ve mekanları deneyemedik, önerisi olan varsa yorumlara beklerim. Kokina’dan güzel seramik tabaklar aldık, fiyatlar biraz yüksek ama çok tatlı ürünler var. Şimdilerde hayalet köy gibi görünen Dereköy, zamanında Türkiye’nin en büyük ve kalabalık köyüymüş, daha sonra Rum nüfusunun evlerini terk etmek zorunda kalmasıyla 15-20 nüfuslu terk edilmiş evlerin bulunduğu bir yer haline gelmiş. Biraz fotoğraf çekip, buralarda zamanında ne hayatlar yaşandığını düşünerek hüzünlendiğimiz bir köy oldu. Şirinköy, Bulgaristan’dan gelen Türkler için kurulmuş, tek tip evlerin bulunduğu bir köy, gitmeseniz de olur bana göre. Biz sadece Gizli Liman’a giderken alışveriş yapmak için uğradık, görülecek pek bir şey yok. Gökçeada hem kitesurf hem de windsurf için bir cennet diyebilirim, Eşelek Plajı, Kefaloz ve Aydıncık Plajı sörf yapabileceğiniz yerler arasında yer alıyor. Aydıncık’ta rüzgar sörfü dersi almayı düşünürseniz saati 200 TL(2019), bilginiz olsun. Son olarak Aydıncık ve Kefaloz plajının arasında bir tuz gölü var, bu gölden çıkan siyah çamurun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği düşünülüyor, burada bir çamur banyosu yapmayı düşünebilirsiniz.

Gökçeada Gezilecek Yerler
Zeytinli
Gökçeada Gezilecek Yerler
Yukarı Bademli
Gökçeada Gezi Rehberi
Kaleköy
Gökçeada Gezilecek Yerler
Tepeköy
Gökçeada Gezi Rehberi
Dereköy
Gökçeada Gezilecek Yerler
Gökçeada Merkez
Gökçeada Sörf fiyatları
Aydıncık Plajı Rüzgar Sörfü

Gökçeada’ya Ne Zaman gidilir? Gökçeada’da Kaç Gün Kalınır?

Biz Gökçeada’ya Haziran ayının son haftası gittik ve hava rüzgar dışında gayet güzeldi. Rüzgar da sadece plaj alternatiflerinizi azaltıyor, plajda rüzgar olması sizin için önemli değilse zaten problem yok. 🙂 Yılın 300 günü rüzgar alan bir adaymış burası, son dakika planı yapma şansınız varsa rüzgarın durumunu kontrol edip gidebilirsiniz. Deniz için Haziran ve Eylül ayları arasındaki dönemi tercih etmeniz gerekiyor. Gökçeada için kaç gün gerekli derseniz, biz 2 gece 3 gün kaldık ve ada havasını almak için yeterli olduğunu düşünüyorum. Siz de hafta sonuna bir gün ekleyerek bu şekilde bir program yapabilirsiniz. Günübirlik gitmeyin çok az olur, sadece hafta sonu için de gidilebilir ama daha fazla yer görmek için biraz sıkışık program yapmanız gerekebilir. Daha uzun kalırsanız da gidebileceğiniz pek çok plaj ve farklı yemek alternatiflerini değerlendirebileceğiniz mekanlar olduğu için sıkılmazsınız diye düşünüyorum.

Gökçeada Gezi Rehberi
Gökçeada Gezi Rehberi

Girişte de söylediğim gibi biz Gökçeada’yı gerçekten çok sevdik, benim her yaz uğramak isteyeceğim yerlerden biri oldu. Türkiye’deki pek çok yere göre bütçe dostu bir tatil alternatifi olması, lezzetler, gezilecek güzel köyleri ve mis gibi deniziyle benim gönlümü fazlasıyla kazandı. Hatta bence bu kadar fazla rüzgar almasa Bozcaada’dan çok daha güzel bir ada. Tabi Bozcaada’nın 10 yıl, hatta daha önceki halini de bilen biri olarak söylüyorum, şu an Bozcaada büyük bir evrim geçirmiş durumda. Tabi adanın yoğun rüzfar alması da sörf turizmi ve yabancıların yoğun ilgi göstermesine yaramış, özellikle Bulgaristan’dan gelen turist çok fazla. Size de ilk fırsatta bu güzel adayı ziyaret etmenizi öneririm. Umarım hazırladığım Gökçeada Gezi Rehberi plan yaparken umarım size de yol gösterici olur. Benim yazmayı atladığım şeyler olabilir, sormak istediğiniz başka şeyler varsa lütfen yorum olarak bırakın. Sizin ekstra önerileriniz varsa onları da yorumlara beklerim. 🙂

Kaş Gezi Rehberi

İzmir Çevresi Gezilecek Yerler ve İzmir Gezi Rotası

Kuzey Ege Gezi Notları: Assos ve Ayvalık Gezilecek Yerler

Kaz Dağlarının En Güzel Köyleri: Adatepe ve Yeşilyurt Gezi Notları

Kısa Kısa Bozcaada Rehberi

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve önümüzdeki seyahatlerden bol fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

4 Responses

  1. ABDULLAH dedi ki:

    MERHABA. GOOGLE DAN GÖKÇEADA İÇİN BEYNELMİNEL SAYFANIZA ULAŞTIM. ÇOK SADE YANARDÖNERSİZ ANLATIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

  2. Anonim dedi ki:

    Gökçeada güzel de çamur banyosu tavsiye etmem orası kuş pisliği ıle dolu yani penguen dışkısı

  1. Temmuz 21, 2020

    […] Gökçeada Gezi Notları […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et