Kaş ile ilk tanışmam 10 yıldan daha eski zamanlara dayanıyor, dalış sayesinde oldu ilk buluşmamız. Kaş ve Kalkan dalış için favori yerlerimizdendi. 5 yıl önce eşimle baş başa gelmiştik en son, şimdi de oğlumla baş başa gelme fırsatım oldu. Kaş hep güzeldi, yine çok güzel. Kaş, Türkiye’de en sevdiğim tatil yerlerinden biri. Turkuazın her tonunu görebileceğiniz plajları, şirin sokakları, tarihi kalıntıları, çevresinde gezilecek yerlerin çokluğuyla, farklı bütçelere ve zevklere uygun otelleriyle her tür seyahat severe hitap ettiğini düşünüyorum. Henüz gitmediyseniz mutlaka bir Kaş gezi planı yapın, o hep duyduğumuz işi bırakıp Kaş’a yerleşme hayallerini siz de kurmaya başlayacaksınız eminim. 🙂 Şimdi size tüm tecrübelerimden yola çıkarak Kaş gezi notları çıkarmaya çalışacağım. Buyurun size Kaş’ta gezilecek yerler ve Kaş’ta yapılacaklar ile birlikte Kaş gezi rehberi.
Not: 2021 Temmuz ayında yine Kaş’taydık, bu gezideki tecrübelerimizle yazıya güncellemeler ekledim.
Kaş Gezi Rehberi: Kaş’a Nasıl Gidilir? Kaş Ulaşım
Kaş’a en yakın havaalanı Dalaman. Dalaman’dan paylaşımlı Kaş shuttle’larından ayarlayabilir veya Fethiye otogara geçerek otobüsle gidebilirsiniz, özel transfer ayarlamak da mümkün, fiyatları 350 TL civarıymış. Araba kiralamak tabi ki en rahat seçenek, sizi 2.5 saatlik bir yol bekliyor, sonlara doğru epey virajlı bir yol olduğunu söylemeliyim. Ben daha önce kendim araba kullanarak da gittim ve virajlı yolları sevmeyenlere tavsiye etmem. Antalya hava limanına indiyseniz, burada da Kaş’a toplu shuttle hizmeti var. Shuttle ile direkt Kaş’a veya Havaş ile otogara gidip Kaş otobüslerine binebilirsiniz. Araba tercih ederseniz 3 saat yol yapmanız gerekecek. Biz zaten Fethiye’deydik ve oradan otobüsle geçtik, 2 saate yakın bir sürede vardık. Batı Antalya otobüsleri gidiyor, kişi başı 25 TL idi. Bizde araba yoktu ve ulaşım konusunda bir sıkıntı yaşamadık. Kaş içi ulaşım genelde yürüyerek, bazen de dolmuşlarla veya en olmadı taksilerle gayet rahat. Taksi hemen hemen her yerde bulabiliyorsunuz, dolmuşlar da 1 saat aralıklarla geçiyorlar. Merkezdeki barların ve restoranların olduğu yerlere araba girmiyor, arabaylaysanız biraz dışarıda park etmeniz gerekecektir. Çocuksuz gittiyseniz motor kiralamanızı tavsiye edebilirim. Kaş içi dolmuş fiyatları örneğin merkezden Büyük Çakıl’a 2.5 TL idi, Kaputaş 6 TL. Limanağzı’na gitmek isterseniz deniz yolu kullanmanız gerekiyor, Kaş limanından kalkan deniz dolmuşları yetişkin 25 TL, 3-17 arası çocuk 10 TL ücretle götürüyor. 2021 fiyat yetişkin 40 TL, çocuk 20 TL.
Kaş Gezi Rehberi: Kaş’ta Nerede Kalınır ? Kaş Konaklama
Kaş merkezde kalmak istiyorsanız bir sürü güzel ve uygun fiyatlı pansiyon var, onlardan birine bakabilirsiniz. Merkezde kalırken Kaputaş plajı, Büyük Çakıl, Hidayet Koyu ve Limanağzı dışındaki her yere yürüyerek kısa sürede gidebilirsiniz. Ben 2 gece Ateş Pansiyon’da kaldım, Airbnb kredilerim olduğundan konaklamayı direkt oradan ayırttım. Siz de Airbnb’den indirim kredisi alarak üye olmak isterseniz şu linke tıklayabilirsiniz. Airbnb ile henüz tanışmamış olanlar, bilgilenmek ve sorunsuz bir deneyim yaşamak için şuradaki yazımı okuyabilirler. 😉 Ateş Pansiyon tecrübemize gelirsek; bizim kaldığımız oda küçük fakat tertemizdi, ayrıca deniz manzaralı bir balkonumuz da vardı. Pansiyonun bir de terası var, orada istediğiniz gibi vakit geçirebiliyorsunuz. Market fiyatlarının sadece birazcık üstüne içecek ve patates kızartması gibi aperitif yiyecek siparişi de verebiliyorsunuz. Kaş’ın yerlisi olan bir aile işletmesi, çok ilgili ve iyi insanlar gerçekten. Merkezde Kaş’s Beach ve Kaş’ın Meyhanesi de onların işletmesi. Pansiyonun konumu da gayet güzel, antik tiyatronun çok yakınında yer alıyor, denize inmeniz yürüyerek 3-5 dk, merkeze inmeniz de 8-10 dk sürüyor.
Kaş’ta Nerede Kalınır ? Kaş Konaklama
Konaklama için 2021 yılında Hotel Luna’yı tercih ettik. Genel olarak gayet memnun kaldık diyebilirim. Lokasyonu birazcık yukarıda kalıyor ama direkt merkeze inebildiğiniz bir merdiven var, yani yürüyerek 3-5 dk içerisinde Kaş’ın içinde oluyorsunuz. Tabi dönüşte yine bu merdiveni kullanmanız gerektiğini de unutmayın. 😊 Odamız bahçe katındaydı ve oldukça basitti, buzdolabımız vardı. 2 kişi oda kahvaltı fiyat gecelik 700 TL idi. Farklı katlarda deniz gören odalar da var, onların fiyatları farklıdır tabi. Kahvaltı çok başarılıydı bence, epey çeşit vardı, ürünler kaliteli ve lezizdi.
Kaş’ta Nerede Kalınır ? Kaş Konaklama
Farklı bir deneyim yaşamak ve Kaş’ın en uygun fiyatlı konaklama alternatiflerinden biri için daha önce instagram’da da paylaştığım Kaş Joy Glamping’i tercih edebilirsiniz. Biz 2 gece de orada kaldık, çok yeni bir işletme olmalarına rağmen bence her şey çok güzeldi. Burada farklı konaklama alternatifleri var, onlardan bahsedeyim biraz kendi çadırınızla gidebiliyorsunuz, sizin için hazırlamış oldukları bambu tentenin altına çadırınızı kurabilirsiniz. Glamping çadırları var, biz bunlarda kaldık. İçeride 4 kişiye kadar konaklayabileceğiniz yatak koyuyorlar, priz ve ışık de mevcut. Gece serin oluyor ve pikeye ek olarak battaniye de veriyorlar, sabah 8 itibarıyla çadır ısınmaya başlıyor, zaten oğlum bu saatlerde kalktığı için biz çok sıcakları yaşamadık. Bir de küçük ahşap bungalov var. Bu saydıklarım bahçede yer alan ve tuvaleti ortak kullandığınız konaklama biçimleri. Bahçede ayrıca kendi banyosu olan bir karavan, bir de bungalov daha var. Bunların dışında iki katlı bir bina var, burada alt katta yine bina içerisindeki ortak duş-tuvaleti kullandığınız odalar ve üst katta kendi mutfak-banyosu olan apart odalar var. Size hangisi uyarsa seçersiniz artık, tüm konaklama birimlerinin fiyatlarına şu linkten ulaşabilirsiniz. 😉 Yeri Büyük Çakıl’ın yaklaşık 500 metre üstünde yer alıyor, yürüyerek 5 dk içinde plaja varıyorsunuz. 50 metre ilerisinde bir çocuk parkı var, onun hemen altında da bir dolmuş durağı var akşam 7 civarı son dolmuşa kadar buradan merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bazı saatler için ücretsiz servis hizmeti de veriyorlar. Hiçbiri olmasa bile Kaş merkez taksi ile 25 TL tutuyor, zaten merkez 2 km uzaklıkta. Şu anda sabah kahvaltısı var sadece ama kahvaltı dahil olduğunu ben anlamamıştım çünkü öyle bir hizmetleri olduğu yazmıyordu, henüz yeni oldukları için yüksek beklenti olmasın diye koymadıklarını anladım ben. İkinci günün sabahı bir baktık ki kahvaltı hazırlanmış, gayet yeterli ve güzeldi kahvaltımız da. Tam bir aile işletmesi yine burası, akşam geldiğinizde kendilerine yaptıkları yemekleri bile size ikram ediyorlar. Bir saatten sonra masalar konaklayanlarla doluyordu ve hep beraber sohbet ediyorduk, Ada’cığım da kendine çılgınlıklar yapacağı bir arkadaş buldu ve çok eğlendiler. 🙂 Bizim için çok keyifli geçti kısacası.
Türkiye’nin En Güzel Kamp Yerleri
Bunların dışında Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan KaşKöy Otel de konaklama için gelen tavsiyeler arasındaydı, kendim deneyimlemedim ama siz bir bakın isterseniz.
Kaş’ta Nerede Denize Girilir? Kaş Plajları
Kaş plajları bence ülkemizin en güzel plajları. Bana göre ideal sıcaklığa sahip, pırıl pırıl ve her yerdeler. 🙂 Yani Kaş’a giderken yol üzerinde gördüğünüz herhangi sıradan bir plaj bile, “gel burada denize gir” diye sizi çağırıyor. Çocukla Kaş’a gidilmez diyorlar şeklinde çok mesaj aldım, bence bunun nedeni kum ve sığ plajının pek olmaması. Su sıcaklığı da çok ılık diyemem ama girince alışabileceğiniz soğuklukta ki en sevdiğim deniz benim. 🙂 Velhasıl Ada ile tecrübemize dayanarak en beğendiğimiz plaj Limanağzı oldu, çocuk için en uygun yer bence orası, biz Delos’taydık ama en iyisi Bilal’in Yeri diyorlar, biz Delos’u da sevdik. Bilal’de yer bulmak için ya rezervasyon yapın ya erken saatte gidin. Biz 12’ye doğru gittiğimizde yer kalmamıştı. Kaş Liman’dan kalkan deniz dolmuşları oradaki tüm plajlara uğruyor, bunlar dışında Limanağzı’ndaki diğer yerler de La Moda ve Nuri’s Beach. Bu arada yine bir ayıcık krizi yaşadık Limanağzı’ndan dönüşte. Bilenler bilir, Ada’cığımın bebeklikten beri taşıdığı bir THY ayısı var ve onsuz yapamıyor. Delos’ta unutmuştu onu ve kampa dönünce fark ettik, kendilerini aradım ve ayıyı bulup ertesi gün ilk kalkan dolmuşla bize ulaştırdılar sağolsunlar, teşekkürü borç bilirim. 2021 gezimizde değişiklik olsun diye yine çok önerilen Nuri’s Beach’e gittik. Bence Delos daha güzeldi. Nuri daha geniş bir alana yayılmış ve belki menüsü daha iyi diyebilirim ama Delos’un denizi daha güzeldi bence, Nuri’sin kıyı kısmında pislikler vardı biraz, Delos’un daha küçük olmasını da ben sevdim şahsen. Tesislerde şezlong ücreti yok, min harcama tutarı şartı var. 2021 güncel fiyat Delos’ta 75TL, Nuri’de 100 TL.
Merkezdeki Küçük Çakıl Derya Beach daha önce gittiğimiz bir yerdi, 2021 yılında yeniden gittik. Pizzaları, müzikleri ve kokteylleri güzeldir. Derya Beach’in tam karşısında Çınarlar var. Bu yerlerde giriş veya şezlong ücreti vermiyorsunuz, yediğiniz içtiğinizi veriyorsunuz sadece, bazılarında kişi başı 100 TL minimum harcama limitleri var ama yedikleriniz onu karşılar diye düşünüyorum. 🙂 İki mekanın ortasında ise ücretsiz olarak girebileceğiniz Küçük Çakıl Plajı bulunuyor. Merkezdeki Kaş’s Beach de bizim hoşumuza gitmişti, su Küçük Çakıl’a göre biraz daha sıcak. Büyük Çakıl plajı da sevdiklerimdendir. Orada fiyat iki şezlong bir şemsiye 100 TL ya da mekandan bir şeyler yiyip içmeniz gerekiyor.
Hidayet Koyu’ndaki Blanca Beach’e 2021 gezimizde gittik, bu plajda şezlongların tanesi 50 TL, şemsiye 20 TL. Buranın denizi çok güzel yalnız epey kalabalık oluyor. Biz hafta içi 10:30’da gittik ve son şezlongları kapabilmiştik. Hidayet koyuna giderken yarımadanın en başlarında İnceboğaz plajı var, bence buranın suyu da efsane, bu plajda tesis yok. Kaputaş’a da sabah erken gitmenizi tavsiye ederim, çok popüler olduğundan öğlen gibi şezlonglar doluyor. Burayı belediye işletiyor ve şezlong, şemsiye 2021 ücretleri 15’er TL, yani 2 şezlong 1 şemsiye ücreti 45 TL. Yemek olarak da yine Belediye tesisi var, fiyatlar uygun sayılır. Ben en çok gözlemeyi sevdim, tazecik köylü teyzeler yapıyor, diğer ürünler hazır kullanılıyor sanırım, pek lezzetli değil. Kaş’tan Kaputaş’a giderken yol üzerinde yine 2 tesisli plaj var: Seyret Çakıl ve Akçagerme. Buralarda da şezlong ve şemsiye ücretleri 15’er TL. Akçagerme’yi ben pek sevemedim, bir tek orada suya girmedim zaten. 🙂
Kaş’taki tüm plajlarda, şemsiye şezlong ücreti alan işletmelerde bile tesisi kullanmayacaksanız herhangi bir ücret ödemenize gerek olmadan denize girebiliyorsunuz. Aslında bu kıyı kanununa göre her yerde böyle olmalı ama maalesef diğer yerlerde pek uygulanmıyor.

Kaputaş

Kaş’s Beach

Limanağzı – Delos Beach

Limanağzı – Nuri’s

Büyük Çakıl

Küçük Çakıl

Hidayet Koyu – Blanca Beach

Seyret Çakıl

Akçagerme

İnceboğaz
Kaş’ta Nerede Yemek Yenir? Kaş Yeme İçme Önerileri
Ada ile olduğumdan meyhaneleri pek gezemedim bu gidişimizde ama daha önceki Kaş gezilerimde gittiğim Nereid, Zaika, Ruhi Bey Meyhanesi ve Bi Lokma halen hizmet veriyor ve sizlerden de yine tavsiye olarak geldi. Zaika Eylül’e kadar doluydu ama erken saatlerde giderseniz araya sıkışıp yemek yiyebilirsiniz. Farklı olarak Sardelaki, Smiley’s, Gaia, Piraye, Üzüm Kızı, Memedin Yeri, Müptela Ocakbaşı da sizlerden gelen başlıca öneriler arasındaydı. Biz yeni açılan yerlerden bir gün Maide Bahçe’de kahvaltı ettik ve hem ortamı hem lezzetleri çok beğendik. Burada kahvaltı dışında gün içerisinde hamburger tarzı fast food gıdalar da yiyebilirsiniz, işletmeciler ve çalışanlar çok tatlı, tavsiye ederim. Benim kahvaltıda favorim soğanlı menemen(istediğiniz şekilde yaptırabiliyorsunuz) ve bazlama tost oldu. Ekmekleri kendileri yapıyorlar, bir de pişiler geliyor, oh mis. 😛 Burası dışında ben genelde iştahsız ve çok yemek seçen oğlumun yiyebileceği mekanları tercih ettim. Bir de Woyn Meyhane dikkatimi çekti, normal masalar dışında iki tane sandal şeklinde masaları var, Ada oralarda oturmayı çok istedi ama rezervasyonsuz mümkün olmadı. Ben de açıkçası pek masayı donatamayacağımız için rezervasyon yaptırmadım, siz bir bakmak isteyebilirsiniz. Oburus Momus, vejetaryen yemekler yapıyor, ben falafel ve Sicilya’nın tadı damağımda kalan Arancini’sinden yedim, gayet güzeldi. Ada’cığım için de normalde menülerinde kremalı mantarlı makarna olmasına rağmen önce Ada’nın isteği üzerine domatesli sonra da karar değiştirmesi üzerine yeniden sade makarna hazırladılar sağolsunlar. 2021 gidişimizde Oburus Momus’un yeri değişmişti, denizin önünde çok keyifli bir bahçeye geçmişler. Bir akşam yine orada yedik farklı yemekler de denedik, yien her şey çok güzeldi. 🙂 Lily’s Corner, Ada’nın hayatı boyunca yarısından fazlasını yediği ilk pizzayı yaparak tarihimize geçti. Ben pestolu Cheesy pizza, o ise Kaş pizza yedi, ikisi de güzeldi. Kaşık Mantı, ev makarnası yaptığı için tercihimiz oldu, gayet güzeldi. Ada makarnayı sevdi, ben de mantısını fena bulmadım. SpaghettiCi‘de napoliten soslu makarna ve bruschetta yedik, makarna normaldi ama kendi yorumları olan kurutulmuş domatesli bruschettayı çok sevdiğimi söyleyeyim. Bir şeyler içmek için Biiisstt ve Frida Pub güzeldi, özellikle Biiisstt Ada’cığımın Kaş’taki en favori mekanı oldu gerçekten, beni ısrarla oraya götürdü ve ayrılmak istemedi oradan. Şiltelerde Kaş Limanı’na karşı keyif yapmak için güzel bir alternatif. (2021 gidişmizde şilteler kaldırılmış, yerine masa konmuştu) Bir de eskilerden meydanda rengarenk masalarıyla dikkatinizi hemen çeken Mavi ile gün batımıyla senelerdir tercih sebebi olan Deja Vu’yu unutmamak gerek.
2021 gidişimizde denediğim diğer birkaç yerden bahsedeyim. Bir akşam Demeti‘de yemek yedik, Kaş’ta yaşayan arkadaşların seçimiydi. Açıkçası soğuk mezeler vasattı ama ara sıcaklar nefisti. Burada yediğimiz ahtapot gerçekten çok çok iyiydi, kalamar ve karides de gayet başarılıydı. Bir akşam, İğneada’dan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Bunbun‘da yedik, bir hamburgerci burası. Ama hamburger ekmeklerini Uzakdoğu usulü yapıyorlarmış, pofik pofik çok farklı bir ekmek. Biz etli denedik, tandır eti tiftikleyerek yapmışlar, çok efsaneydi, gerçekten bayıldık. Köfteli, falafelli vs. değişik çeşitleri de var, bir akşam da böyleli bir şeyler yemek canınız çekerse tavsiyemdir. Plajlardan bahsederken Derya Beach‘te pizzayı söylemiştim ama burada da adını geçireceğim, çünkü gerçekten çok başarılı buluyorum. 🙂 Instagram’da çok paylaşılan Zoka Street Food‘a gittim. Bir küçük çıtır tabağı ve turşu suyuna 155 TL verdim ve Kaş’ta acıdığım tek para oldu. Belki farklı bir şeyler deneseydim severdim ama benim yediğim şey ve ödediğim ücret birbirini karşılamıyor, o yüzden övemeyeceğim. Falafel çok sevdiğim için küçük bir büfede falafel yapan Falafel Dürüm‘e de gitti bir gün, dürüm veya porsiyon olarak yiyorsunuz, güzeldi ama tamamen falafel yaptıkları için Lübnan’da yediklerim gibi bir tat aradım sanırım, çok tatmin olmadım. Kendim gitmeye fırsat bulamasam da yeni açılan ve sevdiğim bir abimin çalıştığı Salkım Kahvaltı‘yı da önereyim, çok güzel görünüyor. Gece hayatı için canlı müzik olan iki yere gittik biri Echo, biri de Miromara, ikisini de sevdik, hem çıkan gruplar hem de ortam iyiydi, bahçeleri ferahtı.

Derya Beach

Maide Bahçe

Lily’s Corner

Oburus Momus

Oburus Momus yeni yer

Zoka Street Food

Demeti

Bunbun

Falafel Dürüm
SpaghettiCi

Woyn

Frida Pub

Biiisstt

Mavi

Echo

Miromara

Deja Vu
Kaş Gezi Rehberi: Kaş Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar
Kaş içerisinde gezebileceğiniz yerlerin başında Uzun Çarşı geliyor, en fotojenik yer burası. Uzun Çarşı’nın en yukarısında bir Kral Mezarı bulunuyor, öylesine dolanırken böyle tarihi eserler görmek çok kıymetli bence. Onun dışında Atatürk heykelinin bulunduğu meydan ve oradan ilk sola döndüğünüzde göreceğiniz alışveriş çarşısı da gezmeniz gereken yerlerden. Kaş çok büyük bir yer değil, her sokağa girip çıkmalısınız mutlaka, sizi sürekli küçük sürprizlerp bekliyor olacak. Aynı zamanda tam bir alışveriş cenneti Kaş, bohem kıyafetler, aşırı tatlı seramikler ve daha pek çok hediyelikler bulabilirsiniz. Ayrıca mutlaka Helenistik dönemden kalma Antiphellos Antik Tiyatro’suna gidin, gün batımında gitmek ayrı bir güzel ama günün her saati harika bir manzara sizi bekliyor. Caddelerde yürürken de mutlaka antik kalıntılara rastlarsınız zaten, İtalya dışında sokak ortasında bu kadar çok antik kalıntı bulabileceğiniz yegane yerlerden ülkemiz, her köşesi ayrı cennet. 🙂
Kaş Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar
Kaş’ın olmazsa olmaz aktivitesi Kekova tekne turu! 😍Kaş limanın orada bir sürü tekne bekliyor ve satış için önlerinde standları var. Gezerken merak ettiklerinizi sorarak beğendiğiniz tekneye karar verebilirsiniz. Ayrıca alışveriş çarşısında da turlara ait dükkanlar var. Fiyatlar 100 ve 150 olarak değişiyor(2019). Biz bana en çok öneri gelen Xanthos’u tercih ettik. Teknede müzik olmayışı, kapasitenin oldukça altında misafir kabul etmesi (55 kişilik teknede 25 kişi) ve Kaş yerine Üçağız’dan kalkması artı puanlar. Tur sırasında rehberin anlattıkları da oldukça detaylı ve güzeldi bu arada. Üçağız’a minibüs ile gidiyorsunuz, Üçağız’dan kalkınca teknede yolda geçen uzun süre yerine minibüs ile hızlıca gidip daha çok noktaya uğrama ve yüzme şansınız oluyor. Yemekleri de lezizdi ama fiyat 150₺ yani diğer turlara göre daha pahalı, çocuğa ücret alınmıyor. 2021 güncel tur fiyatı 230 TL. Hangi turla giderseniz gidin mutlaka bu turu yapın. Bana en çok öneri gelen diğer tekne de Engin Kaptan idi fakat yer yoktu, onun teknesi biraz daha küçükmüş sanıyorum ve Kaş Liman’dan kalkıyor. Adalar turu içinse en çok Tia ve Tufan Boat önerildi, ikisinde de yer olmadığı için biz son kalan boş günümüzde Limanağzı plajlarından birine gitmeye karar verdik, bildiğim kadarıyla adalar turunda da Limanağzı’na gidiliyor. Kekova turunun içeriğinden bahsedeyim biraz da. Önce Akvaryum koyuna gidiyorsunuz, gerçekten akvaryum gibi bir yer. Sonra Tersane Koyu, Korsan Mağarası, Batık Şehir, Gökkaya koyunda yemek, Burç Koyu, Kaleköy ve son olarak Boğaz Koyu ile gezimizi bitirip Üçağız’a varıyoruz. Her noktada en az 1 saat mola veriliyor, keyfini çıkarmak için bol vaktiniz oluyor. Yemeklerin çeşitliliği ve lezzeti de bence gerçekten çok güzeldi, yemek artıklarını da Gökkaya’daki keçilere vermeleri benden ekstra puan aldı, belki herkes yapıyordur bilemiyorum. 🙂 Kaleköy gerçekten çok güzel bir yer, diğer adı Simena, konaklama için bile tercih edebilirsiniz. Kaleye çıkabiliyorsunuz, müze kartınız varsa ücretsiz, normalde 14 TL. Burada ev yapımı dondurmalardan yemek, olmazsa olmaz diyebilirim, biz Neşe’de yedik ama Zirve de çok önerildi.
Kaş Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar
Kaş’ta geçirebileceğini ek bir tam gününüz varsa Saklıkent Kanyonu’nu da ziyaret etmenizi öneririm. Kanyona giriş ücreti 10₺, öğrenci 5₺, Müze kart ve kredi kartı geçmiyor. Önce kanyon duvarlarına bitişik asma bir köprüden geçiyorsunuz, daha sonra 200 metre kadar, en fazla dizlerinize gelen buzz gibi bir suda ilerliyorsunuz. Burada bileklere ufaktan bir ağrı saplanıyor.🙈 Daha sonra 1 km kadar, bileğinize gelen ve ılık bir suda yürüyorsunuz. Aslında kanyon 18 km ama sonrası epey daralıyor ve bazı engeller varmış. Her yaştan çocuklu aile vardı, yani çocukla gidilebiliyor ama taşlarda akar suyun içinde yürüdüğünüz kısımda kucakta çocukla zorlanabilirsiniz biraz. ☺️ Saklıkent’ten ayrıca rafting aktivitesine de katılabiliyorsunuz. Bir de Saklıkent’e 2 km uzaklıkta Gizlikent Şelalesi var, orada da yine suların içinden yürüyüp şelaleye ulaşıyorsunuz, kısa ama keyifli bir zipline imkanı da var. Kaş’a 1 saat uzaklıktaki Saklıkent’e kendi aracınızla bireysel olarak veya turlarla katılabilirsiniz. Ben yine Xanthos turla gittim ve tavsiye ederim. 👌🏻Turun son noktası da Patara oluyor, burada 1 saat kadar mola veriliyor, ister antik kenti gezin ister denize girin. Patara denizi çok dalgalı ama kum ve temizdi. 2021 fiyatı 250 TL. Not: Terlikle gitmeyin, sert tabanlı deniz ayakkabısı ya da ıslanması uygun sandalet tarzı bir şeyler giyin.
Kaş Gezi Rehberi: Kaş’a Ne Zaman gidilir? Kaş’ta Kaç Gün Kalınır?
Kaş her ülkemizin her mevsim gidilesi nadide yerlerinden biri. Deniz sezonu için Nisan ve Ekim ayları dahil bahar ve yaz aylarında gidebilirsiniz. Yazın gerçekten çok sıcak olduğunu unutmayın, gündüzleri muhteşem denizinde geçirip sabah erken ve akşam üstü saatlerinde gezilecek yerleri halletmek gerek. Biz Temmuz başında gittik, ilk gittiğimiz gün otogardan pansiyona gidene kadar valiz ve çocukla yürürken can verecek kıvama gelmiştim, biraz da merdiven çıktıktan sonra suratım saatlerce yoğun spor yapmışım gibi bordo olmuştu. 😀 Kaş’ta ne kadar kalınır derseniz, biz 4 gece 5 gün kaldık, en çok gitmek istediğim yerleri gezebildik. Birkaç gün daha rahatlıkla eklenebilir, yani 1 haftalık tatilinizin tamamını Kaş’a ayırsanız sıkılmaya vaktiniz kalmaz bence. Ben daha önceden de birkaç kez Kaş ve çevresine geldiğim için aklımda kalan çok şey olmadı. Hafta sonu planı yapmayı düşünüyorsanız tam anlamıyla keyfini çıkaramazsınız, en az 2 gün de izin alın bence. 😉
Kaş planı yaparken Kaş Gezi Rehberi yazımdan faydalanacağınızı umuyorum. Benim atladığım bir şeyler olabilir, sormak istediğiniz başka şeyler varsa lütfen yorum olarak bırakın. Sizin ekstra önerileriniz varsa onları da yorumlara beklerim. 🙂
Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve önümüzdeki seyahatlerden bol fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉
Instagram: hohhoyyt
Facebook: hohhoyyt
Yine harika bir yazı yazmışsınız. Emeğinize sağlık keyifle ve zevkle okuyorum yazılarınızı. Eylül ayında Kaş ile tanıştım ve çok şey kaçırdığımı fark ettim.
http://www.gezginstar.com/
Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim. 🙂
Xanthos travel da çocuklar ücretsiz değil, 5 yaş üzeri yarı ücret.
Oğlum 4 yaşında, ücretsizdi. Kaç yaşa kadar olduğunu sormayı atlamışım..
Kaş’ı çok severim .. 4-5 yaz tatilimizi orda yapmıştık.. kaputaj plajına hayranım..Eskiden çok sakin bir yerdi.. Şimdi çok kalabalık olmaya başladı.. Bizde sakin yerleri tercih ettiğimiz için başka yerlere gitmeye karar verdik..