Bakü Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Hazar Denizi’nin kıyısında yer alan Bakü, tarih ve modernliğin harmanlandığı güzel bir şehir. Azerbaycan’ın sıcakkanlı insanları, lezzetli mutfağı ve kültürel mirası her seyahat severin hoşuna gidecektir diye düşünüyorum. Özellikle Türklerin daha fazla ziyaret etmesi gereken, gezmesi çok keyifli bir yer. Gezdiğimiz kadarıyla size detaylı bir Azerbaycan ve Bakü gezi rehberi çıkarmaya çalışacağım. Bakü gezilecek yerler de yazının içinde olacak. Buyurun o zaman, birlikte bir Bakü turu atalım. 😉

Bakü gezi rehberi

Bakü Gezi Rehberi

Öncelikle Bakü’ye gitmeden önce bilmeniz gereken bazı konulara değinmek istiyorum.

Kısa Kısa Bakü Notları

  • Türk vatandaşları Azerbaycan’a sadece kimlikle giriş yapabiliyor.
  • Bakü’de konuşulan dil Azeri Türkçesi, bazen konuşulanları anlıyorsunuz ama bazen gerçekten asla anlamadığınız konuşmalar olabiliyor. Yine de hiç dil bilmeyen biri de rahatlıkla Bakü’de insanlarla anlaşabilir.
  • Aramızdaki saat farkı 1 saat, bizden 1 saat ilerideler.
  • Azerbaycan para birimi AZN yani Manat.
  • Azerbaycan halkının çoğunluğu Müslüman, şehirde kapalı insan çok az. Bir gidişimizde Ramazan ayıydı ve günlük hayatta herhangi bir farklılık yoktu. Bayramlar orada da kutlanıyor, bayram tatilinde gidecekseniz orada da tatil olacağını bilmenizde fayda var.
  • Bakü, çocuklu aileler için gayet uygun bir şehir. İlk gelişimizde bebek arabasıyla çok rahat etmiştik. Ayrıca çocukların ilgisini çekecek çok fazla şey var. Hem küçükken hem de biraz büyüdükten sonra gittiğimizde Bakü’de iyi vakit geçirdi.
Bakü gezi rehberi

Bakü güvenli mi? Azerbaycan halkı nasıl?

Bakü, kendi tecrübelerime göre oldukça güvenli bir şehir. Başımıza herhangi bir şey gelmedi. Ben ayrıca ailem oteldeyken, bir ihtiyacım nedeniyle gece ara sokaklarda tek başıma da dolandım, kendimi hiç güvensiz hissetmedim. Azerbaycan halkı şimdiye kadar gördüğüm ülkeler arasında açık ara en yardımsever halk diyebilirim. Kimliğinizden bağımsız zaten hemen her an yardıma koşuyorlar. Mesela biz üç yetişkin olmamıza rağmen merdiven başlarında bizi bebek arabasıyla gören herkes istisnasız yardıma koşuyordu. Hele Türk olduğunuzu öğrendikten sonra zaten akrabalarıymış gibi yardım etmeye çalışıyorlar. Bir şey soruyorsanız, size istediğinizden fazlasını vermeye gayret ediyorlar. Gidince siz de zaten ne demek istediğimi anlarsınız.

Bakü Gezilecek Yerler

Azerbaycan’a Nasıl gidilir? Bakü nerede? Bakü Ulaşım Rehberi

Bakü Azerbaycan’ın başkenti ve ülkenin doğusunda, deniz kıyısında yer alıyor. Türkiye’nin kuzey doğusunda yer alan Azerbaycan ile aramızda Gürcistan bulunuyor. Aslında bir tarafta da aramızda Ermenistan var ama Ermenistan’dan Azerbaycan’a geçiş yapma şansınız yok. Biz Azerbaycan’a hep Tiflis’ten gittik. Azerbaycan’ın havayolu firması Azal ile veya onun düşük bütçeli yan kuruluşu Buta Airways ile uçuyoruz.

Havaalanından şehir merkezine Aero Express otobüsü ile gayet konforlu bir şekilde ulaşabiliyorsunuz, ücreti yalnızca 1.5 AZN. Bu otobüs sizi şehir merkezine, tren garının da bulunduğu 28 Mayıs Meydanı’na götürüyor. Sabah 6’dan gece 1’e kadar çalışıyor bu otobüsler ve şehre ortalama 40 dkda gidiyor. Oradan 5 numaralı otobüs ile en turistik yerlere ulaşabiliyorsunuz ya da taksi ile gidebilirsiniz, kısa mesafe zaten. Azerbaycan iç ulaşımda BakıKart diye bir toplu taşıma kartı var. Bu kartı doldurup toplu taşımayı kullanabiliyorsunuz, havaalanı otobüsünde de geçerli. Havaalanından direkt taksi tutarsanız 40 AZN civarı tutuyor. Bu arada Bakü’de taksilerin hepsi Londra’dan bildiğimiz tipteler ve gerçekten şehre güzel bir hava katıyorlar.

Bakü Ulaşım
Bakü Ulaşım

Bakü Ulaşım Rehberi

Tiflis Bakü treni ile yolculuğumuzu anlatacağım ama bu tren şu anda çalışmıyor, kara sınırı kapalı, açılırsa güncellerim. Bakü Tiflis treni biletlerini https://ticket.ady.az/en adresinden online olarak aldım. Biz 4 kişilik oda tercih ettik. 5 yaşa kadar çocuk ücretsiz, 4 kişilik odada yer garantisi istiyorsanız 5 yaş üstü çocuk için yatak satın alabilirsiniz. Ben trende çok fazla boşluk gördüğüm ve oğlumun yaşını daha üstte göstermemin doğru bir uygulama olup olmadığını bilmediğim için 3 kişi satın aldım ve odamıza başka kimse gelmedi. Biletlerinizi internetten aldığınızda gişelerden basılı bilet almanız gerekiyor, cep telefonundan bileti göstermenin yetersiz olduğunu söylediler bize. Gişedeki memura odamızda başka biri olup olmadığını sorduğumda da çocuğu büyük gösterip yatak alabilirsiniz, sıkıntı yok dediler. Bu trende biletler tamamen yataklı olarak satılıyor. Üç tip vagon var; birinci sınıf(SV) iki kişilik yataklı odalardan oluşuyor, ikinci sınıf(KP) dört kişilik yataklı odalardan oluşuyor, üçüncü sınıf(PL) ise tamamen açık yataklı bir vagon, fiyatlar da seçiminize göre farklılık gösteriyor. Odada üst yataklar da açık olacak şekilde ama çarşaflar serilmemiş halde bir iki ranza ve bir küçük cam kenarı masası karşılıyor sizi. Üst katlara minderler, yorganlar ve yastıklar koymuşlardı. Biz girdiğimizde çok sıcak olduğundan alt kattaki yatakların bazalarına koyduk yorganları. Tren hareket ettikten kısa bir süre sonra nevresim dağıtıyorlar, kendiniz yerleştiriyorsunuz. Havlu da veriyorlar, minderler ve yastıklar epey eski ama nevresimler gayet temiz geliyor. Bir de merdiven konusu var sahi , bahsetmeden geçemeyeceğim çünkü biz anlamadık başta, görevli yardımcı oldu ama benim okuyucularım neden bunu önceden bilmesin? 😉 Kapı yanlarında iki tane kol var, merdiven olduğunu anlamıyorsunuz, kendinize çekince daracık bir merdiven çıkıyor ortaya, aklınızda olsun. Trenimiz 20:40’ta kalktı ve tahmini varış 8:55 olarak görünüyordu. Ancak hem Azerbaycan hem Gürcü gümrük kapısını geçtiğiniz için süreler uzayabiliyor, biz yaklaşık 1 saat rötarlı vardık . Kapılarda gelip pasaportlarınızı odadan topluyorlar, kapıya 1 saat kala uyandırmaya geliyorlar. Çocuğun uyanmasını beklemiyorlar ama yetişkinlerin hepsinin yüzünü görmek istiyorlar. Trende yemek vagonu olmadığından yanınıza atıştırmalık bir şeyler alabilirsiniz ama odada buzdolabı yok, bilginiz olsun. Bir de ısıtmadan bahsedeyim; ısıtma merkezi sistem ve girdiğimizde aşırı sıcaktı, sonra klima açtılar bu sefer aşırı soğuk oldu. Klimayı bir kapatıp bir açıyorlar, o kısım başta biraz bizde sıkıntı oldu çünkü yorganları da bazaya koymuştuk ama bir süre sonra uyuduk ve fark etmedik, yorgansız nevresimler yeterli oldu. Bizim vagonda çok fazla genç vardı ve çok gürültücüydüler açıkçası ama yorgunluktan bir şekilde sızmışız. 🙂 Trenle ilgili benim aklıma gelenler bunlar, başka sorunuz varsa yorumlara beklerim. 🙂

Bakü Ulaşım
Bakü Ulaşım

Bakü gezi rotası

Bakü’de nasıl bir rota planlayabilirsiniz yardımcı olmaya çalışacağım. Bakü’nün en fotojenik kısmı olan İçerişeher ilk gezmeniz gereken yerlerden, surlarla çevri eski yerleşim bölgesi UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Kız Kalesi ile buraya giriş yapıyoruz, kalenin içerisine girmek ve yukarı çıkmak isterseniz giriş 10 AZN. Bu kalenin adını alma hikayesi şöyle anlatılıyor; Şirvanşahlar  hanedanından bir şahın kızı fakir bir genci seviyor ve şah da onun için bu kaleyi yaptırıp kızını buraya kapatıyor ama kız kaleden kendini atarak intihar ediyor.

Bakü gezilecek yerler

Bu rivayet dışında bu kalenin Şirvanşahlar Sarayı‘nı korumak ve saraya haber uçurmak için yapıldığı biliniyor. Buradan sonra İçeriŞeher’in sokaklarında kaybolmaya bırakabilirsiniz kendinizi, eski yapılarla dolu sokaklarda bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz. İçerişeher’de en çok görmeniz gereken yer Şirvanşahlar Sarayı bence, sarayın dışında mescid, hamam ve türbenin de içinde bulunduğu bir kompleks burası. 15. yüzyılda inşa edilmiş bina, geleneksel mimarinin izlerini taşıyor ve gerçekten çok etkileyici.

Bakü gezilecek yerler

Bakü gezilecek yerler

İçerişeher’in Büyük Gala Kapsından çıktığınızda Nizami Edebiyat Müzesi ve heykeline ulaşıyorsunuz. Buradan itibaren Bakü’nün modern yüzüne giriş yapıyorsunuz. Ben Bakü’de yeni yapılmış yerleri de çok beğendim, hem mimari hem de yeşillik anlamında bence oldukça güzel yapılandırılmış şehir. Nizami Edebiyat Müzesi’nin dışı çok güzel, tam fotoğraflık. 🙂 İçi de özellikle edebiyat severlerin ilgisini çekecektir ama bence  genel olarak gezilesi bir bina. Buradan hemen ilerisi Fountains Square, yani şehrin en hareketli meydanı, biz gittiğimizde de Zafer Günü kutlamaları vardı ve çok keyifli gösteriler izledik. Meydanın devamında Nizami Caddesi‘ne devam ediyorsunuz, burası çok güzel ve düzenli bir alışveriş caddesi. Halk arasında tüccarlar caddesi anlamına gelen Targovi olarak da anılan bu cadde hem alışveriş hem de yemek için mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer diye düşünüyorum.

Bakü Gezi Rehberi

Bu meydandan ayrıldıktan sonra Bakü Bulvarı olarak geçen  sahil şeridine iniyoruz. Sahilde çok güzel bir yürüyüş bulvarı yapılmış, çok güzel parklar var. Sahilden alev kulelerini görerek yürüdüğünüzde Bayrak Meydanı’na, sonrasında Mini Venedik ve Halı Müzesi‘ne ulaşıyorsunuz. Kanallardan oluşan Mini Venedik’te isterseniz küçük sandallara binip gezinti yapabiliyorsunuz. Halı Müzesi de Bakü’nün gezilmesi gereken başlıca yerlerinden biri. Müze kapanış saatlerine dikkat edin, hafta içi 18:00, hafta sonu 20:00. Halı müzesinden sonra sahilden daha fazla devam ederseniz Baku Eye olarak anılan dönme dolaba ulaşabilirsiniz.

Bakü Gezi Rehberi

Bakü’nün en görülesi yerlerinden biri de Haydar Aliyev Kültür Merkezi, buraya yarım günden fazla ayırmanızı tavsiye ediyorum. Her eserine hayran olduğum rahmetli Zaha Hadid’in elinden çıkma muhteşem mimarisini yakından görmek için bile müzeye gitmeye değer bence. İçinde pek çok sergi ve sanat eseri var, hepsi bence birbirinden etkileyici, Azeri kültürü ve Aliyev ailesine dair bilgiler de edineceksiniz. Genel müze girişine ek olarak araba sergisi de var ve buraya girmek için ayrı bilet alıyorsunuz. Son olarak vaktiniz varsa Bakü’ye kuş bakışı bakabileceğiniz Şehitler Hıyabanı‘na çıkabilirsiniz. Teleferiği kullanarak buraya ulaşmak mümkün. Alev kulelerine de bu telferik ile ulaşabiliyorsunuz, bu kuleler uzaktan şehre güzel bir hava katıyorlar ama yakından bildiğiniz birer plaza gibi görünüyor. Ayrıca geceleri bu kulelerdeki ışık şovlarını da izleyin derim. Şehir dışında, şehre 30 km kadar uzakta bulunan, Zerdüştlerin mabedi Ateşgah da gezilecek yerler arasında, biz uzak olduğu için buraya hiç gitmedik.

Bakü Gezilecek Yerler

Bakü’de Nerede Kalınır? Bakü Konaklama Önerileri

Bakü’ye ilk gidişimizde bir gece konakladık ve en güzel neresiyse orada kalalım istedik, tercihimiz Four Seasons Hotel oldu. 🙂 Bakü’nün kesinlikle en güzel oteli burası, lokasyon, hizmet, şıklık, manzara, yemek ve daha aklınıza gelebilecek ne kadar özellik varsa bu otelde toplanmış. Daha önce de Four Seasons otellerinde kalma şansım olmuştu ama Bakü şu anda kesinlikle gönlümün yıldızı. Tek bir sıkıntımız oldu, o da sadece bir gece bu otelin tadını çıkarabilmiş olmak. Ada ve benim odamızın manzarasının bir tarafı denize, bir tarafı meşhur Alev Kuleleri’ne bakıyordu. Yattığım yerden gece boyunca Alev Kuleleri’nde yapılan ışık şovlarını izleyebildim. Banyosu, yatağın konforu, Ada için bizi karşılayan çocuk aktiviteleri ve diğer detaylarıyla odamız benden tam not aldı. Annemlerin odasının manzarası ise bir tarafı İçerişehir olarak adlandırılan Bakü’nün tarihi bölgesine, bir tarafı da yine alev kulelerine bakıyordu.

Bakü konaklama

Bakü Otel Önerisi

Yukarıda bahsettiğim oda manzaralarından da anlaşılacağı üzere otelin konumu en turistik yerlerin ortasında kalıyor. Hemen karşıya geçtiğinizde deniz kenarındaki meşhur sahil yoluna ulaşıyorsunuz. Halı müzesi, mini Venedik, İçerişehir, Kız Kalesi 4-5 dk yürüme mesafesinde yer alıyor. Bir 5 dk daha yürürseniz Nizami Caddesine ulaşıyorsunuz. Yani otelde konaklarken ulaşım için araca ihtiyacınız neredeyse yok diyebilirim. Haydar Aliyev Müzesi şehir merkezinin dışında olduğu için sadece oraya araçla gitmeniz gerekiyor. Ona da ulaşım otelden çok kolay, ister kapının önündeki taksilerle ister karşı kaldırımdaki otobüs durağından geçen 5 numaralı otobüsle ulaşabiliyorsunuz.

Bakü konaklama

Otelin kahvaltısı açık büfe ve ah keşke şu da olsaydı diyebileceğiniz hiçbir şey yok, hatta aklınıza gelmeyecek her şey var. 😀 Gördüğüm en güzel otel kahvaltılarından biriydi kesinlikle. Her şey birinci kalite ve çeşit gerçekten çok fazla, açık büfedekilere ek olarak yumurta, krep benzeri sıcak ürünleri farklı şekillerde tazecik yaptırma imkanınız bulunuyor. Kahvaltı salonu çok şıktı ve çalışanların ilgisi de muazzamdı. Otelin çok güzel bir kapalı havuzu var, tek akşamımızın çoğunu orada geçirdik, Ada’cığım ayrılmak istemedi. Hem jakuzili sıcak kısmı hem de yüzmek için soğuk alanı var. Burada kalacaksanız yanınızda mayo götürmeyi unutmayın, günün yorgunluğu üzerine çok iyi geliyor. Otel hakkında daha fazla detay ve rezervasyon için şuraya bakabilirsiniz.

Daha sonraki gidişimizde Bakü’deki Formula 1 yarışları için gitmiştik ve bu sefer 4 gece kaldığımız için biraz daha bütçe dostu bir otelde kalalım dedik. 🙂 Ibis Baku otelimiz de gayet güzeldi, tavsiye ederim.

Bakü’deki diğer uygun otelleri kontrol etmek için buraya tık tık! 😉

Bakü konaklama

Azerbaycan ucuz mu? Bakü gezi bütçesi

Azerbaycan’ı genelde pahalı olarak duyuyordum ama şu anki Türkiye fiyatlarına göre anormal bir pahalılık görmedim ben, hemen hemen aynıydı yeme içme gibi kalemler. Tabi ki çok pahalı yerler de var ama uygun fiyata gezmek mümkün. Toplu taşıma yukarıda da bahsettiğim üzere gerçekten çok uygun, taksiler ise Avrupa’ya göre ucuz ama bize göre biraz daha pahalı. Gezilecek yerler arasında sadece Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin fiyatı bir tık yüksek ama orası da bence gerçekten çok efsane bir müze olduğundan anlaşılabilir. Genel olarak Bakü için Türkiye’de tatil yapıyormuş gibi ya da birazcık daha üstü bir bütçe ayırabilirsiniz.

Bakü gezi bütçesi

Azerbaycan’da ne yenir? Bakü yeme içme rehberi

Plov (Pilav): Azerbaycan mutfağının en bilinen ve sevilen yemeklerinden biri. Genellikle safranla renklendirilmiş pirinç pilavı, kuzu eti, kuru meyveler, kestane ve çeşitli baharatlarla hazırlanıyor.

Dolma: Asma yaprağına sarılmış kıyma ve pirinç karışımıyla yapılıyor ama kıyma yoğunlukta oluyor, ayrıca minicik ve top şeklinde sarıyorlar. Genelde yoğurt ile servis ediliyor.

Qutab (Kutab): İnce hamurun içerisine kıyma, ıspanak, peynir veya çeşitli yeşilliklerin konulup yarım ay şeklinde kapatılmasıyla yapılan bir çeşit börek. Sac üzerinde pişirilen qutab, üzerine tereyağı sürülerek sıcak servis ediliyor.

Lüle kebabı ve Şaşlık: Azerbaycan’da bizim kıyma kebabına benzer lüle kebabı ve ve şiş kebaba benzeyen şaşlık da oldukça popüler ve gerçekten çok lezzetli yapıyorlar. Ayrıca saç kebabı da çok yaygın.

Piti: Küçük çömleklerde pişirilen bir tür etli güveç. Kuzu eti, nohut, kestane, safran ve çeşitli baharatlarla, yavaş pişirme yöntemiyle hazırlanan piti, genellikle tandır ekmeği ile birlikte tüketiliyor.

Düşbere: Azerbaycan mutfağının geleneksel çorba çeşitlerinden biri. Küçük mantılar, et suyu içerisinde pişiriliyor ve üzerine kuru nane serpilerek servis ediliyor.

Dovga: Yoğurt, ıspanak, kişniş, pirinç ve nohutla yapılan bir çorba Soğuk veya sıcak olarak tüketilebiliyor.

Şekerbura ve Pakhlava: Tatlılar arasında en ünlü olanları şekerbura ve pakhlava. Şekerbura, badem, ceviz ve şekerle doldurulmuş, hilal şeklinde bir tatlı. Pakhlava ise baklava benzeri, cevizli ve ballı bir tatlı.

Azerbaycan Çayı ve Şekerlemeleri: Azerbaycan’da çay kültürü oldukça gelişmiş. Çay, yanında kıtlama denilen sert bir şeker türüyle servis ediliyor.

Azerbaycan'da ne yenir?

Bakü’de nerede yemek yenir? Bakü mekan önerileri

Sumakh Restoran, Bakü’nün şık ve popüler mekanlarından biri. Adını sumaktan alır. İç dekorasyonu çok hoş, geleneksel Azerbaycan lezzetlerini denemek için tavsiye ederim. Fiyatlar Bakü ortalamasının biraz üstünde. Bütçe dostu yöresel yemekler ve otantik bir ortam için Firuze, Dolma ve Qaynana gayet güzeldi. Vintage dekorasyonuna bayılacağınızı düşündüğüm MariVanna‘da genel olarak Rus mutfağına ait yemekler var, Gürcü tatlarını da bulabiliyorsunuz yani Rus kültüründen etkilenmiş diğer mutfaklar da var diyebilirim. Bakü’de yaşayan arkadaşlarımızın bizi götürdüğü Veten Restaurant’dan da mutlaka bahsetmek istiyorum. Şehir dışında, Mardakan diye bir yerde ama çok beğendik burayı. Girişte yöresel müzikler eşliğinde karşılanıyorsunuz. Adeta küçük bir mahalle gibi sokaklardan geçiyorsunuz, ev kapısı gibi kapılar var ve bunlar özel odalara açılıyor. Kişi sayınıza göre bir odayı kapatabiliyorsunuz. Burada yediğimiz her şey harikaydı ve konsepti de çok sevdik. Son olarak, yemeklerinden ziyade, çok yükseklerden görülen muhteşem Bakü manzarasıyla öne çıkan Telequlle‘yi de notlarınız arasına alabilirsiniz.

Bakü yeme içme rehberi

Bakü’ye ne zaman gidilir? Bakü’de kaç gün kalınır?

Biz Bakü’ye iki gidişimizde de Mayıs ayında gittik. Gündüzleri oldukça sıcak, akşam bir mont istiyor. Bildiğim kadarıyla Azerbaycan’da karasal iklim hakim yani gündüzleri sıcak akşamları ise serin olması buradan geliyor sanırım. 🙂 Dört mevsimi yaşayan çoğu yer için geçerli olduğu üzere Bakü için de bahar ve yaz ayları gezmek için ideal zamanlar. Yalnız yazın bile gidiyor olsanız yanınıza ince bir mont almanızda fayda var.

Bakü’yü hakkını vererek gezmek için 2 gece 3 günlük bir program yeterli olur. Bakü’nün çevresine de biraz vakit ayırmak isterseniz bu süreyi uzatmanızı tavsiye ederim.

DSC07986-2.jpg

Azerbaycan’dan hatıra olarak ne alınır? Bakü’de alışveriş

Bakü’de hediyelik alışverişi için İçeriŞeher’de dolaşmanız yeterli. Çok fazla eskici ve halıcı gözünüze çarpacak. Azerbaycan’ın halıları da epey ünlü, hatta yukarıda söylediğim gibi bir müzesi var, eğer merakınız varsa mutlaka inceleyin. Kelaghayi adındaki ipek eşarplar da Azerbaycan’dan alınabilecekler arasında, maddi olmayan UNESCO kültür mirası listesindeymiş. Azerilere özgü bir başka hediyelik Chirag adı verilen Alaaddin’in sihirli lambası şeklindeki seramikler, bunlar dekoratif olarak tatlı duruyor. Nizami caddesinde güzel resimler sergileniyor, bizim gibi tablo meraklısıysanız bakmanızı öneririm.

DSC07804-2.jpg

Benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Başka sormak istedikleriniz varsa yorum olarak bekliyorum. Umarım Bakü Gezi Rehberi yazım plan yaparken size yardımcı olur.

Bakü gibi vizesiz ve yakın yurt dışı rotaları için diğer yazılarımı da okuyabilirsiniz.

Yerlisinden Tiflis Gezi Rehberi

Karadağ Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Arnavutluk Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 

Instagram: hohhoyyt

Tiktok: deniz.tarhan

Youtube: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

2 Responses

  1. Anonim dedi ki:

    Çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Bakü seyehat planımızı kolaylaştırdınız. Teşekkürler.

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et