Yeni Yılda Kullanabileceğiniz 10 Faydalı Uygulama

2020’nin hayatımızı alt üst ettiği konusunda hemfikiriz sanıyorum. Şems-i Tebrizi “Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını” demiş. Belki de çoğu kişi depresyona girerken, kimisi için bu alt üst konusu iyi yönde gelişmiştir. 2021’in 2020’den daha iyi olup olmayacağını henüz bilmiyoruz ama hepimiz yeni yıldan çok umutluyuz. İleriye dönük çok fazla plan yapamıyor kimse ama kendimizi geliştirmek, olmak istediğimiz kişiye dönüşmek için planlar kurabiliriz. Yeni yıl için hedeflerinizi koydunuz mu bilmiyorum ama bu yazı size hedef koyarken yardımcı olacak ya da yıl boyunca dönüşümünüzü izlemenizi sağlayacak harika uygulamalar içeriyor. Benim kendim için araştırıp bulduğum yeni yılda kullanabileceğiniz faydalı uygulamalar listesini sizinle de paylaşmak istedim. Bu uygulamalar arasında yeni yılda her gününüzü kaydedebileceğiniz günlük tarzı uygulamalar da var, hedeflerinizi takip edebileceğiniz uygulamalar da. Yazının en sonunda hedeflerinizi gerçekleştirmenizi kolaylaştıracak naçizane öneriler de vereceğim.

Yeni Yılda Kullanabileceğiniz Faydalı Uygulamalar

Öncelikle önümüzdeki yılı kaydedip kendinize küçük bir günlük oluşturabileceğiniz farklı tarzda bazı uygulamalar önereceğim. Daha sonra da hedeflerinizi kaydedip takip edebileceğiniz bazı uygulamalarla devam edeceğim.

Gezegenimizi Korumak için Neler Yapabiliriz?

Yeni Yılı Kaydetmek için Günlük Tarzı Uygulamalar

My Wonderful Days Journal: Her gün için o güne dair ufak bir not yazıyorsunuz. Gününüzün nasıl geçtiğine dair emoji seçiyorsunuz, etiketler veya foto, videolar ekleyebiliyorsunuz. Ücretsiz versiyonda 14 kayıt yapmanıza izin veriyor, satın almak isterseniz tek sefer 89.99 TL.

Gratitude Journal: Sizi o gün mutlu eden, şükran duyduğunuz şeyleri yazmanız için bir uygulama. Geriye dönüp baktığınızda sizi gülümsetme garantili. Ücretsiz versiyonu toplamda 15 kayıt yapmanıza olanak veriyor. Eğer her gün kullanacaksanız 9 TL gibi bir aylık ücreti var.

1 Second Everyday: Her günden 1 saniyelik videolar kayıt ediyorsunuz. Böylece yılın sonunda anılarınız arasında ufak bir tur atabilirsiniz.

Daylio: Bu uygulamada gününüzün nasıl geçtiğini emojilerle işaretliyorsunuz. Özel olarak kaydetmek istediğiniz bazı şeyleri de seçebiliyorsunuz yani sosyalleşmek için ne yaptınız, sağlıklı olmak için ne yaptınız vs. ama bunları hiç kullanmayabilir sadece emojilerle de ilerleyebilirsiniz. Yıl sonunda toplu olarak yılınızın çoğunlukla hangi modda geçtiğini görebilirsiniz.

Grid Diary: Bu günlük grid’lere ayrılmış bir yapıya sahip. Önce günün hava durumunu ve modunuzu seçiyorsunuz. Sonra da her bir grid’te size hazır olarak sorulmuş bazı soruları yanıtlıyorsunuz, bu hazır sorular size uymuyorsa, siizn için önemli olan sorularla kendi şablonlarınızı oluşturabilirsiniz. Fotoğraf ekleme de yapabiliyorsunuz.

Hedeflerinizi Gerçekleştirmeye Yardımcı Alışkanlık Takip Uygulamaları

Any.Do: Bu bir planlama yapma programı. Günlük, haftalık vs. planlarınızı çıkarıp saatleri ayarlayabiliyor, alarmlar kurdurabiliyorsunuz. Öncelik sırasını vs. belirliyorsunuz. Tüm haftaya toplu bakış yapabiliyorsunuz. Kısacası bir dijital ajanda diyebiliriz. İstediğiniz gün için örneğin spor yapmak, su içmek, dil çalışmak vs. ne isterseniz giriş yapıp hatırlatmasını sağlayabilirsiniz.

Way of Life: Bu hedefleri takip etmek için çok güzel bir uygulama. Yıllık yapmak istediklerinizi seçiyorsunuz ve her gün belirlediğiniz saatte seçtiğiniz hedeflerden hangisini yapıp hangisini yapmadığınızı yes/no şeklinde işaretliyorsunuz. Daha sonra hedeflerinizi kaç gün tutturabilmişsiniz görebiliyorsunuz. Ücretsiz versiyonda sadece 3 hedef belirleyebiliyorsunuz, pro versiyon ücreti tek sefer 64.99 TL.

Productive: Bu uygulama ile yine hedefler belirliyorsunuz. Mesela kitap okuma hedefi koydunuz, günde 20 sayfa/haftada 50 sayfa vs. istediğiniz şekilde seçiyorsunuz, her gün/hafta/ay o hedefi tutturdunuz mu ya da daha az mı okudunuz, onun girişini yapıyorsunuz.

Habit: İstediğiniz hedefleri giriyorsunu ve hatırlatmalar kuruyorsunuz. Ne kadar gerçekleştirdiğinizi işaretliyorsunuz ve İlerlemenizi grafiklerle takip edebiliyorsunuz.

Strides: Herhangi bir alanda hedeflerinizi belirleyebileceğiniz bir uygulama yine. Sağlık, spor, hobi, para, eğitim vs. her konuda hedeflerinizi girip takip edebiliyorsunuz. Mesela Sağlık ana başlığı altında bir sürü farklı alt başlıklar var, su içme hedefi, kilo verme hedefi, sebze yeme hedefi vs. oldukça fonksiyonel bir uygulama.

Yeni Yıl Hedeflerinizi Gerçekleştirmek için Öneriler

Gerçekçi Hedefler Koyun: İnsanların hedeflerini gerçekleştiremiyor olmasının en büyük nedeni ulaşması zor hedefler koymak oluyor genelde. Örneğin bloga her gün yazı yazmak hedefi benim için hiç gerçekçi değil, böyle bir hedef koyarsam başarısız olurum ama haftada en az bir yazı yazmayı hedeflersem her gün vakit buldukça bir şeyler ekleyerek o yazıyı her türlü hazırlarım.

Küçük Adımlarla Başlayın: Bir büyük hedefi gerçekleştirmek için önce ufak adımlar atmakta fayda var. Örneğin hayatınıza sporu sokmak istiyorsanız, bir anda her gün 1 saat spor yapmaya çalışmak yerine, haftada 3 gün 15 dk. spor yaparak bünyenizi alıştırabilirsiniz.

Kendinizi Ödüllendirin: Gerçekleştirdiğiniz her hedef için kendinize ödüller belirleyebilirsiniz. Hedefinizi kilo vermekse, 5 kiloyu verdiğinizde kendinize beğendiğiniz bir elbiseyi almak ya da mesela dil öğrenmekse, birinci kuru bitirdiğinizde öğrendiğiniz dili kullanabileceğiniz bir ülkeye bilet alın.

Hedefleriniz Hakkında Konuşun: Bazen yalnızca kendimiz bilince hedeflerden kolayca vazgeçebiliyoruz, bu yüzden başkalarına hayallerinizden bahsederek kendinizi sorumlu hissedin.

Hayallerin Bir Günde Gerçekleşmeyeceğinin Farkında Olun: Bazen hedeflere kısa sürede ulaşamayınca, demoralize oluyor insan. Örneğin 5 kilo verme hedefiniz varsa ve atıyorum 15 günde sadece 500 gr verdiyseniz, moralinizi bozmayıp emin adımlarla devam etmelisiniz.

Eski Hatalarınızdan Ders Çıkarın: Eğer önceki yıllarda koyduğunuz hedeflere ulaşamadıysanız, nedenlerini düşünün. Özellikle aynı hedefleri tekrar koyuyorsanız yönteminizi değiştirmek gerekiyor olabilir.

Benim bulduğum yeni yılda kullanabileceğiniz faydalı uygulamalar bunlar. Sizin varsa tavsiyeleriniz, yorumlara yazmaktan çekinmeyin lütfen.

Evden Katılabileceğiniz Online Aktiviteler ve Ulaşabileceğiniz Ücretsiz İçerikler

Daha iyi içerikler üretebilmem için soru, eleştiri ve beğenilerinizi yorum olarak bekliyorum.

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 

Instagram: hohhoyyt

Youtube: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

deniztarhan

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

1 Response

  1. Ocak 1, 2021

    […] Yeni Yılda Kullanabileceğiniz 10 Faydalı Uygulama […]

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: