Bahar geldi, gönül yayları gevşedi ve yasaklar hafifletildi. Şu an İstanbul’da Pazar günü sokağa çıkma yasağı devam edecek, Cumartesi günü ise dışarı çıkılabiliyor. Mekanların hafta içi açılmasıyla cumartesi günü İstanbul içinde biraz kalabalık olacağını düşünüyorum. O nedenle belki bu serbest günü, İstanbul yerine yakınlarda bir yerde geçirmek isteyenler olacaktır. İşte ben de merkezde değil de İstanbul çevresinde gezmek isteyenler için bir liste oluşturayım istedim. En yakından uzağa doğru sıralıyorum, işte size İstanbul’a yakın günübirlik gezilecek yerler
İstanbul’da Gezilecek Yerler: İstanbul’un En Güzel Semtleri
İzole Doğa Tatili için Otel, Bungalov ve Dağ Evi Önerileri

İstanbul’a Yakın Günübirlik Gezilecek Yerler
İstanbul’dan ortalama ulaşım süreleriyle birlikte yakından uzağa doğru İstanbul’a yakın günübirlik gezilecek yerleri yazacağım ancak buradaki süreler tabi ki nerede yaşadığınıza, trafik durumuna göre değişecektir. Bir de bu listedekilerin bazıları İstanbul’a bağlı aslında ama merkeze uzak oldukları için listeye aldım.
Kilyos: Avrupa Yakasında, İstanbul’dan sadece 30 dk uzaklıkta yer alan Kilyos daha çok yazın plajları nedeniyle tercih ediliyor ama herkesin merkezdeki sahillere akın edeceği düşünülünce bahar aylarında daha sakin bir piknik için düşünebilirsiniz. Ayrıca Kilyos’taki mekanlarda kahvaltı veya balık yenebilir. Kahvaltı için Emel’in Bahçesi, balık yemek için Kilyos Balık Restaurant normalde güzel yerlerdir. Pandemi sonrası da açıldıklarını umuyorum.
Polonezköy: Anadolu Yakasında, İstanbul merkezden 30 dk uzaklıkta yer alan Polonezköy genelde mangalcılarıyla ünlü ama tabiat parkı içerisinde yürüyüş yapabileceğiniz parkurlar bulunuyor. Yemeğinizi yedikten sonra yürüyüp eritebilirsiniz böylece. Biz Polonezköy Country Club’a gitmiştik daha önce ve pek çok hayvan da vardı, çocuklu ailelerin keyifli vakit geçireceğini düşünüyorum, oğlumun ilgisini çekmişti. Daha pek çok restoran alternatifi bulunuyor.
Büyükada: Bostancı iskelesinden 30 dk süren bir vapur yolculuğu ile Prens adalarının en büyüğü Büyükada’ya ulaşmak mümkün. Adada bisiklet kiralayabilir ya da elektrikli araçlarla tur atabilirsiniz. Dilburnu’nda kahvaltı yapmak, Aya Yorgi tepesine çıkmak, köşklerin arasında dolaşmak, Adalar Müzesi’ne gitmek adada yapabileceğiniz şeylerden bazıları. Mekan önerisi: deniz kıyısındaki Loc’ada Restaurant.
Karaburun: İstanbul’a 45 dk uzaklıkta bir Karadeniz balıkçı kasabası burası. Biraz deniz havası almak biraz da güzel meze ve balık yemek için giderdik. Gezilecek görülecek bir şey yok, o nedenle fazla kalabalık olmayacağını düşünüyorum ama müdavimleri doldurabilir tabi. Hanımeli Restaurant’ı çok severiz, hizmet ve lezzetler on numaradır, en azından bize her zaman öyle denk geldi. Önünüzde alabildiğine deniz manzarası, daha ne ister insan.
Şile: İstanbul’a 45 dk uzaklıkta Şile de genelde yazın plajları için tercih edilen bir yer ama Kilyos için söylediğim gibi bahar aylarında da kalabalıklardan uzak olmak için tercih edilebilir. Gezilecek pek bir yer yok, restore edildikten sonra alay konusu olan minnoş kalesi var sadece. 🙂 Bence sahilde piknik yapmak güzel fikir olabilir. Restoranda yemek isterseniz Massha&Şile Balıkçısı, hem kahvaltı hem balık ve meze için tercih edilebilir.
Darıca Hobbit Köyü: İstanbul merkeze araçla 1 saat uzaklıkta, Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı içerisine Yüzüklerin Efendisi serisinden ilham alınarak Hobbit Evleri inşa edilmiş. Artık Yeni Zelanda’ya kadar gitmeye gerek yok anlayacağınız. Çocuklu aileler de dahil herkesin ilgisini çekebilecek bir yer. Kendi aracınız yoksa da üzülmeyin, İstanbul’dan Marmaray ile direkt ulaşım mevcut. Giriş ücretsiz, sadece bu evlerden ibaret değil, yürüyüş parkurları, piknik alanı ve çocuk oyun alanları da bulunuyor.
Ballıkayalar: Gebze Tavşanlı köyü yakınlarında, İstanbul’a 1 saat uzaklıktaki Ballıkayalar doğayla bütünleşmek isteyenler için harika bir yer. Göl kenarında piknik , kanyon içinde yürüyüş ya da kaya tırmanışı yapabilirsiniz. Yalnız yeme içme ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızda fayda var, alanda alışveriş yapma imkanı yok.
Karamürsel: İstanbul’a 1 saat 15 dk uzaklıkta ufak bir ilçe olan Karamürsel de İstanbul’un kalabalığından kaçmak isteyenlere bir alternatif olabilir. Biraz deniz havası alıp biraz da yemek yiyebilirsiniz. Papuli Köy Evi’nin kahvaltıları çok güzel görünüyor, organik ve çeşit çok. Kahvaltıdan sonra meşhur Karamürsel sepetlerinden almadan eve dönmeyin.

Maşukiye – Kartepe: Tur şirketlerinin favori günübirlik rotalarından olan Maşukiye ve Kartepe, İstanbul’a 1.5 saat uzaklıkta yer alıyor. Kartepe’de kayak merkezi var ama illa kayak yapmak zorunda değilsiniz, teleferiğe binip gezinti yapabilirsiniz. Maşukiye ise yaylaları, alabalık restoranları ve kahvaltıcılarıyla meşhur. Akasya Alabalık buranın en meşhur mekanlarından biri.
Türkiye’nin En iyi Kayak Merkezleri
Ormanya: İstanbul’a 1.5 saat uzaklıktaki bir diğer Hobbit köyümüz de Kocaeli’de yer alyor. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip olan park, çocuklu aileler başta olmak üzere herkes için güzel bir kaçış rotası. İçinde yürüyüş parkurları, mesire alanı, kuş gözlem, yaban yaşam, çocuk hayvanat bahçesi gibi birimler bulunuyor.
Ağva: İstanbul’a 1.5 saat uzaklıkta yer alan Ağva, daha çok Göksu nehri kıyısındaki otelleriyle öne çıkıyor, o nedenle sanki sadece konaklamalı gidilirmiş gibi bir his oluyor ama aslında günübirlik de gidilesi bir yer. Kilimli koyunda deniz kenarında vakit geçirebilir ve nehir kenarındaki restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.
Yalova: İstanbul merkeze 1.5 saat uzaklıkta bulunan Yalova, dolu dolu bir gün geçirmeniz için gezilecek pek çok yere sahip. Delmece Yaylası, Sudüşen Şelalesi, Dipsiz Göl, Yalova kent ormanı, Karaca Arboretumu, Yürüyen Köşk, Yalova Açık Hava Müzesi, Yalova Termal Kaplıcalar ve Yalova Sahili gezebileceğiniz başlıca yerler arasında yer alıyor. Kahvaltı veya diğer öğünler için Tike Restaurant, Ünsal Balık ve Organica Restaurant favoriler arasında.
Sapanca: İstanbul’a 1.5 saat uzaklıktaki Sapanca’nın en büyük atraksiyonu tabi ki Sapanca Gölü. Göl çevresinde yürüyüş yapabilir veya bisikletle gezebilirsiniz. Ormanda ATV ile ya da gölde kayıkla gezebilirsiniz. Buradaki spa otellerinde masaj yaptırabilirsiniz. Sapanca’da muhteşem konaklama seçenekleri var, günübirlik yerine daha uzun kalmayı düşünebilirsiniz.
Acarlar Longozu, Poyrazlar Gölü: İstanbul’a ortalama 1.5 saat uzaklıkta yer alan, Sakarya’ya bağlı bu doğal güzellikler yine tur şirketlerindeki en popüler günübirlik geziler arasında yer alıyor. Türkiye’nin ikinci büyük longoz ormanları olan Acarlar(birinci İğneada) ve alüvyal set gölü olan Poyrazlar, doğayla içiçe olmak isteyenlerin öncelikli tercihi olabilir.
İğneada Gezi Rehberi: Yerlisinden Detaylı Öneriler
Sardala Koyu: İstanbul’a 1 saat 45 dk uzaklıktaki koyda, deniz kenarında piknik yapabilir ya da etrafında yürüyebilirsiniz, gün batımı için de oldukça güzle bir lokasyon. Yazın giderseniz ya da hava yeterince güzel olursa denize girmek için de ideal bir yer.

Tekirdağ: İstanbul’dan sadece 2 saat uzaklaşarak Trakya bağ rotası üzerindeki bağ evlerinden birine gitmek de güzel bir gezi olacaktır. Özlelikle Barbare Bağ evi tesis ve hizmet anlamında gerçekten çok öne çıkıyor. Burada biraz vakit geçirdikten sonra karnınızı fazla doyurmadıysanız, eve dönmeden Tekirdağ köftesi de yerseniz bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz.
Trakya Bağ Rotası ve Gezi Rehberi
Kandıra: İstanbul merkeze 2 saat uzaklıkta, plajlarıyla öne çıkan Kefken ve Kerpe de günübirlik tercih edilebilecek yerlerden. Gezilecek pek yer olmadığından baharda sahilde piknik yapmak için uygun olur diye düşünüyorum. Pembe Kayalar bu bölgedeki en meşhur adres, rengi hafifi turuncumsu pembemsi dev kayalıklar gün batımında daha çok ortaya çıkıyor. Kerpe’de bir de dalga sörfü yapılıyor, ilginizi çekiyorsa deneyebilirsiniz. Dışarıda yemek isterseniz Reis Balık Lokantası’na gidebilirsiniz.
Bursa: İstanbul’a 2 saat uzaklıkta yer alan Bursa’nın merkezine veya diğer ilçelerine gidebilirsiniz. İznik, Cumalıkızık, Trilye, Mudanya, Misi Köyü ve Gölyazı, Bursa çevresinde gidilebilecek en güzel adreslerden. Biraz sıkıştırıp iki tanesini aynı güne sığdırabilirsiniz hatta. Uludağ kayak merkezine de gitmeyi düşünebilirsiniz. İskender yemeden dönmeyin sakın. 😉
Bursa Gezi Rehberi ve Çevresinde Gezilecek Yerler
Edirne: Osmanlı’ya bir dönem başkentlik yapmış olan Edirne, İstanbul’dan 2.5 saat kadar sürüyor. Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği cami Selimiye Cami ilk görülmesi gereken yerlerden biri. Edirne’ye gitmek için diğer bir neden de tabi ki ciğeri. Ciğer için en doğru adresler ise Aydın Tava Ciğer ve Niyazi Usta. Erken giderseniz Meriç Nehri kenarında kahvaltı da edebilirsiniz.
Günübirlik Edirne Gezi Rehberi: Edirne’de Gezilecek Yerler
Eskişehir: Biraz daha uzaklaşmayı göze alanlar için, İstanbul’a 3 saat uzaklıktaki Eskişehir de güzel bir alternatif. Aracı olmayanlar hızlı trenle de ulaşabilirler. Sazova Parkı, Porsuk Çayı, Odunpazarı gibi öne çıkan gezilecek yerleri bir günü dopdolu geçirmenizi sağlayacaktır. Eskişehir denince ilk akla gelen yiyecek çibörek biliyorsunuz, yemeden dönmeyin. Bunun için en ünlü yerler Papağan ve Has Kırım.
İstanbul’a yakın günübirlik gezilecek yerler listem şimdilik bu kadar, gezmeyi özleyenler için umarım işe yarar bir liste olmuştur. Sizin de, listede olmayan İstanbul’a yakın önerebileceğiniz yerler varsa, lütfen yorumlarda paylaşın, ben de dahil herkes faydalansın. Benim de aklıma gelmeyenler vardır belki, gelirse ekleme yaparım.
İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Doğada Gezilecek Tatil Yerleri
İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Gidilebilecek Yerler
Türkiye’nin En İyi Glamping Alanları Listesi
Daha iyi içerikler üretebilmem için soru, eleştiri ve beğenilerinizi yorum olarak bekliyorum. Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve önümüzdeki seyahatlerden bol fotoğraf ve video için beni takip etmeyi unutmayın!
Instagram: hohhoyyt
Youtube: hohhoyyt
Pinterest: hohhoyyt
Facebook: hohhoyyt