Bir Oturuşta Bitireceğiniz Maratonluk Dizi Önerileri

Sokağa çıkma yasakları sayesinde çoğumuz muhtemelen hayatımızda izlemediğimiz kadar dizi izler olduk. Okumadığım kadar kitap okudum demeyi çok isterdim ama kendi adıma bunu başaramadım, umarım sizler okuyabilmişsinizdir. Artık izleyecek dizi kalmadı dediğim noktada sizler sayesinde ya daha önce izlemediğim eski bir dizi buluyor, ya da yeni çıkan kaliteli dizilere sarılıyorum. Bir de internet televizyonları sağolsun, artık her hafta dizi beklemeye pek gerek olmuyor, sürükleyiciyse bir oturuşta dizileri bitirebiliyorsunuz. İşte ben de sizlere sokağa çıkma yasaklarını geçirmek için ideal, sürükleyici, bir oturuşta bitirebileceğiniz maratonluk dizi önerileri hazırlamaya karar verdim. Maratonluk dizi denmesinin sebebi, maraton için uzun bir mesafenin bir seferde koşulmasından çıkıyor, yabancılar “binge watch”, “episodic binge” gibi ifadeler de kullanıyorlar. Listenin çoğunluğu 2020 yapımı, diğerleri de son birkaç yıl içinde çekilmiş dizilerden oluşuyor. Buyurun o zaman, bir oturuşta bitirilen diziler sizlerle..

0_Fw_3YeJDft-qLcOu

Bir Solukta İzleyebileceğiniz Maratonluk Dizi Önerileri

Bu listedekilerin çoğu sizin duyduğunuz diziler muhtemelen ama neye başlasam diye karar veremiyorsanız öncelik vermenizde yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Çok sürükleyici olan, bol sezonluk bir sürü güzel dizi var ama ben bu yazıda, bir gecede hap gibi bitirebileceğiniz mini diziler ve şimdilik tek sezonu olan dizileri paylaşıyorum sadece. Liste biraz kabarık olduğu için her birine uzun uzun yorum yapamayacağım, bazı önemli detaylarla birlikte minik özet bilgiler vermeye çalışacağım. Dizilerin yayınlandığı internet televizyonlarında üyeliğiniz yoksa bile, ücretsiz deneme sürelerinden faydalanarak izleyebilirsiniz.

The Serpent: Gezginleri tuzağa düşüren bir seri katilin hayatı, gerçek hikayeden alıntı. Özlenen Tayland görüntüleri ve 70’ler bir arada. Tek sezon, 8 bölümden oluşuyor, bölümler 1 saat civarı sürüyor. Netflix’te izlenebiliyor, 2021 dizisi, suç gerilim dram türünde, IMDB puanı 7,7.

Lupin: Babası, kendisi çocukken haksız yere hırsızlıkla suçlanan bir genç, Arsen Lupen hayranlığı sebebiyle, onun izinden babasının intikamını almaya çalışıyor. Şimdilik 1 sezonu var, 5 bölümden oluşuyor, bölümler 45-50 dk arası. Netflix’te izlenebiliyor, 2021 dizisi, suç dram türünde, IMDB puanı 7,8.

Behind Her Eyes: Louise, bekar bir anne ve bir arkadaşıyla buluşmak üzere dışarı çıktığında barda biriyle tanışıyor. Ertesi gün işe gittiğinde barda tanıştığı kişinin, yeni gelen patronu olduğunu ve onun evli olduğunu öğreniyor. Sonrasında adamın eşiyle de arkadaşlık kuruyor. Sonu gerçekten büyük sürpriz.  Tek sezon, 6 bölümden oluşuyor, bölümler 50 dk civarı. Netflix’te izlenebiliyor, 2021 dizisi, suç gerilim dram türünde, IMDB puanı 7,3.

Perdida: Kızı, yıllar önce 5 yaşındayken kaybolan bir adam, onu aramaktan vazgeçmiyor. Kızını kaçırdığını düşündüğü kişinin Kolobiya’da bir hapishanede yattığını öğreniyor ve ona ulaşmak için kendini hapse attırıyor. Şimdilik 1 sezonu var, 11 bölümden oluşuyor, bölümler 45-50 dk arası. Netflix’te izlenebiliyor, 2020 dizisi, suç gerilim dram türünde, IMDB puanı 7,1.

Into the Night: Güneşten gelen radyasyon Dünya’da küresel bir felakete neden oluyor ve Brüksel’den kalkan bir gece uçuşundakiler hayatta kalıyor. Güneşe yakalanmadan gidebilecekleri rotalar belirliyorlar. Şimdilik 1 sezonu var, 6 bölümden oluşuyor, bölümler 35-40 dk arası. Netflix’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, bilim kurgu aksiyon türünde, IMDB puanı 7,1.

The Undoing: Zengin ve iyi bir aile hayatı olan bir psikologun hayatı, bir cinayet sonrası alt üst oluyor. Hugh Grant ve Nicole Kidman için bile izlenebilir. Tek sezon, 6 bölümden oluşuyor, bölümler 45 dk – 1 saat arası. Bein Connect’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, psikolojik suç dram türünde, IMDB puanı 7,5.

Defending Jacob: Romandan uyarlama, savcı bir adamın 14 yaşındaki oğlunun arkadaşını bıçakla öldürmesi sonrası olaylar araştırılıyor, olayın gelişimi oldukça sürükleyici. Mahkeme dizisi sevenler için güzel. Tek sezon, 8 bölümden oluşuyor, bölümler 45 55 dk arası. Apple TV’de izlenebiliyor, 2020 yapımı, suç dram türünde, IMDB puanı 7,9.

Your Honor: Oğlu bir kazaya karışınca, onu kurtarabilmek için baba olmak ve mesleki değerler arasında kalan bir yargıcın hikayesini izliyoruz. Aslında biraz yavaş ilerliyor ama sürükleyici bir dizi. Şu an birinci sezonda, 10 bölümden oluşuyor, bölümler 50 dk – 1 saat arası. Bein Connect’te izlenebiliyor ve şimdilik 7 bölüm geldi, 2020 yapımı, suç dram türünde, IMDB puanı 8,2.

Emily in Paris: Amerika’da yaşayan Emily iş için Paris’e gönderiliyor ve onun Paris’teki iş, aşk, arkadaşlık ilişkileri anlatılıyor. Paris özleyenler sevecektir. Şimdilik 1 sezonu var, 10 bölümden oluşuyor, bölümler 25-30 dk arası. Netflix’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, romantik komedi türünde, IMDB puanı 7,1.

Oturduğunuz Yerden Dünyayı Gezdiren Yol Filmleri

Caliphate: İsveç’te yaşayan Ürdünlü bir ailenin kızları, kandırılarak IŞİD’in tuzağına düşürülüyor. Fatma ismindeki hırslı bir ajan da İsveç’te IŞİD’in bir terör saldırısı olacağına dair ihbar alıyor. Fatma’nın kariyeri, genç kızları kurtarmaya çalışması işleniyor. Eşi IŞİD’li olan Türk bir kadın da var dizide ve bir bölüm Türkiye’de geçiyor. Şimdilik 1 sezonu var, 8 bölümden oluşuyor, bölümler 45 dk. Netflix’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, gerilim dram türünde, IMDB puanı 8,2.

AAAABcL2iWNIx4vi4cc0PT0PTlMcuXiOrJcg0UujHyeug-6AETl6AmELWTiRI0nzrJ4MyTI-mPSFzuSnLTH63iJyJxMIVp5M-1600x900

The Queen’s Gambit: 1950’lerin Amerika’sında, yetimhanedeki bir kızda müthiş bir satranç yeteneği ortaya çıkıyor, satranç ile ünlendiği sırada bir yandan bağımlılıklarıyla mücadele ediyor. Tek sezon, 7 bölümden oluşuyor, bölümler 45 dk-1 saat arası. Netflix’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, dram türünde, IMDB puanı 8,7.

Ethos(Bir Başkadır): İstanbul’da yaşayan, birbirinden farklı sosyokültürel geçmişlere ve ekonomik imkanlara sahip insanların birbirlerinin hayatlarına dokunuşlarını izliyoruz. Tek sezon, 8 bölümden oluşuyor, bölümler 45-55 dk arası. Netflix’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, dram türünde, IMDB puanı 8,7.

Unorthodox: Brooklyn’de yaşayan Hasidik Yahudi bir kadın görücü usulü evlendiriliyor ve ardından Berlin’e kaçıyor, buradaki yaşam mücadelesini izliyoruz. Tek sezon, 4 bölümden oluşuyor, bölümler 50-55 dk arası. Netflix’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, dram türünde, IMDB puanı 8.

Bridgerton: 1800’lü yılların İngilitere’sinde zengin, güçlü bir aile olan Bridgerton’ların etrafında dönen olaylar diyebiliriz, dedikodu, aşk, ihanet vs. eğlenceli vakit geçirmelik bir dizi. Hafif Gossip Girl tadı var. Şimdilik 1 sezonu var, 8 bölümden oluşuyor, bölümler 1 saat civarı sürüyor. Netflix’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, romantik dram türünde, IMDB puanı 7,4.

The English Game: 1800’lü yılların İngilitere’sinde futbolun doğuşunu, gelişimini ve genel olarak sınıf ayrımını işliyor. Futbol sevmeseniz de dönem dizisi olarak sevebileceğiniz bir dizi. Tek sezon, 6 bölümden oluşuyor, bölümler 45-55 dk civarı sürüyor. Netflix’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, tarihi spor dram türünde, IMDB puanı 7,6.

Upload: İnsanların ölüm sonrası bilinçlerini sanal bir dünyaya aktarıp, istedikleri cenneti yaşayabildikleri bir dünya düşünün, konusu oldukça ilginç. Şimdilik 1 sezonu var, 10 bölümden oluşuyor, bölümler 25-30 dk arası. Amazon Prime’da izlenebiliyor, 2020 yapımı, bilim kurgu komedi türünde, IMDB puanı 8.

En İyi Amazon Prime Dizileri ve Filmleri

I May Destroy You: Bir yazar olan Arabella, Londra’da bir gece kulübünde cinsel tacize uğrar ve hayatı değişir. Bunu izlemedim fakat epey tavsiye eden olmuş, çok gerçekçi olduğu söyleniyor. İlk fırsatta başlayacağım. Şimdilik 1 sezon, 12 bölümden oluşuyor, bölümler 30 dk civarı sürüyor. Bein Connect’te izlenebiliyor, 2020 yapımı, dram türünde, IMDB puanı 8,1.

Russian Doll: Nadia, New York’ta doğum günü partisinde bir kaza geçirip ölüyor fakat sonra yeniden aynı partide buluyor kendini. Bu döngüden kurtulmaya çalışsa da her seferinde farklı şekillerde ölüp yeniden doğaya devam ediyor.  Şimdilik 1 sezon, 8 bölümden oluşuyor, bölümler 30 dk civarı sürüyor. Netflix’te izlenebiliyor, 2019 yapımı, komedi dram türünde, IMDB puanı 7,9.

Chernobyl_Twitter_BAFTA_-_Compressed

Chernobyl: 1986 yılında gerçekleşen Çernobil nükleer felaketini anlatan bir dizi. Tek sezon, 5 bölümden oluşuyor, bölümler 1 saat civarı sürüyor. Bein Connect’te izlenebiliyor, 2019 yapımı, tarihi dram türünde, IMDB puanı 9,4.

When They See Us: Gerçek hikayeden uyarlanmış bir dizi. Central Park’ta yaşanan bir cinayetin suçu Harlem’de yaşayan beş siyahi gencin üzerine atılıyor ve onların başına gelenler anlatılıyor. Tek sezon, 4 bölümden oluşuyor, bölümler 1-1.5 saat arası. Netflix’te izlenebiliyor, 2019 yapımı, dram türünde, IMDB puanı 8,9.

Unbelievable: Yine gerçek hayat hikayelerinden uyarlanmış bir dizi. Bir genç kız tecavüze uğradığına dair yalan söylemekle suçlanıyor. Bu konuyu araştıran iki dedektif geçmişte de benzer vakaların yaşandığını fark ediyor. Tek sezon, 8 bölümden oluşuyor, bölümler 45-55 dk arası sürüyor. Netflix’te izlenebiliyor, 2019 yapımı, dram türünde, IMDB puanı 8,4.

The Spy: İsrail ajanı Eli Cohen’in hayatını anlatan bir dizi. Açık söyleyeyim ben bu diziyi bir oturuşta izleyemedim, hatta bitiremedim. Kötü diyemem de, beni çok sarmadı sadece ama ne zaman dizi önerisi istesem en az birkaç kişi yazıyor, o nedenle listeye koymak istedim, belki siz seversiniz. Tek sezon, 6 bölümden oluşuyor, bölümler 45 dk-1 saat arası. Netflix’te izlenebiliyor, 2019 yapımı, dram türünde, IMDB puanı 7,9.

Perfume: Bir şarkıcı ölü olarak bulunuyor ve cesedinden koku bezlerinin alınmış olduğu fark ediliyor. Daha önce filmi de çekilmişti aynı konunun, zaten kitaptan uyarlama bir konu. Biraz yavaş ilerliyor açıkçası ama işte merak ediyor insan devamını ve bir şekilde kendini izlettiriyor. Şimdilik 1 sezonu var, 6 bölümden oluşuyor, bölümler 1 saat civarı sürüyor. Netflix’te izlenebiliyor, 2018 dizisi, suç gerilim dram türünde, erotik öğeler de var, IMDB puanı 7,1.

Bozkır: İkinci Türk dizi önerimle devam ediyorum. Doğuda hayali bir yerde, iki polis yaşanan bir çocuk cinayetini araştırıyorlar ve cinayetin arkasında çok farklı olaylar ortaya çıkıyor. Tek sezon, 10 bölümden oluşuyor, bölümler 50 dk civarı sürüyor. Blu TV’de izlenebiliyor, 2017 yapımı, polisiye gerilim türünde, IMDB puanı 8,1.

Polisiye Gerilim Sevenler için Netflix Dizi Önerileri

Saygı: Yine bir Türk dizisi, Behzat Ç. devamı gibi bir diziymiş. Ben izlemedim ama önerenler çok oldu. Şimdilik bir sezon, 8 bölümden oluşuyor, bölümler 1 saat civarı sürüyor. Blu TV’de izlenebiliyor, 2020 yapımı, polisiye türünde, IMDB puanı 7,7.

Şahsiyet: Bu diziyi duymayan kaldı mı bilmiyorum ama Alzheimer hastası bir adam geceleri cinayetler işleyerek adaleti sağlamaya çalışıyor diyebilirim kısacası. Müthiş bir diziydi, izlemediyseniz şimdi tam vakti. Tek sezon, 12 bölümden oluşuyor, bölümler 1 saat civarı sürüyor. Puhu TV’de izlenebiliyor, 2018 yapımı, polisiye gerilim türünde, IMDB puanı 9,1.

maxresdefault (1)

The Night Of: Pakistanlı Nasir, gece partilediği kadın sabah ölü bulununca cinayet zanlısı durumuna düşüyor, sonrasında Olayın aslı araştırılıyor. Tek sezon, 8 bölümden oluşuyor, bölümler 1 saat civarı sürüyor. Blu TV’de izlenebiliyor, 2016 yapımı, suç dram türünde, IMDB puanı 8,5.

Bodyguard: Savaş gazisi bir çavuş, bir terör saldırısının engellenmesine yardımcı oluyor ve terfi ettirilerek, İngiltere’nin savaş yanlısı bakanına koruma olarak atanıyor. Tek sezon, 6 bölümden oluşuyor, bölümler 1 saat civarı sürüyor. Netflix’te izlenebiliyor, 2018 yapımı, suç dram türünde, IMDB puanı 8,1.

Dogs of Berlin: Türk-Alman bir futbolcu öldürülüyor ve cinayeti araştırmak üzere iki farklı karakterde polis görevlendiriliyor. Irkçılık ve bahis mafyası gibi konuları ele alıyor. Şimdilik 1 sezon var, 10 bölümden oluşuyor, bölümler 1 saat civarı sürüyor. Netflix’te izlenebiliyor, 2018 yapımı, aksiyon suç dram türünde, IMDB puanı 7,6.

Benim bir oturuşta bitirebileceğiniz maratonluk dizi önerileri listem şimdilik bu kadar. Çok severim sabahlayıp dizilerin bütün bölümlerini izlemeyi, listedekilerin çoğunu gerçekten bir oturuşta bitirdim. Arada sadece birkaç tane izlemediğim dizi var, onları da instagram‘da dizi önerisi istediğimde yoğun şekilde yazıldığı için ekledim. 🙂 Ben dizilerde aşırı mantık arayan biri değilim, eğer siz öyleyseniz bazı dizileri vasat bulabilirsiniz. Bu arada bazı diziler gereksiz uzatılmış olabiliyor, sonu tatmin etmeyebiliyor vs. ama benim bu dizilerdeki kriterim bana kendini arka arkaya izlettirmesi yani merak unsuru açıkçası.

Sizin bildiğiniz başka bu tip tek sezonluk sürükleyici diziler varsa mutlaka yorumlara bekliyorum, herkes faydalansın. Ben yeni diziler keşfettikçe eklemeler yaparım. Daha önce yazdığım seyirlik öneri yazılarımı da ekliyorum, belki ilginizi çeker. Özellikle polisiye seviyorsanız, polisiye dizi önerilerimin her birini bir oturuşta bitirmiştim. 🙂 İlk fırsatta, yine çok sürükleyici ama birden fazla sezonu olan diziler için de bir yazı hazırlarım.

En İyi Romantik Filmler Listesi

Polisiye Gerilim Sevenler için Netflix Dizi Önerileri

Oturduğunuz Yerden Dünyayı Gezdiren Yol Filmleri

Gezmeyi Özleyenler için Seyahat Konulu Netflix Belgeselleri

Netflix’teki En İyi Dekorasyon ve Mimari Programları

En Güzel Netflix Yılbaşı Filmleri ve Dizileri

Evden Katılabileceğiniz Online Aktiviteler ve Ulaşabileceğiniz Ücretsiz İçerikler

Daha iyi içerikler üretebilmem için soru, eleştiri ve beğenilerinizi yorum olarak bekliyorum.

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 

Instagram: hohhoyyt

Youtube: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

7 Responses

  1. Cengiz dedi ki:

    Güncel tutun burayı. İhtiyaç halinde bakalım.

    Bizde beğendiklerimizden şöyle bir mini liste yapmıştık:

    https://cengizselcuk.com/netflixin-mini-dizileri/

  1. Ocak 9, 2021

    […] Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz Maratonluk Dizi Önerileri […]

  2. Ocak 10, 2021

    […] Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz Maratonluk Dizi Önerileri […]

  3. Şubat 2, 2021

    […] Bir Oturuşta Bitireceğiniz Maratonluk Dizi Önerileri […]

  4. Şubat 3, 2021

    […] Bir Oturuşta Bitireceğiniz Maratonluk Dizi Önerileri […]

  5. Şubat 23, 2021

    […] Bir Oturuşta Bitireceğiniz Maratonluk Dizi Önerileri […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et