Yapması Kolay Kendin Yap Yılbaşı Süsleri

Eskiden sık seyahat eden, seyhaat etmediği zamanlarda da boş vaktinin çoğunluğunu seyahat planlaması yaparak veya biten seyahatlerin yazılarını hazırlayarak geçiren biri olarak pandemi dönemi ne büyük bir boşluğa düştüğümü tahmin edersiniz. En başta bol bol dizi ve film izlemeye verdim kendimi, bir de çoğumuz gibi yemek yapmaya tabi. Ama o kadar fazla evdeyiz ki yani bunlar insanı tatmin etmiyor. Bari bir şeyler üreteyim diye ufak ufak DIY(Kendin Yap) projelere sardım bu ara. Tabi yılbaşı yaklaştığı için önceliğimi yılbaşı dekorlarına verdim. Şimdilik minimum malzemeyle neler yapabilirim ona bakıyorum ama ileride işi büyütüp DIY’ler kraliçesi olurum belki kim bilir. 🙂 Velhasıl, yapması kolay kendin yap yılbaşı süsleri için araştırma yapanlara faydam olsun diye bir yazı hazırlayayım dedim.

Evde Yılbaşı Kutlamak için Öneriler

En Güzel Netflix Yılbaşı Filmleri ve Dizileri

Yılbaşı Hediyesi Seçimi ve Yılbaşı Hediye Fikirleri

Kendin Yap Yılbaşı Süsleri

Yılbaşı süslerini evde kendisi yapmak isteyenler için benim 10-15 dk’da hazırladığım en kolay süsleri malzeme ve yapılış detaylarıyla paylaşacağım. Malzemeleri kolayca ulaşılabilir, hatta genelde evde hazır malzemesi olabilecek projeler seçiyorum ama sizde yoksa ve bu malzemeleri nereden bulabilirim diye düşünürseniz, bu yılbaşı süslerini yapabileceğiniz malzemeleri şuradan bulabilirsiniz.

Kendin Yap Yılbaşı Süsleri

Mandallardan Kendin Yap Kar Tanesi Yılbaşı Süsü

Malzemeler: 8 tane ahşap mandal, silikon, beyaz boya, sim veya simli oje, jüt ip

Yapılışı: Önce tüm mandalların birleştirici metal kısımlarını çıkarıyoruz. Sonra düz kısımları sırt sırta gelecek şekilde mandalları yapıştırıyoruz. Hepsini beyaza boyuyoruz. Eğer sim kullanacaksanız boya kurumadan üzerine serpiştirin ki yapışsınlar. Boya kuruduktan sonra iki mandalı daha geniş olan kısımlarından birbirine yapıştırıyoruz. Sonra iki mandalı daha bunlaru dik kesecek şekilde yapıştırıyoruz ve artı işareti oluşturuyoruz. Şimdi her iki mandal arasına birer mandal daha yapıştırıyoruz. Eğer simli oje kullanacaksanız ki ben öyle yaptım 🙂 şimdi ojeyi sürebilirsiniz. Bu arada sim yapmak zorunda değilsiniz, sadece biraz ışıltı katmak amaç. Jüt ip veya süsü asmak için kullanabileceğiniz herhangi bir ipi bir mandalı ucuna yapıştırıyoruz ve işte süsümüz hazır.

Yapım videosu için şuraya tık tık! 😉

Kendin Yap Yılbaşı Süsleri

Doğal Malzemelerden Kendin Yap Kapı Süsü

Malzemeler: Koli kartonu, dikiş ipi, ceviz, çubuk tarçın, kozalak, çam dalı, portakal, silikon

Yapılışı: İlk olarak portakallarımızı dilimleyip fırına atıyoruz ve 100 derecede birkaç saat altlı üstlü pişiriyoruz. Arada kontrol edip istediğimiz kurumayı yakalayınca fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Koli kartonuna bir büyük bir küçük tabak yardımıyla iç içe daireler çiziyoruz ve çizdiğimiz yerlerden keserek bir halka elde ediyoruz. Kartonun sağlam olması için bir tane daha birebir karton halka kesiyoruz. Sonra bu halkaları üst üste koyuyoruz ve dikiş ipini dolayarak tüm çevreyi turluyoruz. Bu ipler hem kartonları birbirine bağlıyor hem de çam dallarını tutturmaya yarıyor. Çam dallarını ipler içine sokuşturarak tüm halkayı dolduruyoruz. Şimdi süsleme zamanı geldi. 🙂 Ben fotoğrafta gördüğünüz gibi kuru portakal dilimlerine ek olarak ceviz, kozalak ve çubuk tarçın kullandım. Burayı çok daha fazla geliştirmek mümkün. Kokinalar, at kestanesi, meşe palamutları vs. eklenebilir, ben burada bunları bulamadığım için daha sade oldu. Doğal malzemelerin dışına çıkmak isterseniz küçük ağaç süsleri ile doldurulabilir yani fikir vermesi benden, gerisi sizin hayal gücünüze kalmış.

Yapım videosu için şuraya tık tık! 😉

Kendin Yap Yılbaşı Süsleri

Kozalaklardan Kendin Yap Yılbaşı Süsleri

Malzemeler: Kozalak, şişe mantarı, silikon, boncuk veya ponpon, beyaz boya, ip ya da kurdele

Yapılışı: Ben kozalaklarla iki farklı süs yaptım: birincisi kozalak halka, diğeri de yılbaşı ağacı.

Kozalaktan yılbaşı ağacı dekoru için öncelikle mantarı kozalağın tombalak tabanına yapıştırıyoruz. Ben iki tip ağaç yaptım. Birinin sadece dallarına kar düşmüş havası vermek için beyaz boya ile uçlarına dokundum. Diğerine ise boya sürmeden parlak boncuklar yapıştırdım, kozalak yeşile boyanarak da yapılabilir ama ben yeşile boyamadım.

Kozalak halka yılbaşı süsü içinse 5 tane kozalağı popolarından birbirine yapıştırdım ve dallara yine kar havası vermek için hafif beyaz boya sürdüm. Kurdele takıp ağaca astım ama jüt ip de kullanılabilir. Bu arada daha fazla kozalak kullanıp masa dekoru da yapabilirsiniz. Ortasına büyükçe bir mum koydunuz mu oldukça şık duruyor.

Yapım videosu için şuraya tık tık! 😉

Buradan sonraki kısımda pinterest’te işaretlediğim bazı fikirleri fotoğraf olarak paylaşacağım, detaya girmeyeceğim. Kendimiz yeni süsler yaptıkça detayına girerek eklemeler de yaparım.

Çocuklar için Yılbaşı Etkinlikleri

Daha iyi içerikler üretebilmem için soru, eleştiri ve beğenilerinizi yorum olarak bekliyorum.

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 

Instagram: hohhoyyt

Youtube: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

4 Responses

  1. Aralık 22, 2020

    […] Yapması Kolay Kendin Yap Yılbaşı Süsleri […]

  2. Aralık 22, 2020

    […] Yapması Kolay Kendin Yap Yılbaşı Süsleri […]

  3. Aralık 22, 2020

    […] Yapması Kolay Kendin Yap Yılbaşı Süsleri […]

  4. Ocak 26, 2021

    […] Yapması Kolay Kendin Yap Yılbaşı Süsleri […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et