Gürcistan Iphone Alma Rehberi ve Fiyatlar

Iphone 14 fiyatları Türkiye’de çok yüksek olduğu için herkes yurt dışından almayı düşünüyor. Yurt dışı denince de Gürcistan, hem kara sınırı komşumuz olması hem de vize veya pasaport olmadan kimlikle girilebilmesi nedeniyle en masrafsız ulaşılabilecek ülke konumunda. Biz Gürcistan’da yaşadığımız için bana çok fazla iphone 14 fiyatları sorusu geliyordu, ben de instagram için bir iphone 14 fiyatları videosu çektim ve çok fazla izlendi. Bu sefer paylaşamadığım modellerin fiyatları ve stoğu, kimlikle vergi iadesi alınıp alınamadığı gibi Gürcistan’dan iphone alım süreci ile ilgili çok daha fazla mesaj ve mail almaya başladım. En sonunda bu konuda detaylı bir yazı yazayım ve herkesle bu yazıyı paylaşayım o zaman dedim. Bu yazıda iphone 14 modellerinin güncel fiyatlarını, hangi mağazalara bakabileceğinizi ve stokları nereden kontrol edebileceğinizi, alım satım sürecini, Batum ve Tiflis’ten vergi iadesi alımı dahil her şeyi anlatacağım. İşte size Gürcistan Iphone alma rehberi…

Batum Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Tiflis Gezi Rehberi: Yerlisinden Detaylı Bilgiler

Gürcistan Iphone

Gürcistan Iphone Alma Rehberi ve Fiyatlar

Öncelikle Gürcistan Iphone fiyatlarını ve sonrasında Amerika ve Avrupa’daki fiyatları paylaşmak istiyorum. Genel bir fiyat karşılatırması yapmak isteyebilirsiniz belki, istemeyenler o kısmı atlayıp alta geçebilir. 🙂 Döviz cinsinden fiyatları verip TL karşılıklarını da yazdım ama şu anki kura göre yazdım siz yine kontrol edersiniz güncel kurla tam karşılığını. Fiyatlardan sonra Gürcistan’dan iphone nasıl alınır anlatacağım detaylı olarak. Emeğim için yazıyı beğenip paylaşmayı unutmayın.

Gürcistan’da Yaşam: Elektronik ve Market Fiyatları

Gürcistan’dan Araba Almak ve Gürcistan Araba Fiyatları

Gürcistan Iphone Fiyatları

Iphone 15 Pro Max 256 gb: 4749 GEL

Iphone 15 Pro 128 gb: 3999 GEL

Iphone 15 Plus 128 gb: 3279 GEL

Iphone 15 128 gb: 2869 GEL

Iphone 14 Pro Max 128 gb: 3649 GEL

Iphone 14 Pro 128 gb: 3289 GEL

Iphone 14 Plus 128 gb: 2899 GEL

Iphone 14 128 gb: 2499 GEL

TL kuru çok değişken olduğu için TL karşılığını yazmıyorum, siz güncel kur ile çarparsınız.

Gürcistan tax free hesaplama – Gürcistan vergi iadesi

Ayrıca Gürcistan’da bu fiyatlar üzerinden %11 vergi iadesi alıyorsunuz. Vergi iadesi düşmüş halini, TL karşılığı tutarı 0.89 ile çarparak bulabilirsiniz, umarım anlaşılır olmuştur.

Bu arada diğer apple ürünleri de soruluyor hep ama Gürvistn’da, telefon dışında kalan Apple ürünleri Türkiye’den daha pahalı maalesef, sadece Apple Watch Ultra daha ucuz. Türkiye için Apple Store’dan daha uygun fiyatları da şurada bulabilirsiniz.

Amerika ve Avrupa’da Iphone Fiyatları

Bana yurt dışından telefon almak ile ilgili gelen sorulardan birine de bu kısımda cevap vereyim. Schengen dolaşımı içindeki ülkelerde seyahat ederken, bir ülkeden telefon alıp başka bir ülkeden vergi iadesi alınabiliyor mu? Mesela yolculuğunuz Fransa’da başladı ama İtalya’dan çıkış yapacaksınız. Siz Fransa’dan almak istiyorsunuz telefonu çünkü orada daha ucuz. Bunun cevabı evet, farklı ülkeden tax free alışveriş yapıp diğer bir Schengen ülkesinden vergi adesi alabiliyorsunuz.

Amerika Iphone 14 Pro Max 128 gb: 1099$ = 20420 TL

Amerika Iphone 14 Pro 128 gb: 999$ = 18562 TL

Amerika Iphone 14 128 gb: 799$ = 14846 TL

Amerika’da tax free alışveriş yapamıyorsunuz yani bu fiyatlar üzerinden vergi iadesi olmayacak.

Fransa Iphone 14 Pro Max 128 gb: 1479€ = 27255 TL –> 23984 TL

Fransa Iphone 14 Pro 128 gb: 1329€ = 24478 TL –> 21541 TL

Fransa Iphone 14 128 gb: 1019€ = 18768 TL –> 16516 TL

Avrupa’da bu fiyatlar üzerinden %12 vergi iadesi oluyor, vergi iadesi düştükten sonraki hallerini de yazdım o yüzden. Bu arada bir ülkedeki iphone fiyatını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki linkten ülke seçerek o ülkenin fiyatlarını görebilirsiniz. Bakın bu bilgiyi de kimse vermiyor, değerimi bilin. 😉

apple.com/choose-country-region

Gürcistan’da Iphone Alabileceğiniz Mağazalar ve Iphone Stok Durumu

Ben kendi iphone’umu her zaman Zoommer mağazasından aldım şimdiye kadar çünkü alacağım zaman diğer yerlere göre hep indirimli denk gelmiştim. Ben bu yazıyı yazarken de Zoommer’da şu an sadece Iphone 14’te 100 GEL gibi ufak bir indirim var. 100 GEL yine az değil, şu an 680 TL ediyor. 😉 Telefon modeli yükseldikçe indirim tutarı artıyor ve daha fazla kar etmiş oluyorsunuz, o yüzden zoommer’daki fiyatları mutlaka kontrol edin. Iphone stok durumlarını soran o kadar çok oluyor ki. Bana her gün bir sürü şu tarz mesajlar geliyor: Iphone 14 pro Batum’da hangi mağazada var kontrol edebilir misiniz? Tiflis’te hangi mağazada iphone 14 pro max 256 gb var bakabilir misiniz? Bunları benim tek tek sürekli kontrol mümkün değil takdir edersiniz, kaldı ki kontrol edecek boş vaktim olsa da ben size bugün var derim, siz yarın geldiğinizde kalmamış olur. Bu tamamen kısmet işi onu baştan söylemiş olayım. Yine de Gürcistan’daki iphone yetkili satıcıların websitelerinden kontrol edebilirsiniz. Mağazaların web adreslerini aşağıda yazıyorum. Bu sitelerden hem istediğiniz model telefonun olup olmadığını hem de nerelerde mağazaları olduğunu kontrol edebilirsiniz. Mail veya telefonla ulaşmayı deneyebilirsiniz. Gürcüce açılıyor siteler ama İngilizce dil seçeneği var, çevirirsiniz. Tiflis’te City Mall alışveriş merkezine gitmenizi öneririm çünkü aşağıdaki mağazaları bir arada bulabileceğini merkezdeki tek yer diyebilirim. Hep şehrin farklı yerlerine yayılmış durumdalar ve City Mall’a giderseniz farklı alternatifleri yakın yakın gezme şansınız olur..

zoommer.ge

ispace.ge

itechnics.ge

iplus.com.ge

alta.ge

ee.ge

Gürcistan’dan Iphone Nasıl Alınır?

Yukarıda bahsettiğim mağazalar genelde AVM’lerde oluyor. Zaten sitelerinde görürsünüz Batum veya Tiflis’te nerede mağazaları olduğunu bulup oraya gideceksiniz. Özellikle Batum’da çok fazla Türk alışveriş yaptığı için stoklar çok hızlı tükeniyormuş haberiniz olsun. Vergi iadesi almak istiyorsanız mağazanın tax free olup olmadığını mutlaka sorun. Genelde vitrinde tax free logosu olur ve teknolojik ürünler satanların hemen hemen hepsi tax free alışveriş yapabildiğiniz yerlerdir ama siz işinizi garantiye alın, sorun çıkmasın.

Burada önemli bir konu da pasaportla mı kimlikle mi vergi iadesi alınacağı konusu. Batum’da hem kimlik hem pasaport ile vergi iadesi alabiliyorsunuz ancak Tiflis’te maalesef çok fazla kimlikle gelen turist olmadığından mağazaların bu durumda haberi yok. Kesinlikle pasaport istiyorlar, en azından ben bu yazıyı yazarken öyleydi. Olay şundan kaynaklanıyormuş: vergi iadesi formunun üzerinde pasaport numarası diye bir ibare var ve Tiflis’tekilerin tecrübesi olmadığından buraya pasaport numarasından başka bir şey yazamayacaklarını sanıyorlar. Oysa Batum’da buraya normal kimlik numarasını yazıp işleme devam ediyorlarmış, Tiflis mağazalarına da haber verseler iyi olacak. 🙂

Tiflis’te Iphone vergi iadesi nasıl alınır?

Tax free alışveriş yapıldığının onayını aldıktan sonra ödemeyi yaparken pasaportunuzun aslını vererek vergi iadesi formu hazırlamalarını istiyorsunuz. Bu form, faturanız, ürün ve pasaportunuz ile Tiflis havaalanında Tax Free yönlendirmelerini takip ederek pasaport kontrol öncesi tax free onayınızı alıyorsunuz. Daha sonra pasaportu geçince Liberty Bank bankosundan onaylanmış form ile vergi iadenizi alıyorsunuz. Uçağınız kaçta olursa olsun Tax Free ofisi açık olacaktır ancak görevli molaya çıkmış olabilir ya da sıra kalabalık olabilir vs. nedenlerle işiniz uzun sürebilir, mutlaka erken gidin ki uçağınızı kaçırma riski olmasın.

Batum’da kimlikle vergi iadesi nasıl alınır?

Tax free alışveriş yapılan mağazada ödemeyi yaparken çipli TC kimliğinizin aslını vererek vergi iadesi formu hazırlamalarını istiyorsunuz. Sarp sınır kapısından geçerken pasaporttan hemen sonra yan yana iki banko var. Bir tanesi onay almak bir tanesi ödeme yapmak için. Onay bankosuna kimliğinizi, ürünü, faturayı ve tax free formunu veriyorsunuz. Onayı aldıktan sonra yan bankodan bu onay formuyla ödemeyi alıyorsunuz. Vergi iadesi kuyrukları inanılmaz uzun sürüyormuş, 8-9 saat bekleyenler varmış, bilginiz olsun.

Vergi iadesini istediğiniz kurdan alabilirsiniz, Euro veya Dolar olarak almanızı tavsiye ederim.

Tax Free Nedir? Vergi İadesi Nasıl Yapılır?

Umuyorum Gürcistan iphone alışverişi rehberimde aklınızdaki bütün soruların cevaplarını bulursunuz. Her şeyi tüm detayıyla yazmaya çalıştım. Yine de sorularınız olursa lütfen mesaj ya da mail atmayın, bu yazının altına yorum olarak paylaşın, o şekilde görmem daha kolay olur ve herkes faydalanır.

Daha iyi içerikler üretebilmem için soru, eleştiri ve beğenilerinizi yorum olarak bekliyorum.

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 

Instagram: hohhoyyt

Youtube: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et