Bali Konaklama Önerisi: Eastin Hotel Canggu

Bali benim çok uzun yıllardır gitmek isteyip de önceliklendiremediğim bir yerdi. Sonunda, geçtiğimiz günlerde iki haftalık bir Bali seyahati yapabildim. Çok soru geldiği için halen seyahatte olmamıza rağmen fazla zaman kaybetmeden yazılara başlamak istedim. Şu an bu yazıyı Kuala Lumpur uçağında yazıyorum. 🙂 Öncelikle herkesin en çok sorduğu konu olan konaklama ile başlıyorum ve beğendiğim otelleri detaylıca yazmak istiyorum. Bali gezi rotasını hazırlarken önce sahil kesiminde sonra içerilerde olacak şekilde bir plan yaptım. Sahil tarafında konaklamak için son dönem açılan muhteşem mekanlarıyla iyice popülerleşen Canggu’ya karar verdim. Canggu’da otel araştırırken de karşıma Eastin Ashta Resort Canggu çıktı. Otelin konumu ve sunduğu imkanlar hoşuma gitti, oğlumla baş başa çıkacağım Asya turuna başlangıç için çok ideal görünüyordu.

DSC02027-2

Canggu, Bali Ngurah Rai Havaalanına 1 saat 15 dakika mesafede yer alıyor. Ulaşımı otelin transfer hizmeti ile sağladık. Otel, Canggu’daki en popüler plajlara 5 dk yürüme mesafesinde yer alıyor. Old Man’s, La Brissa gibi gün batımını geçirmek için en popüler adreslere hep kucağımda çocukla yürüyerek gittim, o kadar yakın yani. Ayrıca kapalı pazarlar, fotojenik mekanlar ve yerel restoranlar da çevresinde çokça mevcut. Otelin kapısından çıktığınız anda restoran, bar, market, ATM, döviz bürosu, masaj salonu gibi ihtiyacınız olabilecek her şeye ulaşabiliyorsunuz. Kaldığım otelin çevresinde bu tip imkanların olması beni her zaman çok rahatlatıyor.

DSC02225-2

Bizim konaklamamız superior oda tipindeydi ve gerçekten çok büyük bir odamız vardı. Odaya ihtiyacınız olan her şeyi koymuşlar, diş fırçasından kremlere, makyaj temizleme malzemelerinden terliklere ne ararsanız var. İyi otellerde genel olarak sunulan her türlü imkanın mevcut olması dışında plaj çantası ve baskül gibi her yerde denk gelemeyeceğiniz detaylar da bulunuyor. Çift kişilik oldukça büyük bir yatağımız ve iki kişilik konforlu bir koltuğumuz vardı. Bali’de kaldığımız tüm oteller arasında en büyük odamız burasıydı. Bahçe katındaydık ve odanın bahçeye bakan ferah bir balkonu vardı, akşamları Ada uyuduktan sonra ben genelde balkon keyfi yapıyordum. Bu arada odamız 117 numaralı oda, restoran ve havuzun dibindeydi, bu otelde kalırsanız oda numarası aklınızda bulunsun. 😉

DSC02020-2

Otelde kahvaltı dahil konaklama yaptık. Kahvaltı zengindi, hem Asya mutfağından hem uluslararası mutfaklardan ürünler bulabiliyorduk. Ağız tadımıza uygun zeytin bulmak beni hem şaşırttı hem sevindirdi. Avrupa’da bile bu konuda çok zorlanmıştım. Ada zeytini çok seviyor ve sabahları o yüzden rahat ettim. Sıcacık kruvasanlar ve kişiye özel yapım omletler de sabahlarımızın favorisiydi. Otelin Salt isminde bir restoranı, bir de havuz barı var, buralarda gece 10’a kadar içecek, yemek ve atıştırmalıklardan sipariş verebiliyorsunuz. İlk gittiğimiz akşam barbekü gecesi yapmışlardı, açık büfe barbekü ve yerel mezelerden oluşuyordu, bir yandan da canlı müzik vardı. Benim çok hoşuma gitti, denk gelirseniz kaçırmayın.

DSC02138-2

Otelde, boyutları yüzmek için çok ideal olan bir açık havuz var ve suyun sıcaklığı çok güzel. Çocuk havuzu da var ama Ada yetişkin havuzunu tercih etti. 🙂 İlk gittiğimiz gün yorgunluktan uyuyakalmış ve tüm günü uyuyarak geçirmiştik. Uyanınca gün batıyordu ve havuza girdik, hava kapkaranlık olana kadar ılık suda yüzdük, o kadar iyi geldi ki. Odamızın havuzun yanıbaşında olması nedeniyle her gün mutlaka havuzda vakit geçiriyorduk, ya sabah uyanır uyanmaz ya da akşam günü batırdıktan sonra. Çocuklar için küçük bir oyun odası da var, sabah rutinimizin içinde burada vakit geçirmek de vardı tabi ki. 🙂 Ada lego delisi ve oyun odasında legolar vardı, sadece bu bile bizim için yeterliydi. Otelde spor salonu, çamaşır hizmeti, 24 saat arayabileceğiniz doktor hizmeti gibi imkanlar da bulunuyor.

DSC02141-2

Bali’deki oteller arasında fiyat performans olarak Eastin Ashta Resort Canggu’yu çok başarılı buldum ve size de tavsiye ederim. Yazdıklarım tamamen kişisel tecrübelerim ve düşüncelerimdir. Burada yazmayı atladığım ama sizin merak ettiğiniz bir şey varsa lütfen yorum olarak bırakın.

Address: Jl. Munduk Catu No.8, Canggu,

Kuta Utara, Bali 80361 Indonesia

rsvn@eastincanggubali.com

Hotel : +62 361 6200 888

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

2 Responses

  1. Aralık 10, 2018

    […] kaldım, otelin konumu ve kendisinden çok memnun kaldım. Oteli detaylıca anlattığım yazıya şuradan ulaşabilirsiniz. Direkt rezervasyon koşullarına bakmak için şu linke tıklayabilirsiniz. […]

  2. Ocak 11, 2019

    […] Bali Konaklama Önerisi: Eastin Hotel Canggu […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et