Ayrılık Acısına İyi Gelecek 5 Seyahat Önerisi

Geçtiğimiz haftalarda bir arkadaşım sevgilisinden ayrılmış, ne kadar üzgün olduğunu anlatmıştı. Kendisine hemen seyahate çıkmasını ve biraz kafa dağıtmasını söyledim. “Ayrılık acısına iyi gelecek bir yer biliyor musun” diye sordu. 🙂 Bu soru hoşuma gitti ve bunun üzerine düşünüp, biraz da araştırıp bu konuda herkesin faydalanacağı bir yazı yazmaya karar verdim. Daha önce bir yerlerde, ayrılığın ruh halimiz üzerindeki etkilerinin beş evreden oluştuğunu okumuştum. Yazıyı yazmaya hazırlanırken, bu okuduğum aklıma geldi ve her evreye göre farklı yerler ruha daha iyi gelir herhalde diye düşündüm. Bu nedenle her evre için farklı bir rota belirlemeye çalıştım. Tüm ayrılanlar bu evrelerden sırasıyla geçecek diye bir şart yok tabi ama kendinizi hangi evrede hissediyorsanız ona göre plan yapabilirsiniz. Umarım kimse sevdiğinden asla ve kata ayrılmaz tabi (mutlu bir beraberliği olanlar, burada hemen kulağımızı çekiştiriyoruz, bir tahtaya vuruyoruz, dağlara taşlara, tü tü tü maşallah, nazar değmez inşallah diyoruz 😉 <3 ) ama ayrılanlar, aşk acısı nasıl geçer diye düşünenler ve ayrılık sonrası seyahat etmek isteyenler için de bu yazı her ihtimal şuralarda dursun. 😉

breakup

Fotoğraf breakup-spells.com sitesinden alıntıdır.

Ayrılıktan sonraki ilk evre İnkar: Ayrılık sonrası ilk önce insan olayı görmezden gelmeyi seçiyormuş. Yani bu işte bir yanlışlık var, dünyanın en muhteşem ilişkisi bitemez, nasılsa yarın bana geri dönecek moduna giriyor ayrılanlar. Bu yok sayma döneminde arkadaşlarla bir arada olmakta fayda var. Birkaç yakın arkadaşınızı toparlayın ve sanki sevgilinizden yeni ayrılmış gibi değil de hayatın normal akışında ufak bir kaçamak yapıyormuşsunuz gibi düşünün. Bu hem sizin karşı tarafın gözünde güçlü görünmenizi sağlayacak, hem de siz hayatınızın bu döneminde bir anda boşluğa düşmemiş olacak, en sevdiğiniz arkadaşlarınızla biraz kendinize vakit ayıracaksınız. Bunu ilişkiniz sürerken de yapmanızı tavsiye ederim bu arada. 😉  Gezinin iki üç günlük yakın bir rotaya yapılması yerinde olacaktır. Böylece arkadaşlarınızı vakit ve nakit açısından ikna etmeniz kolay olur. Tabi ki bir araya gelmişken hem nefis sofraların başında bol dedikodu, hem de bol eğlence önceliğiniz olacak. Rahat rahat gezmek için biraz da havası güzel olsa iyi olur. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama bu ipuçları beni doğrudan İtalya‘ya götürüyor. Hava yollarının değişik dönemlerde farklı şehirlerine kampanya yaptığı ülkelerden biri İtalya. O yüzden o an hangi şehre ucuz bilet bulursanız oraya gidin bence, neresine giderseniz gidin mutlu olacağınız garanti.

Roma Gezi Notları

Venedik Karnavalı ve Gezi Rehberi

Venice

Fotoğraf travelercorner.com sitesinden alıntıdır.

İkinci ve bana göre en tehlikeli evre Öfke: Bu evrede insanlar ayrıldığı kişiye karşı inanılmaz bir öfke duymaya başlıyormuş. İlişki boyunca yaşanılan tüm kötü olaylar hatırlanmaya başlıyor, kalbi kırıldığı için ondan nefret ediyor ve kendini kontrol edemezse öfke dolu mesajlar atmaya başlıyor. İşte bu kısım biraz tehlikeli bence çünkü ilişkinin kurtulacağı varsa bile işler daha da zorlaşıyor ve aradaki saygı unsuru yok olmaya başlıyor. Biliyorsunuz; “keskin sirke küpüne zarar”, “öfkeyle kalkan zararla oturur” gibi atasözlerimiz var. Yani öfkeyle yapılan her hareketin sonucu sonradan pişmanlık yaratan kendimize zarar verdiğimiz bir olaya dönüşüyor. Bu evreyi en hafif şekilde atlatmak için aklımızın tamamen bu ayrılıktan uzaklaşacağı bir yere gitmek ve hatta telefonun çekmediği bir yerlerde olmak bence en güzeli. Bunun için yeni yeni trend olmaya başlayan dijital detoks otellerine ve turlarına göz atmanızı öneriyorum. Bunun için tek bir yer öneremeyeceğim, siz kendiniz bütçenize ve ilgi alanlarınıza göre bir yer bulabilirsiniz. Kendi incelediklerimden birkaç örnek vermem gerekirse, zamanınızın tamamını denizin ortasında geçireceğiniz ve teknede İnternet olmayan live-aboard turlarını, Antarktika keşif turlarını, Patagonya trekking turlarını, Hindistan Kerala’da bulunan Vythiri Resort’u sayabilirim. Açıkçası Türkiye’de dijital detoks oteli hiç duymadım, duyan varsa mutlaka yorumlara yazsın. Ama ülkemizde de kendi dijital detoks tatilinizi yaratabilirsiniz, mesela telefonun hiç çekmediği yaylalarda kamp kurabilirsiniz.

argentina_patagonia_hike

Fotoğraf zicasso.com sitesinden alıntıdır.

Üçüncü evre Pazarlık: Bu evre insanın ilişkisini kurtarmak için kendisiyle, ex partneriyle ve hatta tanrıyla pazarlığa giriştiği dönem oluyormuş. Allah’ım vallahi de bundan sonra kimseye yan gözle bakmayacağım, ya da bundan sonra hep bakımlı olacağım, spora başlayacağım, ona hediyeler alacağım, özel günlerimizi unutmayacağım yeter ki o bana geri dönsün diye dualar edilen dönem yani. Bu dönemde hazır pazarlık gücünüz bu kadar kuvvetliyken bunu değerlendireceğiniz bir yerlere gitseniz diyorum. Fas’a ne dersiniz? Sizdeki pazarlık potansiyeliyle her şeyi üçte bir fiyatına getirebilirsiniz. Şaka bir yana, Fas sizi öyle başka dünyalara götürecek ki eski ilişkinizi düşünmeye fırsat bulamayacaksınız bile. Sahra çölünde develerle yolculuk yapabilir, geceleri çölün ortasında bir kampta kalabilir, mavi şehir Chefchaouen’i keşfedebilir, Fes’teki meşhur tabakhaneleri ziyaret edebilir, Atlas dağlarına çıkabilir ve daha pek çok maceraya atılabilirsiniz. Daha plan yapma aşamasında bile yolculuğun heyecanından ayrılık acısını unutacaksınız bence. 🙂

morocco

Fotoğraf cntraveler.com sitesinden alınmıştır.

Dördüncü evre Depresyon: Pazarlıklar sonuç vermediğinde insanları bekleyen yeni psikolojik evre depresyon olurmuş. Bu evrede yoğun bir mutsuzluk ve hayattan zevk alamama durumu başlıyor. Sanki ayrıldığınız sevgiliniz öncesi bir hayatınız yokmuş, ondan sonra da yaşamanız anlamsızmış gibi bir psikolojiye girmeniz olasıymış. Bu noktada yapılabilecek en güzel şey bence kendinizi yeniden bulmaya çalışmak. Ve kendinizi bulmak isterseniz de Bali’den daha iyi bir yer aklıma gelmiyor. Tapınaklar, yoga merkezleri, muhteşem doğasının yarattığı sakinleştirici atmosfer ve dalış, sörf gibi adrenalin seviyesi yüksek ekstrem sporlar, kafanızı boşaltıp kendinizi yeniden keşfetmeniz için sizi bekliyor. Telefonunuzu kapatıp yaşadığınız yerden uzaklaşın, yerli halkla tanışın ve onların farklı kültürlerini tanımaya çalışın. Tüm bunlar ve hatta daha fazlasını Bali’de bulabilir, depresyondan çıkmak için çok büyük bir adım atabilirsiniz. Üstelik Bali ucuz bir yer olduğu için ayrılık acısını atlatacağım diye maddi depresyona girmenize gerek yok. Ucuz uçak bileti kovalamanız yeterli, gerisini her türlü halledersiniz.

Bali Gezi Rehberi: Bali’ye Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler, Gezi Rotası ve Bütçe

bali-yoga

Fotoğraf bali-indonesia.com sitesinden alıntıdır.

Beşinci ve son evre Kabullenme: Artık ayrılığı hazmedebildiğiniz, yeni hayatınıza odaklanabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Kafanızdaki son birkaç hatırayı da silip yolunuza devam etmek için Rio de Janeiro gibi muhteşem bir şehir size kesinlikle iyi gelecek. Yunan tanrısı vücutlu insanları gördükçe “analar neler doğuruyor, bense bir sümüklü için ağlayıp duruyorum” diyecek ve silkelenip kendinize geleceksiniz. 😀 Tabi ki bu işin şakası ama Rio de Janeiro benim aşık olduğum şehir. Yazılarımda bunu yeri geldikçe yineliyorum zaten, hayatımın bir döneminde mutlaka Rio’da yaşamayı düşünüyorum. Rio de Janeiro’da, sörf yapabilir, salsa öğrenebilir, çılgın partilere katılabilirsiniz. Şehirde yapılacak çok fazla aktivite var ama çevresindeki doğal güzellikleri de ziyaret ederseniz, fazlasıyla huzur bulacağınıza eminim. Örneğin Arjantin ve Brezilya sınırında yer alan büyüleyici Iguazu Şelaleleri’ni mutlaka ziyaret edin. Deniz sevenlerdenseniz İlha Grande adasının turkuaz sularına kendinizi bırakın, malum Rio de Janiro sahilindeki deniz çok dalgalı. Bence burada kafanız tamamen açılmış bir şekilde hayatınıza geri döneceksiniz.

Rio de Janeiro Gezi Rehberi: Bunları Yapmadan Dönmeyin!

Brazil_1

Fotoğraf wpsholidays.com sitesinden alınmıştır.

Bonus: Tüm evreleri başarıyla atlattığınıza göre artık yeni bir ilişkiye hazırsınız. O zaman sizi Matchmaking(Çöpçatanlık) Festivaline gönderelim. 😀 İrlanda‘da düzenlenen festivalin varlığından bu yazıyı hazırlarken haberdar oldum ama 150 yıldan fazla süredir her yıl yapılıyormuş meğer. 2019’daki festival 30 Ağustos-29 Eylül tarihleri arasında farklı haftalarda farklı organizasyonlar düzenlenerek gerçekleşecekmiş, aklınızın bir köşesinde bulunsun. Şuradan program detaylarına bakabilirsiniz. 😉

Hadi durmayın, sevgilisinden ayrılmış bir arkadaşınız varsa bu yazıyı onunla paylaşın, belki içindeki gezgini keşfetmesini sağlarsınız. 😉 Eğer siz sevgilinizden ayrıldıysanız öncelikle geçmiş olsun ama unutmayın hayatınızdaki en değerli şey sizsiniz. Üzülmeyi bırakıp kendinizi teselli edecek bir şeyler bulmalısınız. Bu dönemi atlatmak için kendinize verebileceğiniz en güzel teselli bence yeni bir seyahat olacak. Uzun yıllardır gitmeyi hayal ettiğiniz ama oraya nasıl giderim dediğiniz bir yer varsa yukarıdakilerin hepsini boş verin ve oraya gidin, bakın görün sizi nasıl mutlu edecek. Size şimdiden bol eğlenceli harika bir gezi diliyorum! Sizin bu konuda tecrübeleriniz varsa lütfen yorumlarda paylaşın.

Not: Bu yazıda özellikle kendi fotoğraflarımızdan kullanmadım çünkü evrene yanlış bir enerji göndermek istemedim. 🙂 Psikolojiden de anlamam, sadece empati kurarak bu zor durumu atlatmak için bazı öneriler vermek istedim.

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve önümüzdeki seyahatlerden bol fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

 

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

2 Responses

  1. Arden dedi ki:

    Gayet güzeldi.) psikolojiden anladığınızı düşünüyorum.. bütçesine uyan insanların kesinlikle kulak vermesi gereken öneriler .. teşekkür ederim ben sıraya koydum bile 🙋🏻‍♀️

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et