Siem Reap’ın En Güzel Restoranı: Damnak Lounge Fine Dining

Siem Reap’ta nerede yemek yenir konusunu araştırırken dikkatimi çeken ilk yer fine dining kategorisinde hizmet veren, tüm Uzak Doğu restoranları içinde ilk 25 restoran arasında gösterilen Damnak Lounge oldu.  Seyahatlerimizde mümkünse özel restoran deneyimi yaşamayı seviyoruz o yüzden burayı kaçıramazdım. Tercihiniz Kamboçya’ya özel Khmer mutfağı da olsa, Western mutfağı da olsa Damnak Lounge‘ta inanılmaz lezzetler tadacağınızı söyleyebilirim. Ayrıca hassas midesi olanlar için de kaliteli ve sağlıklı yiyecekler olduğuna yüzde yüz emin olabileceğiniz yerlerden biri.

DSC_0795.JPG

Restoran, şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Lotus Blanc Resort’un birinci katında hizmet veriyor. Merkezden Damnak Lounge’a tuk tuk ile 2$ gibi bir ücretle ulaşabilirsiniz.

DSC_0893.JPG

Restoranın iç kısmı oldukça ferah, klasik dekorasyon yer yer Kamboçya’ya özel heykellerle hareketlendirilmiş. Ayrıca güzel bir terası var, hava koşulları uygunsa orada da yemek yiyebiliyorsunuz. Bu arada bazı akşamlar canlı müzik oluyormuş ve biz de Çarşamba günü gittiğimiz için şansa denk geldik. Canlı keman dinletisi ile yemeğinizi yemek istiyorsanız Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 19:00-21:00 arası orada olmayı unutmayın. 😉

DSC_0851.JPG

Restoranda bir de grup misafirler için düşünülmüş özel oda bulunuyor. Odanın kapısı yok ama ayrı bir bölümde, arkadaşlarınızla “biz bize” hissedeceğiniz şekilde tasarlanmış. Kalabalık gidecekler, arkadaşlarıyla kutlama yapacaklar varsa bu odayı mutlaka sorsunlar. 😉

DSC_0845.JPG

Restoran şarap konusunda iddialı ve gerçekten oldukça geniş bir şarap menüsü var. Biz de yemeğimiz sırasında birkaç farklı çeşit şarap tattık ve çok beğendik.

DSC_0892.JPG

A La Carte olarak hizmet veren restoranda ayrıca Khmer ve Western mutfaklardan tadım menüleri bulunuyor. Yemek seçerken siz de benim gibi kararsız kalıyorsanız ya da kendinizi şefin özel seçimlerine teslim etmek istiyorsanız tavsiyem bu set menülerden yemeniz. Biz ikimiz de şarap eşleştirmeli Western tadım menüsünden yemeyi tercih ettik. Bizim yediğimiz menünün fiyatı kişi başı 45$, aynı menünün şarapsız olanı ise kişi başı 35$ değerinde. Khmer menüleri ise 4 çeşit 26$, 3 çeşit 22$, 2 çeşit 19$ olacak şekilde fiyatlandırılmış. Bence bu kalitede bir restoran için fiyatlar çok makul.

DSC_0882.JPG

Tadım menüleri düzenli olarak değişiyor. Örneğin bizim bir ay önce yediğimiz menü ile şu an web sitesindeki tadım menüsü aynı değil. Biz gitmeden önce de farklıydı. Bu da şefin sürekli yaratıcılığını geliştirdiğini gösteriyor bence. Şu an aynı yemekler olmasa da ben neler yediğimizi yazayım. 🙂

DSC_0895.JPG

Siparişimizi verdikten hemen sonra kendi yapımları olan ekmekler ile birlikte tereyağ ve köri sosu getirdiler, yanında da şampanya. Şampanyanın içimi çok güzel, ekmekler çok taze ve köri sosu da başarılıydı.

DSC_0812.JPG

Ardından amuse bouche denilen ve Türkçe’ye damak hoşluğu olarak çevrilen, tek lokmalık aperatif olarak dana carpaccio geldi. Söylenecek söz yok, gerçekten muazzamdı.

DSC_0817.JPG

Başlangıç olarak, kendi yapımları olan somon füme ve yanında havyarlı, yumurtalı truffle vinaigrette soslu küçük krepler geldi. Truffle vinaigrette’nin Türkçe’ye direk çevrimi yok sanıyorum ama güzel bir sos olduğunu söyleyebilirim. 🙂 Bu mini krepleri yerken ağzımızın içinde küçük çapta bir şölen yaşadık resmen.

DSC_0819.JPG

Başlangıcın ardından eşimle benim yediğimiz en güzel domates çorbalarından biri olduğunu düşündüğümüz kremalı domates çorbamız geldi. İçinde de Wonton olarak geçen ravioli benzeri bir sürprizi vardı. Çorbamızın yanına çok leziz bir beyaz şarap eşlik ediyordu.

DSC_0834.JPG

Çorbamız bitince Uzak Doğu’da çok görebileceğiniz Passion Fruit olarak geçen meyveden sorbe geldi. Sorbe ile ilgili tek sıkıntım çok küçük olmasıydı. 😀 Daha kocaman bir tabak yeme potansiyelim vardı aslında ama sırada ana yemeğimiz vardı.

DSC_0857.JPG

Ana yemekte ikimiz farklı tercihlerde bulunduk. Ben denizden babam çıksa yerimci olduğum için Dory balığı ve iri karidesli, safranlı krema soslu risotto tercih ettim. Risotto tam kıvamındaydı, sosun lezzeti, balık ve karidesler de gerçekten harikaydı.

DSC_0864.JPG

Ben deniz ürünleriyle aşk yaşarken eşim ise tercihini kırmızı etten yana kullandı. Ben tadına bakmadım ama kendisine gelen dana madalyon çok güzel görünüyordu ve eşimin söylediğine göre çok başarılıydı.

DSC_0863.JPG

Yemeklerimizi afiyetle yedikten sonra altın vuruş olarak mangolu krem karamellerimiz geldi. Şefimiz tabakta sanat icra etmiş resmen, gerçekten ellerine sağlık. Çok fazla yemişiz gibi görünebilir ama porsiyon büyüklükleri çok güzel ayarlandığı için hem her şeyin tadına varıyorsunuz hem de çok şişmeden karnınız güzelce doyuyor.

DSC_0891.JPG

Siem Reap seyahatiniz sırasında şık bir mekanda gurme lezzetler tatmak isterseniz Damnak Lounge Fine Dining restoranı şiddetle tavsiye ederim. Bize dört dörtlük bir sofra sundular ve gerçekten mükemmel ağırladılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm yazdıklarım tamamen kişisel fikirlerimdir.

Damnak Lounge İletişim Bilgileri:

1st Floor Lotus Blanc Resort,
National Road 6, Kruos Village,
Siem Reap, The Kingdom of Cambodia
Tel: +855 63 965 557
Email: info@damnak.com
Facebook: @damnak

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve önümüzdeki seyahatlerden bol fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: @hohhoyyt

Facebook: @hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

4 Responses

  1. Nasil Gezdim? dedi ki:

    yillar once gitmistim siem reap’e ve sadece 2 gun kalmistim. sehre de tarihi yerlere de asik olmustum. keske 2 gun daha kalsaydim diye de hayiflanmistim. cok lezzetli bir yazi olmus 🙂 kaleminize sagik

  1. Ocak 14, 2018

    […] gerçekten çok özel bir yemekti. Burada detaylandırmıyorum, restoran tecrübemizi merak edenler şuradan […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et