Phuket Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Aşırı popüler olduğu için Phuket’e karşı saçma bir ön yargım vardı ve o nedenle Phuket gezisi yapmayı uzun bir süre ertelemiştim. Sonunda daha fazla karşı koymaya gerek yok dedim ve kendimi Phuket’in yeşil sularına bıraktım. 😛 Phuket tatili en güzel seyahatlerimiz arasında yerini aldı bile. Andaman denizinin incisi Phuket, Tayland’ın en büyük adası ve en turistik ikinci yeri. Bu kadar popüler olması boşuna değil elbet, Phuket, her tür gezgin tipine hitap edecek bir şeyleri içinde barındırıyor. Muhteşem plajlar, harika bir doğa, çılgın gece hayatı, gurme lezzetler, ucuz masaj, aşırı lüks oteller, aşırı ucuz oteller, daha neler neler. Kısacası ne ararsanız bu adada mevcut. Çok popüler diye aşırı kalabalık olacak diye de düşünmeyin, gerçekten oldukça sakin yerleri var Phuket’in. Geçtiğimiz haftalarda döndüğümüz Phuket seyahati sonrası taze taze bildiriyorum, işte size tüm detaylarıyla Phuket gezi rehberi ve Phuket gezilecek yerler!

Phuket gezi rehberi

Phuket Gezi Rehberi: Phuket’e nasıl gidilir? Phuket Ulaşım

Phuket’e Türkiye’den direkt veya farklı noktalardan aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz. Biz Qatar Airways ile Doha aktarmalı olarak önce Bangkok’a uçtuk. Birkaç gün Bangkok’ta, ardından birkaç gün de Siem Reap’ta geçirdik ve Siem Reap’tan Air Asia ile Phuket’e uçtuk. Qatar’ın Doha aktarmalı Phuket uçuşu da bulunuyor. THY’nin ise İstanbul’dan direkt Phuket’e uçuşları var. Biz normalde aktarmalı uçuş çok tercih etmesek de Qatar ile THY arasındaki yüksek fiyat farkı nedeniyle bu yolu seçtik. Phuket’e ulaşmak kolay da Phuket içinde ulaşım biraz zahmetli çünkü anormal trafik var. Trafik soldan akıyor ve daha önce soldan akan trafikte araba kullanmış olmamıza rağmen Phuket trafiğinde araba kiralamayı tercih etmedik. Kendiniz herhangi bir araç kullanmak istemiyorsanız taksileri ve tuktukları ulaşım için kullanabilirsiniz. Phuket’in tuktukları daha önce görmeye alışık olduklarımızdan biraz farklı, minibüse benziyor. Benim Phuket’te ulaşım için önereceğim şey motor kiralamak. Günlüğü 200-300 baht civarına scooter tipi motorlardan kiralayabilirsiniz. Benzin yol kenarlarında bile satılıyor, şişesi 40 baht ve bir şişe çeyrek depoya yakın dolduruyor. Motorlayken sol trafik konusunda pek sıkıntı yaşamıyorsunuz, tek yapmanız gereken soldan gitmek, vites vs. ile uğraşmıyorsunuz sonuçta. Trafikte hiç sıkıntı çekmiyor olmanız en büyük avantaj tabi ama tuktuklara tek yön için vereceğiniz ücret ile koca bir gün motoru kiralıyor olmanız da cabası. Bu arada ilk otelimiz Patong’taydı ve Phuket havaalanından Patong’a gitmek taksi ile 600 baht tuttu. Bölgelere göre sabit taksi ücretleri belirlemişler, minibüs ile daha ucuza gidebiliyorsunuz ama minibüsün dolmasını beklemek gerekiyormuş. Bu arada eşimle ikimizin de motor ehliyeti var ama motor ehliyetini bırakın normal ehliyet bile sormadılar. Zaten trafik kurallarının pek olduğunu düşünmüyorum açıkçası, aile boyu dört-beş kişi aynı motorda insanlar gördük birkaç kez.

IMG_8673.JPG

Phuket Gezi Rehberi: Phuket’e ne zaman gidilir? Phuket’te ne kadar süre kalınır?

Phuket’e gitmek için en ideal aylar Kasım ayından Nisan ayına kadar olarak gözükse de tropiklere pek güven olmuyor, daha garanti aylar Aralık ile Şubat ayları arasında diyebilirim. Tabi ki yüksek sezonda fiyatların da yükseldiğini hesaba katmanız gerek. Biz Kasım ayının sonlarında gittik ve ilk birkaç gün hava çok güneşliydi. Hatta ilk otelimize yerleşirken sıcaktan bunalmış haldeydik ve şikayet ediyorduk ki otel görevlisi bence çok şikayet etmeyin, yağmur yağmasından iyidir demişti. Daha sonra ne demek istediğini anlayacaktık. 🙂 Phuket’te ne kadar süre geçireceğiniz ise tamamen nasıl bir seyahat hayal ettiğinizle şekillenecek. Phuket oldukça büyük bir ada ve yapılacak pek çok aktivite, keşfedilecek birçok yer var. Biz sekiz gün kaldık ve hala yapamadığımız, göremediğimiz şeyler vardı ama üç gün geçirip yeterli bulanları da duydum. Ortalama bir süre vermek gerekirse Phuket için beş gün ideal bence. Gezilecek başlıca yerleri bir günde bitirebilirsiniz belki ama harika plajlar, çevre adalar ve muhteşem doğa keşfedilmeyi bekliyor olacak.

Phuket gezi rehberi

Phuket Gezi Rehberi: Phuket’te nerede kalınır? Phuket otel önerileri

Phuket’te dört ayrı lokasyonda farklı otellerde kaldık. Genel olarak seyahatlerimizde uygun fiyatlı ama biraz da lüks olan otellerde kalmaya çalışıyoruz, Phuket’te de otel seçimlerimizi bu doğrultuda yaptık. Zaten Phuket’e kadar gidiyorsanız bütün günü otelde geçirecek haliniz yok o yüzden fiyat konusunda çok uçmaya gerek yok ama hava kötü olduğunda ya da kendinizi otelden çıkacak durumda hissetmediğinizde iyi hizmet veren yerlerde kalmak çok önemli oluyor. Patong, Phuket’in merkezi ve gece hayatının kalbinin attığı yer ama çok kalabalık olduğu için tüm tatilinizi orada geçirirseniz çok keyif almayabilirsiniz.  Biz en azından birkaç gün buranın nimetlerinden faydalanalım dedik ve ilk otelimizi bu bölgeden seçtik. Buradaki otelimiz Fishermen’s Harbour Urban Resort ile ilgili detaylı yazımı şuradan okuyabilirsiniz. Rezervasyon için direkt linki de vereyim, buyurunuz. 😉 Buradan sonra Patong’a fazla uzak olmayan, daha sakin, plajı daha güzel ve gezilecek yerleri bol olan, Patong’un küçük kardeşi lakabına sahip Karon’da konaklamaya karar verdik. Buradaki otel tercihimiz Novotel Phuket Karon Beach Resort and Spa oldu ve hava muhalefetinin de desteğiyle odamızın özel havuzunda romantik bir gün geçirdik. Novotel Karon için yazdığım yazıya şuradan, direkt rezervasyon linkine şuradan ulaşabilirsiniz. Sonraki otelimizi,zenginlerin tercihi olarak gösterilen Surin’de seçtik. Özellikle deniz konusunda gerçekten çok başarılı bulduk bu bölgeyi. Yine Novotel zincirinden Novotel Phuket Surin Beach Resort And Spa’da kaldık. Bu otel ile ilgili detaylı yazım için sizi şuradaki yazımı okumaya davet ediyorum, direkt rezervasyon için şuraya tık tık! Phuket’e veda etmeden önceki son iki gecemizi de Phuket’in en uzun ve bakir plajına sahip Mai Khao’da geçirdik. Havaalanına yakın olması ve bol ağaçlı sakin kumsalıyla bize çok iyi geldi burası. Otelimiz Holiday Inn Resort Phuket Mai Khao Beach Resort idi ve tatilin son günleri için harika bir seçimdi. Bu otel için yazdığım yazıyı da şu linkten okuyabilirsiniz, direkt rezervasyon yapmak isterseniz sizi şu linke alayım. Biz kalmasak da konaklamak için güzel görünen diğer bölgeler ise Nai Harn ve Rawai, isterseniz buralardaki otel alternatiflerine de bir bakın.

r1

Phuket Gezi Rehberi: Phuket’te gezilecek yerler

Phuket daha çok deniz tatili yapacağınız bir adaymış gibi görünse de aslında gezebileceğiniz pek çok yeri bulunuyor. Ben başlıcalarından bahsetmek istiyorum sadece çünkü plajlar ve doğal güzellikleri için daha fazla vakit ayırmak gerektiğini düşünüyorum. Şimdi sayacağım yerleri motorla bir günde çok rahat gezebilirsiniz. Wat Chalong Phuket’in en çok ziyaret edilen ve en büyük tapınağı ama Bangkok’tan sonra Phuket’e gelirseniz gözünüze biraz küçük gelecektir. Phuket’in eski şehir bölgesi olan Phuket Old Town, Portekiz mimarisinin esintilerini göreceğiniz oldukça renkli bir yer. En renkli evlerin olduğu sokak olan Soi Romanee‘yi mutlaka görün. Phuket’in en yüksek noktalarından birine inşa edilmiş olan dev buda heykeli Big Buddha da Phuket’e gidince görülmesi gereken yerlerden. Sadece heykelin kendisi değil, tepeden göreceğiniz Phuket manzaraları da görülmeye değer. Phuket’teki bir başka manzara noktası da Karon Viewpoint. Burada Karon plajına doğru nefis bir manzara eşliğinde güneşi batırabilirsiniz.

big-buddha-phuket1.jpg

Phuket Gezi Rehberi: Phuket’te yapılacaklar

Asya ülkelerine gittiğinizde fillerle yapılan pek çok aktivite fırsatı çıkıyor karşınıza ama bunların pek çoğu fillere kötü davranılan, bizim zevkimiz için onların acı çekmesine sebep olan aktiviteler oluyor. Instagram’da, Chiang Mai’de böyle yerlerden kurtarılan fillerin bakıldığı, onları ziyaret edebildiğiniz bir fil barınağı olduğunu görmüştüm ve gitmek için çok heyecanlanmıştım. Bu seyahatimizde Chiang Mai’ye ayıracağımız vakti Siem Reap ve Angkor Wat’a ayırmak istediğimden Bangkok ve Phuket’te bu barınakların muadili olup olmadığını araştırdım ve çok şükür Phuket’te Elephant Jungle Sunctuary isimli barınağı buldum. Size de fillerle vakit geçirmeyi seviyorsanız burayı tavsiye ederim. Tüm diğer Phuket turlarında olduğu gibi sabah sizi otelinizden alıyorlar. Barınağa vardığınızda önce gönüllüler size filler hakkında genel bilgi veriyor sonra onları karpuz ve muzlarla besliyorsunuz. Sonra birlikte çamur banyosu yapıp en sonunda da beraber banyo yapıyorsunuz. 🙂 Onlara bu kadar yakın olup, sadece onların iyiliği için bir şeyler yapmak gerçekten çok keyifli. Phuket ile ilgili en sevdiğim şeylerden biri bunca turiste ve şehirleşmeye rağmen halen koruyabildiği harika bir doğaya sahip olması. Doğanın içinde çılgın bir gün geçirmek isterseniz Flying Hanuman tam size göre olabilir. 🙂 Muhteşem bir doğanın içinde bir nevi tarzancılık oynamak diyebiliriz buna. Ormanın içine farklı parkurlar kurulmuş, buralarda zipline yapıyorsunuz, asma ip köprülerden geçiyorsunuz. Farklı platformları içine alan birkaç çeşit program var, bütçenize göre istediğinizi seçebiliyorsunuz. Phuket’in kendi güzelliğiyle yetinmek istemiyorsanız yakın çevresinde de doğa harikası pek çok ada var. Bazılarına konaklamalı gidebilirsiniz, bazılarında ise yerleşim yok. Bu adaların hepsine Phuket’ten günübirlik turlar düzenleniyor, Racha adası turunu tavsiye ederim. Racha ile birlikte Coral adası turunu da yapabilirsiniz. Phi Phi adaları turu düzenleniyor ama bence Phi Phi’ye speed bot ile gitmektense orada en azından bir gece konaklamak gerek. Phuket’e speed bot ile 2 saat kadar uzaklıkta bulunan Similan adaları turu da benim çok ilgimi çekmişti ama yol biraz gözümde büyüdü açıkçası, baya uzak. Bir gece konaklamalı turları gözden geçirebilirsiniz, ya da birkaç gece konaklamalı dalış turlarına bakabilirsiniz. Burası dünyanın en iyi dalış noktalarından biri olarak gösteriliyor ancak eşim dalış yapmadığı için bu seçeneği düşünmemiştim. Bunların dışında popüler olarak bir de Phang Nga Bay ve James Bond turu bulunuyor. Hiç olmazsa bir tanesine kesinlikle katılmalısınız. Bu turları internetten ayarlamayın, mutlaka gidip konuşun çünkü söyledikleri fiyattan çok daha ucuza anlaşma ihtimaliniz yüksek. Thai yemeklerini ve yemek yapmayı seviyorsanız Thai Yemek Kursları tam size göre olabilir. Kaldığınız otellerde yemek kurslarına katılabileceğiniz gibi sadece bu işi yapan yerler de var. Üstelik farklı seviyelere göre farklı sınıflar mevcut, Thai mutfağıyla ilk tanışmanız olması ya da daha önceden Thai yemek dersleri almış olmanız fark etmiyor.

Phuket gezi rehberi

Phuket Gezi Rehberi: Phuket plajları

Phuket oldukça büyük bir ada olduğu için çok fazla plajı var.  Bunlardan en meşhuru merkezde olduğu için Patong Beach ama en güzeli değil ne yazık ki. Sıradan bir plaj, Patong’da olduğunuz gün şöyle bir denize gir çık yapmak için uğrayabilirsiniz ama tam gün geçirilmez bence. Bizim gittiğimiz saatlerde anormal kalabalık yoktu ama çok kalabalık oluyormuş genelde. Onun yerine 3-4 km uzaklıktaki Paradise Beach‘e gitmenizi tavsiye ederim. Buranın denizi baya güzel, yalnız 100 baht giriş ücreti var. Aslında iki plajdan oluşuyor, birinde tesis var ve kalabalık, hemen yanında ise ağaçların arasından merdivenle ya da denizden geçtiğiniz sakin bir plaj var. Bu plaja sabahtan gitmenizi öneririm, hem daha az insan olur hem de güneş ağaçların arkasına saklanmamış olur. Konakladığımız yerlerden biri olan Karon Beach‘te, yağmurlu olduğu için denize hiç girmedik açıkçası. Bir gün yağmur sonrası güneşi batırdık sadece, o yüzden normal hali hakkında çok ipucu veremeyeceğim ama sanki güneşli olunca güzelmiş gibi geldi, bir şans verebilirsiniz. Kesinlikle gitmeniz gereken plajlardan biri Kata Noi Beach, Phuket’in en güzel sahillerinden diyebilirim. Sezon dışında çok dalga oluyormuş ama biz gittiğimiz dönem gayet güzeldi. Gitmesi biraz zahmetli ama gittiğinize değecek bir plaj önereyim, Freedom Beach. Aslında Patong’a oldukça yakın ama yolu yok. Buraya ya teknelerle gidiyorsunuz ya da biraz zorlayıcı bir dağ yolundan yürüyerek iniyorsunu, rahatlık açısından tekneyle gitmenizi tavsiye ederim. Surin Beach konakladığımız otellerin birinin önünde yer alıyordu ve gerçekten çok güzeldi. Bu plajın iki halini de gördük, ilk gün yağmurluydu ve çok dalgalıydı, ikinci gün ise süt limandı ve harika bir rengi vardı. Surin’de kalıyorsanız, çok yakınlarındaki Bang Tao Beach‘i de tavsiye ederim, buralarda çok güzel beach clublar var. Adanın güneyinde yer alan Nai Harn Beach, Phuket’in en güzel plajlarından bir diğeri. Motor kiraladığınız zaman nerede konaklarsanız konaklayın kolayca ulaşabilirsiniz. Yine konakladığımız yerlerden biri olan ve adanın kızeyinde bulunan Mai Khao Beach‘i ne yazık ki güneşli bir günde göremedik ama çok bakir bir plaj ve Phuket’in kesintisiz en uzun plajı, ayrıca güneşli günde çekilmiş fotoğraflarda güzel görünüyordu. 🙂 Güzel bir planlamayla bu plajların birbirine yakın olanlarını aynı gün içerisinde görebilirsiniz. Mesela Patong’ta konaklıyorsanız, sabah Patong plajına bir uğrayıp oradan Paradise’a geçebilir, öğleden sonra ise Karon ve Kata Noi plajlarına gidebilirsiniz. Çoğu plajda tesis yok ama seyyar barlar ve yiyecek satanlar var. Seyyar barlarda envaiçeşit içki bulunuyor, her türlü kokteyli yapıyorlar.

DCIM/103MEDIA/DJI_0335.JPG

Phuket Gezi Rehberi: Phuket yeme içme tavsiyeleri

Phuket’e vardığımız gün, Phuket’e sık giden bir arkadaşımızın tavsiyesiyle öğle yemeğimizi Savoey Restaurant‘ta yemiştik. Patong sahil yolu üzerinde büyük bir bahçesi olan turistik bir restoran. Biz yediklerimizden çok memnun kaldık ama akşam yemekleri için tripadvisor’da kalabalık nedeniyle servis şikayetleri çok olmuş aklınızda bulunsun. Bir akşam yine Patong sahil yolunda yürürken yeşillikler içindeki ortamını ve canlı müziği beğenip girdiğimiz Laimai Courtyard‘ın ambiansı çok hoştu, müzik de iyiydi. Midyesini beğenmemiştik onu hatırlıyorum, onun dışında yemekler güzeldi. Patong’ta kayalıklar üzerine kurulmuş olan Baan Rim Pa, Phuket’in ünlü Thai restoranlarından biri ve bu ününü gerçekten hak ediyor. Gün batımında bir akşam efsane deniz manzarasına karşı yemeğinizi burada yiyebilirsiniz. Aynı restoran grubunda olan Joe’s Downstairs da yine harika manzaralar ve lezzetler sunan bir yer. Ana yemek ve her türlü içecek var ama zengin tapas ve şarap çeşitleri ile öne çıkıyor. Fiyatlar Phuket ortalamasının üzerinde, bilginiz olsun. Her birinin kendine ait havuzlu ve uçsuz bucaksız deniz manzaralı odalara sahip bir otel olan Kata Rocks, yemek için dışarıdan misafir kabul ediyor. Ayrıca belli bir giriş ücreti ile havuzunu kullanabiliyorsunuz. Buranın gün batımı da muhteşem, yalnız yine fiyatlar biraz yüksek. Kata Rocks’ın çok yakınında, Kata Noi’de bulunan Mom Tri’s Kitchen da Phuket’teki deniz manzaralı şık restoranlardan biri. Mom Tri’s Villa Royale isimli bir butik otelin bünyesinde bulunuyor, biz burada yemek yemedik ama Kata Rocks’ı ararken kaybolup içine girmiştik, ortam çok hoş. Natural Restaurant ya da diğer adıyla Tamachart, Phuket Town’da yer alan yeşillikler içinde bir Thai restoranı, iç dekorasyonunda ilginç detaylar göreceksiniz. Phuket Town’a gittiğinizde kesinlikle uğramalısınız. Phuket Town’a gittiğinizde yemek yiyebileceğiniz bir başka Thai restoranı ise Blue Elephant, burası oldukça şık ve otantik yalnız fiyatlar biraz pahalı. 😉 Burada yemek kursları da varmış, aklınızda olsun.

DSC_0434.JPG

Phuket Gezi Rehberi: Phuket gece hayatı

Phuket plajlarıyla olduğu kadar eğlence hayatıyla da meşhur. Biz öyle pek gece hayatı seven insanlar değiliz, o yüzden önerilerim pek bol olmayacak. Yani eskiden severdik açıkçası ama şimdi sadece şöyle bir bakıp neymiş ne değilmiş diye görmek yetiyor. 🙂 Phuket’te gece hayatı deyince akla ilk gelen yer Patong’taki Bangla Road. Burada her zevke hitap edebilecek pek çok bar bulunuyor. Ayrıca sokaklarda ya da bar tepelerinde iç çamaşırlarıyla kızlar dolaşıyor, herkes yolunuzu kesip sizi ping pong şova davet ediyor. Muhtemelen ping pong show’un ne olduğunu hepiniz biliyorsunuzdur, detaya girmiyorum bilmeyen varsa google’a sorsun. 🙂 Bizi burası pek sarmadı, önümüze gelen bir bara girip birer bira içtik sadece. Canlı müzik sevenler için Patong’ta Hard Rock Cafe‘yi tavsiye ederim, risk almak istemeyenler için garanti bir mekan. 🙂 Bizim Patong’ta kaldığımız otele pek yakındı, Patong otellerinin çoğuna da yürüme mesafesinde zaten. Bang Tao plajındaki gündüzleri de açık olan Catch Beach Club akşamları baya hareketleniyor. Surin veya Bang Tao civarındaysanız bir uğramanızı tavsiye ederim.

DSC_0467.JPG

Phuket Gezi Rehberi: Phuket’te masaj

Novotel’in otellerinde kalırken iki kez deneyimleme fırsatı bulduğumuz In Balance Spa‘dan çok memnun kaldığımızı söyleyeyim önce. Bu otellerde kalırsanız, hatta kalmazsanız da burada gönül rahatlığıyla masaj yaptırabilirsiniz. Oteller dışında Phuket’te masaj yaptırabileceğiniz bütçe dostu temiz masaj salonu olarak Patong’ta bulunan Orientala Spa ve Healthland‘i önerebilirim. Tabi bir de sahilde denize karşı masaj yaptırmak çok zevkli oluyor, mutlaka deneyin. 😉

s1.JPG

Phuket Gezi Rehberi: Phuket pazarları

Tayland’ta gece pazarları çok yaygın. Hem biraz gözlem yapmak hem de alışveriş için yerel halkın da yoğun olarak gittiği bu pazarlardan birine mutlaka gitmelisiniz. Biz de denk geldikçe hem yiyecek içecek için hem de ufak tefek kıyafet veya hatıra almak için pazarlara uğruyorduk, bildiğim pazarları yazayım. Phuket’teki en popüler pazar Phuket Town’da yer alan Phuket Weekend Market yani diğer adıyla Naka Market, sadece hafta sonları ve 4’ten sonra açık. Karon Temple Market yine popüler olan pazarlardan. Karon’daki tapınağın orada kurulan pazar yalnızca Salı ve Cuma günleri 4’ten sonra açık. Malin Plaza Night Market bizim Patong’ta kaldığımız otelin hemen yakınında kurulduğu için sık sık ziyaret etme fırsatı bulduk. Bu pazar her gün 2’den sonra açık oluyor, otele girip çıkarken uğruyorduk mutlaka. Bir akşam da kendimize burada satılan sokak yemekleriyle ziyafet çektik. 🙂 Pazarda bir yemek yemeden Phuket’ten dönmeyin.

DSC_0155.JPG

Kendi tecrübelerime ve araştırmalarıma dayanarak faydalı olacağını düşündüğüm bir Phuket gezi rehberi hazırlamaya çalışım. Sekiz gün kaldığımız için pek çok şey yapma fırsatı bulduk, eminim yazmayı atladığım şeyler de olmuştur. Benim yazmadığım merak ettiğiniz bir şeyler varsa lütfen yorum olarak bırakın, herkes faydalansın. Phi Phi gezi rehberimi de okumayı unutmayın! 😉

Instagram’daki Tayland paylaşımlarıma #hohhoyytthailand hashtag’inden ulaşabilirsiniz.

Asya’dan alternatif diğer seyahat rotaları için aşağıdaki yazılarıma da bakabilirsiniz.

Filipinler Gezi Rehberi

Sri Lanka Gezi Rehberi

Maldivler Gezi Rehberi

Bali Gezi Rehberi

Siem Reap ve Angkor Wat Gezi Rehberi

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve önümüzdeki seyahatlerden bol fotoğraf ve video için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Youtube: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

17 Responses

  1. Anonim dedi ki:

    merhaba haftaya phuket tatilinde olacağım, yazınız çok verimliydi benim için, peki aşı yaptırdınız mı?

    • hohhoyyt dedi ki:

      Merhaba, Phuket için biz gittiğimizde aşıya gerek yoktu, bildiğim kadarıyla hala yok ama Seyahat Sağlığı’nı arayıp günce bilgi alabilirsiniz.

  2. merve dedi ki:

    merhaba,
    tatilin her saniyesinin değerlendirilmesine inanan ve bu yüzden çılgınca blog okuyup notlar alan biri olarak Phuket konusunda bana en çok yardımı dokunanın siz olduğunu söylemeliyim. minik bir sorum olacak, motorları nereden kiraladığınızı öğrenebilir miyim?

    • hohhoyyt dedi ki:

      Merhaba, çok sevindim yorumunuza, teşekkürler. 💕 motorları otel yakınlarında rastgele bir yerden kiraladık açıkçası. Çok fazla motor kiralayan yer var zaten, gözünüze motorları düzgün gibi görünen birinden kiralamanızda sakınca yok bence. 🙂

  3. EMRE dedi ki:

    Merhaba

    O kadar fazla internet sitesi, Blog araştırması yaptım bir çok yazı okudum. Ama bu kadar düzgün anlatıma rastlamadım. Teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Kısmetse Şubat 2019 oradayım.

  4. Ayşen Aysal Yetiş dedi ki:

    Merhaba çok guzel detaylı bir yazı yazmışssınız sanki phuket e gitmeden görmüş gibi oldum ben 10 16 kasım phuket te olucam hava genel yagmurlu gösteriyor siz de kasım sonu gitmişsiniz acaba çok nem oluyor mu bunaltır mı dışarıda hayat zorlaşır mı merak ediyorum.Ben de patong ta kalıcağım 1 gun yanında ki plajları ertesi gunde sevdiğimiz plaja tekrar gidebiliriz adavturları düşünüyorum ama yağmur yagarsa da pek sevimsiz olurfil için de sizin gittiğiniz yeri duymuştum daha önce çok değişik bir deneyim olabilir benim için nem önemli nefes alınmayacak kadar nemli olursa sanırım otelden çıkamam😂😂 şunu da yapmadan almadan yemeden gelme dediğiniz önerilere açığım sevgiler

    • hohhoyyt dedi ki:

      Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. O aşırı nem muson dönemi oluyor. Biz de yağmura denk geldik ama Kasım’da ne yağan yağmur muson gibi şiddetliydi, ne de nem çok yoğundu. Sıcaklık/nem durumu biz gittiğimizde gayet idealdi yani.

  5. Neresi dedi ki:

    Yazınızı keyifle okudum. Sanki otel fiyatları biraz yüksek gibi. Ama asıl merak ettiğim sokak yemeklerini sevdinuzmi ? Ve tabi sağlıklı mı ??

    • hohhoyyt dedi ki:

      Merhaba, öncelikle çok teşekkürler. Otel fiyatları son dakika için yüksek evet. İnanın 2 ay öncesinin fiyatının 2 katı hatta bazı yerlerde daha fazlasına çıkmıştı. Önceden plan yapmakta fayda var. Sokak yemeklerini genelde sevdik, ağız tadıyla ilgili tamamen ama deniz ürünleri ve meyve vs. daha garanti yiyeceklerdi bizim için. Sağlıklı kısmına kesin bir cevap veremem ama orada hiç midemi bozmadım. Daha sonra Bangkok’a dönerken Airasia uçuşunda açlıktan pisboğazlık edip yediğim yemek midemi bozdu sadece. Kokusunu sevmediğiniz şeyi yemeyin diyebilirim kısaca. 🙂

      • Neresi dedi ki:

        Bende nasip olursa bu aralar gitmeyi düşünüyorum ancak tek sıkıntım su mide bozulmasi olayı. Ondan tirsmiyor değilim. Umarım sizinki kadar güzel olur gezim 🙂 Yanıt verme nezaketini gösterdiğiniz Teşekkürler. Sevgiler saygılar

      • hohhoyyt dedi ki:

        Rica ederim, umarım sorunsuz harika bir seyahat yaparsınız. Şimdiden iyi yolculuklar. Sevgiler 🙂

  1. Ocak 9, 2018

    […] gezi rehberimi okumak isterseniz buradan buyurun.  […]

  2. Ocak 14, 2018

    […] Phuket Gezi Rehberi: Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar […]

  3. Haziran 28, 2018

    […] Phuket Gezi Rehberi: Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar […]

  4. Temmuz 11, 2018

    […] Phuket Gezi Rehberi: Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar […]

  5. Ağustos 27, 2018

    […] Phuket Gezi Rehberi: Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et