2 Yıllık Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Avrupa seyahatlerimizi kısıtlayan, €’nun önlenemez yükselişiyle bir olup bizi Avrupa’ya gitmekten soğutan vize alma süreci, aslında sanıldığı kadar da sancılı bir süreç değil. Evet vize almak zorunda olmasak çok güzel olurdu ama madem buna zorunluyuz, o zaman uzun süreli schengen vizesi nasıl alınır, uzun süreli vize almanın yolları neler bulmalıyız. İtiraf ediyorum ben bir dönem vize olayını kendimce protesto edip iki seneye yakın sadece vize istemeyen ülkelere gittim. Ama sonra azmettim daha uzun süreli vize almak için yöntemler denemeye başladım. Vize konusu pek çok yerde yazıldı çizildi ama yine de sorular gelmeye devam ediyor. Şimdiye kadar hiçbir ülkeden vize reddi almadım ve vizelerim minimum altı aylıktı. Önceki vizemin 1 yıllık Schengen vizesi olması, son vizemin de 2 yıllık Schengen vizesi olarak çıkması sonucu sanırım ben bu işi doğru yapıyorum dedim ve sorulara toplu cevap olması açısından ben de birkaç tavsiye yazmaya karar verdim. İki yıllık vizemle kendimi şu anda adeta Avrupa Birliği vatandaşı gibi hissediyorum, gerçekten büyük kafa rahatlığı sağlıyor. 🙂 Hızlı ve uzun süreli vize almak ile ilgili bildiğim ne varsa yazacağım. Tecrübelerime dayanarak, en kolay Schengen vizesi nasıl alınır, en hızlı vize veren ülkeler hangileridir, en uzun süreli vize veren ülkeler hangileridir, vizeye başvururken nelere dikkat etmek gerekir hepsini anlatmaya çalışacağım.

İlk defa yurt dışına çıkacaksanız, şu yazıdaki tavsiyelerimi okumadan plan yapmayın.

DSC_0679

Malta

Schengen vizesi nasıl alınır?

Öncelikle adım adım Schengen vizesi başvurusu nasıl yapılır onun üzerinden bir geçelim. Ben şimdiye kadar direkt konsolosluktan vize hiç almadım, o yüzden o şekilde başvuru sürecini bilmiyorum. Konsoloslukların çalıştığı iDATA, VFS Global, Kosmos gibi aracı kurumlar ile vize aldım, o yüzden buna göre anlatıyorum. Pasaportunuz yoksa önce pasaport başvurunuzu yapın. Pasaportunuz varsa başvuracağınız ülke seyahat tarihinden itibaren ne kadar istiyorsa o kadar süre geçerliliği olduğunu kontrol edin. Bu şirketler birden fazla ülke için çalıştıklarından web sitesi üzerinden gideceğiniz ülkeyi seçerek randevu alıyorsunuz. Sonra yine web sitesinde yer alan başvuru formunu dolduruyorsunuz. Hangi vize türüne başvuracaksanız o vize için gereken evrakları hazırlıyorsunuz, aşağıda maaşlı çalışanlardan turistik vize için istenen evrakları da paylaştım. Randevu saatinizde vize başvuru merkezine giderek işlemlerinizi yapıyorsunuz. İlk başvurunuz ise bazen konsolosluk başvuran kişi ile görüşmek isteyebiliyor, bir kez de konsolosluğa gitmeniz gerekebilir, aklınızda bulunsun. Online olarak vizenizin hangi aşamada olduğunu takip edebiliyorsunuz. Pasaportunuzu ister adresinize kurye ile teslim istiyorsunuz, isterseniz mesaj geldiğinde kendiniz giderek alıyorsunuz. Bu süreçlerle kendiniz uğraşmak istemiyorsanız, ek bir bedel ödeyerek turizm acentalarından size vize almalarını isteyebiliyorsunuz. Her halükarda gerekli evrakları kendiniz toplamak durumundasınız.

DSC_0129

Macaristan

Schengen vizesi için gerekli evraklar

İşe başlayana kadar yeşil pasaport sahibi olduğum için öğrencilerin vize koşullarını bilmiyorum. İş yeri aracılığı ile hiç vize almadığım için ticari vize hakkında da bilgi sahibi değilim. Sadece maaşlı çalışanlar için turistik vize alırken gerekli evraklara hakimim, o yüzden onlardan bahsedeceğim.

Pasaport: Talep edilen vize bitiş tarihinden sonra en az 90 gün geçerliliği olan pasaport. Güncel pasaportta ve varsa eski pasaportlarda kişisel bilgilerin ve vizelerin bulunduğu sayfaların fotokopisi.

Kimlik Fotokopisi: Üzerinde TC vatandaşlık numarası bulunan nüfus cüzdanının fotokopisi. Yabancı uyruklular için TC makamları tarafından verilmiş oturma izninin fotokopisi.

Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş, ilgili yerlerdeki kutucukları imzalanmış, tarih atılmış Schengen vizesi başvuru formu.

Biyometrik Fotoğraf: Açık renk fonlu, ebatları ülkelere göre değişiklik gösterebilen 2 adet biyometrik fotoğraf.

Seyahat Sağlık Sigortası: Planlanan yolculuk süresini kapsayan, en az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası.

Vize Harcı : Vize harç bedeli aracı kurum ofislerinde nakit olarak ödeniyor. Schengen vize ücreti yetişkinler için 60€, 0-12 yaşa arası çocuklar için ücret istenmiyor ama yaştan bağımsız herkes için başvuru merkezine servis ücreti veriyorsunuz. Bu da merkezine göre değişiyor; VFS 26€, iData 29€, Kosmos 84 TL ücret talep ediyor. İşlemlerinizi daha hızlı halletmek için VIP servis tercih edebiliyorsunuz ama bu servisin fiyatları biraz yüksek. Bu arada pasaportunuzun adresinize gönderilmesini istiyorsanız 10€ gönderim ücreti talep ediliyor. Vizeniz reddedilirse vize ve servis ücreti iade edilmiyor, bilginiz olsun.

Rezervasyon Bilgileri: Seyahat tarihleri aralığındaki uçuş ve otel rezervasyonlarının çıktıları.

Maddi Gelir Evrakları: Banka şubesi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış son üç aylık hesap dökümü, size ait ruhsat ve tapular.

Schengen Vizesi için Şirketten Alınacak Evraklar

Bu evrakları şirketinizin insan kaynaklarından istediğinizde vereceklerdir ama sizin için de bir kontrol listesi olsun.

Çalışma ve İzin Belgesi: Şirketin antetli kağıdı üzerinde çalışanın görevini, işe giriş tarihini, izin süresini belirten, kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış bir yazı.

İmza Sirküleri: Şirkete ait imza sirkülerinin, şahıs şirketlerinde imza beyannamesinin fotokopisi.

Faaliyet Belgesi: Şirkete ait, faaliyet belgesi ya da esnaf/ziraat odası kayıt belgesi veya mesleki oda kaydı evrakı, ticaret odası kaydı.

Ticaret Sicil Gazetesi: Faaliyetin güncel yapısını gösterir Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi ibraz edilmelidir.

Vergi Levhası Fotokopisi: İşverenin, bildirdiği gelirler ile bunlar üzerinden ödedikleri vergilerin kamuoyu denetimine açılması amacıyla düzenlenen belgenin fotokopisi

Çalışma Evrakları: İşe giriş bildirgesi, son üç ayın kaşeli ve imzalı maaş bordroları ve tüm hizmet geçmişini gösterir barkodlu 4a hizmet dökümü.

DSC_0148

Fransa

En hızlı vize veren ülkeler hangileri?

Tatil zamanlarına ve yoğunluk durumuna göre değişmekle birlikte genelde iki üç gün gibi kısa sürede vize veren ülkeler var. Fransa, İtalya ve Yunanistan benim favorilerim. Son iki vizemi İtalya ve Fransa’dan aldım. Oğlumun iki vizesini de Yunanistan’dan aldım, hatta son aldığımda bayram üzeriydi, yoğunluktan ben gecikmiştim ama onlar gecikmedi ve vizesi hemen çıktı. Bu arada, çocuğa Schengen vizesi nasıl alınır diye araştıranlar bebekle seyahat hakkındaki kapsamlı yazıma bakabilirler.

En uzun süreli vize veren ülkeler hangileri?

Hiçbir ülke için oraya başvur sana kesin 1 yıl vize verirler diyemem. Ama istatiksel olarak İtalya ve Fransa en uzun süreli vize veren ülkeler arasında başı çekiyor. Yukarıda bahsettiğim üzere bunlar aynı zamanda çok kısa sürede işlemleri tamamladıkları için bence ne yapıp edin vizeye bu iki ülkeden birinden başvurun. Burada sizi uyarmak istediğim bir konu var yalnız; Fransa vizenizi onaylandığı tarihten itibaren başlatıyor, seyahatinizden çok önce başvurup da sonra boşa geçen zamanlara üzülmeyin. Ben o aradaki fırsatları da değerlendirim diyorsanız ne ala. 😀 İtalya, seyahat tarihinizden itibaren başlatıyordu en son, bu konuda değişiklik olmamıştır diye düşünüyorum. Bu arada, Almanya ve Hollanda’nın iş için yapılan başvurularda oldukça uzun süreli vize verdiğini çevremdeki arkadaşlarımdan duymuştum.

Hızlı ve Uzun süreli Schengen vizesi almak için başvuruda nelere dikkat etmeli?

  • Belgeleriniz tam olsun

Vizenizin hızlıca işleme koyulabilmesi için belgeleriniz eksiksiz olmalı, yoksa tekrar tekrar uğraşıp zaman kaybedersiniz. Bu arada 4a hizmet dökümünü bizim şirket vermiyor, ben e-devlet’ten çıktı alıp ekliyorum. Sizinki de vermiyorsa aklınızda bulunsun. Rezervasyon belgeleri konusunda ben hep bir heyecan yaşıyorum ama şimdiye kadar sorunla karşılaşmadım. Mesela o gün içinde alınmazsa iptal olacağı kabak gibi üzerinde yazan uçak bileti rezervasyonu veriyorum genelde. Otelleri de rezervasyon yapıp çıktısını aldıktan sonra hemen iptal ediyorum. Bir keresinde başvuru formuna otelin sadece adını yazıp iletişim bilgilerini yazmamışım, belgeleri kontrol eden kişi uyardı da yazdım. Sonra korktum bunlar ya arayıp sorarsa diye otelden tekrar rezervasyon yapmaya çalıştım ama hiç yer kalmamış. Ay ben o vize çıkana kadar bir stres bir stres ama bir yıllık verdiler sağolsunlar. 😀

  • Ülkenize geri döneceğinize dair kanıtlarınız olsun

Ülkenize döneceğinizin en önemli kanıtlarından biri belli bir süredir bir iş yerinde çalışıyor olmak. Eğer çalışmıyorsanız ya da işe yeni girdiyseniz uzun süreli vize almak pek mümkün olmayabilir. Ben hesap detaylarımı verirken birikim hesabı değil mutlaka maaş hesabı dökümünü alıyorum. Maaş hesabımda hiç para yokken bile başvurduğum oldu ve vizem çıktı. Oysa hesabında 50 bin TL civarı para olup yeni iş değiştiren arkadaşımın başvurusu reddedilmişti.

  • Vize aldığınız ülkeye vize süreniz boyunca en az bir kere giriş çıkış yapın

Aslında ilk giriş yaptığınız ülkeden vize almanız en mantıklısı ama ilk giriş yaptığınız ülke vize verme konusunda cömert bir ülke değilse bu kural ihlal edilebilir bence. Hatta itiraf ediyorum ben sürekli başka ülkelerden alıyorum, şimdiye kadar da problem çıkaran olmadı. Yalnız vize aldığım ülkeye mutlaka bir gir çık yapıyorum, yoksa yeniden oraya başvurduğunuzda vizenizi kısa tutabiliyorlar.

  • İleri tarihli planlanmış seyahatiniz varsa rezervasyonlarınızı dosyaya ekleyin

Ben başvuru formunda bulunacağınız ülkeler kısmına mutlaka doluşturuyorum bütün planladığım ülkeleri, bir de alınmış uçak bileti filan varsa onları da koyuyorum. Yani daha üç beş seyahatim var gitmeceli gelmeceli, ülkenize kaçacak olsam ilk seferde kaçardım, bu biletlere niye masraf yapayım mesajı veriyorum kendimce. 🙂 Bence işe yarıyor.

iki-yıllık-vize

İki yıllık vizemin at hırsızı kılıklı fotoğraflı olması?! Sabahın en erken saatindeki randevuda çekilen fotoğraf anca bu kadar oluyor. (Fransa, fotoğrafınızı başvuru sırasında çekiyor)

Schengen Vizesi Hangi Ülkeleri Kapsıyor?

Neredeyse her yazdığım yurt dışı yazısına gelen “burası Schengen vizesi istiyor mu” sorusuna da toplu bir yanıt vermek istiyorum. Schengen bölgesindeki ülkeler: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Lihtenştayn. Hırvatistan, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelere de kendilerine özel vizeleri olmasına rağmen Schengen vizesi ile girebiliyorsunuz.

Uzun süreli vize almak ile ilgili blog yazılarında sürekli okuduğum bazı taktikler var ki kendi tecrübelerime dayanarak aslında vizenin uzun verilmesiyle pek ilgisi olmadığını düşünüyorum, bunlardan da bahsetmeden edemeyeceğim. 

  • “Dilekçe verip uzun süreli vize isterseniz Schengen vizeniz uzun süreli olur.” Bence bu hiç işe yaramıyor, görevlilerin dilekçeleri okumaya vakitleri olduğunu bile sanmıyorum. Seyahatlerinizin çok olduğundan bahsedip uzun süreli vize istemeniz tavsiye ediliyor. Ben bu tavsiyeyi okuyup dilekçe yazdığım zaman 6 aylık Schengen almışken, dilekçe yazmadığım son iki vizem 1 yıllık ve 2 yıllık olarak çıktı. Yani siz çok istiyorsanız hobi olarak yine dilekçenizi yazın ama vizenizin bu sayede uzun verileceğini hayal etmeyin.
  • “Seyahat sigortanızı uzun yaptırırsanız vizeniz uzun süreli alırsınız” Yine kendimden biliyorum bunun da etkisi pek olmuyor. Seyahat sigortasını yaptırmak kendiniz için kesinlikle faydalı ama vize süresi için çok etkileyici değil bence. Yukarıda yazdığım, dilekçe ile yaptığım başvurumda yanına bir de 1 yıllık seyahat sigortası yaptırmıştım ve 1 sene çıkacağına kesin gözüyle bakıyordum ama 6 aylık vize çıktı. Sonrakilerde ilk seyahatimin süresi kadar sigorta yaptırdım ve ilkinde 1 yıllık Schengen vizesini, ikincisinde de 2 yıllık Schengen vizesini kaptım. Sigortanızı kısa yaptırın demiyorum hatta bilakis kendi yararınıza uzun yaptırın sadece vize için buna bel bağlamayın diyorum. 😉

Schengen vizenizi alıp bütçe dostu bir seyahat planı yapmak için Seyahat için Bütçe Oluşturmak ve Ucuza Gezmenin Yolları yazımı okumalısınız.

Schengen vizeniz ile gidebileceğiniz güzel yerlerden bazıları için aşağıdaki yazılarımı okuyabilirsiniz.

Alsace Gezi Notlari: Strasbourg ve Colmar Gezilecek Yerler

Avusturya’nın Masal Kasabası: Hallstatt Gezi Rehberi

Slovenya’nın Masal Kasabası: Bled Gezi Rehberi

Venedik Gezi Rehberi ve Venedik Karnavalı

Kopenhag Gezi Rehberi: Ucuz Bir Kopenhag Seyahati Mümkün!

Sonuç olarak, uzun süreli vize almanın kesin bir yolu olmasa da, benim çıkarımlarıma göre ara sıra yurt dışına çıkıyor, vizeyi aldığınız yere en azından bir kere uğruyor ve düzenli bir çalışan olduğunuzu ispatlayabiliyorsanız Schengen süreniz kesinlikle gitgide uzuyor.

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve önümüzdeki seyahatlerimden bol fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

29 Responses

  1. Yılmaz dedi ki:

    Merhaba daha evvel Fransa’dan üç kere schengen vizesi aldım ve hep doğru kullandım.Son aldığım vize 1 yıllıktı.Emekli olmayı hakettim ama yaş bekliyorum 32 yıllık ssk geçmişim var.Şu an çalışmıyorum ve Tekrar vize almak istiyorum.Bankada da yüklü sayılabilecek mevduatım var .Vize alırım ama korkum şu sizin gibi 2 yada 3 yıllık bir vize alabilecekken çalışmıyorum diye bunu kısa tutabilirlermi? işim olsa belki bende 2 yada 3 yıl vize alabilirim Fransa,Almanya,Yunanistan,Bulgaristan giriş çıkışım var.ne dersiniz sizce iş bulup öylemi başvursam yoksa bi şansımı denesem mi? Şimdi Pariste ışıl ışıldır Noel pazarları falan

    • hohhoyyt dedi ki:

      Merhaba, maalesef o risk var çünkü ben de işten ayrıldığım dönem sadece seyahat süresi kadar verdiler. Hemen iş bulmanız çok anlamlı olur mu bilmem çünkü iş değiştirdikten sonra kısa vizeyi bırakın vize dahi alamayan arkadaşlarım oldu. 🙁 siz yüne de şansınızı deneyin, belki SSK geçmişinizin uzunluğu etkili olur.

  2. Erdal dedi ki:

    Merhaba herkese .
    Bende ilk Isveç schengen vizesine başvurduğum zaman 1 aylığın verdiler. Türkiye ye geri geldim bu sefer Danimarka vizesine başvurdum elçilik beni 5 dakika mülakata çağırdı 3 aylığına verdiler .

  3. Anonim dedi ki:

    merhabalar. aralık ayında almanyaya gideceğim. daha önce almanya ve italya vizeleri almıştım. ikiside üçer
    aylıktı. bu üçüncü olacağı için daha uzun süreli vize beklentim vardı. minimum 6 ay gibi. tam tersine 19gün çıktı 🙁
    sanırım siyasi gündemin etkisinden dolayı. gördüğüm kadarıyla benimle aynı durumu yaşayan da çok. saygılar.

  4. Anonim dedi ki:

    Merhaba ilk vize başvurumu italyadan 2017 yılında yapmıştım.En fazla 2 yada 3 ay vermelerini bekliyordum.Benim için büyük süpriz oldu tam 3 sene verdiler.Herkes çok şaşırdi bende öyle.İtalya yı çok seviyorum ve her sene gitmeye çalisiyorum.Vizem biterse tekrar italyadan başvuracağım.Kimbilir belki bu sefer 5 sene verirler

  5. SCHENGEN VIZE dedi ki:

    Merhaba.Bende bu konuyla ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.Yaklaşık 8 yıldır Avrupa ülkelerine giriş çıkış yapıyorum senede 3 kez.Almanya bu konuda en sıkı olan ülkelerden birtanesi ve ben bu ülkeden 2 yıllık vize almayı başardım.İşin sırrı sizlersiniz sizin şartlarınız.uzun süreli bir işiniz varsa gelir durumunuz iyi ise ve seyahatlerinizde problemsiz giris çıkış yaptıysanız onlara duzgun bir profil çizebilirseniz açılması en zor kapılar bile açılıyor.

  6. Sena dedi ki:

    Tesekkurler guzel yaziniz icin ancak hic biri ise yaramiyor 😔 hepsi memurun o anki ruh haline bagli bence

  7. mizgin dedi ki:

    merhabalar, seyahat etmeden önce mutlaka yazılarınızı okuyorum:) ve yine fransa vizesi için deneyimlerinizden faydalanmak istedim. her şey çok açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş öncelikle bunun için çok teşekkür ederim kafamdaki bir çok soru aydınlanmış oldu 🙂 sadece bir konuda takıldım fransa vize evraklarıyla ilgili yazan yazıda evrakların ingilizce veya fransızcaya çevirilmesi gerektiği yazıyor, siz tercüme ettirmiş miydiniz? çünkü banka dökümleri, tapular ya da çalıştığımız kurumdan aldığımız yazılar sadece türkçe. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

    sevgiler. 🙂

    • hohhoyyt dedi ki:

      Merhaba öncelikle çok teşekkür ederim. ❤️Ben hiçbir evrak için çeviri yaptırmamıştım, açıkçası çevremdekilerden de duymadım. Umarım yepyeni bir şey çıkartmamışlardır. 😌

  8. Vedat A. dedi ki:

    Elelrinize sağlık ve emeğinize çok teşekkür ederim. Yararlı bir bilgi olmuş.
    Bu arada ben de Fransa mı İtalya mı diye düşünüp araştırırken buldum yazınızı.

    Benim 2015 yılından Yunanistan vizem var; mutli giriş-çıkış, 20 gün konaklamalı ve 60 gün geçerli bir vize almıştım. Yeniden vize başvurusu yapacağım ama Yunanistan vizesine başvurursam alamayacağım, çünkü pasaportumda Kıbrıs giriş-çıkış ve çalışma izinleri var. Acaba Fransa veya İtalya uzun süreli vize verir mi; ne tavsiye edersiniz?
    Not: Aslında vizeyi schengen için alıyorum ve Fransa veya İtalya’dan sonra Bulgaristan’a kısa süreli bir iş gereği gitme niyetim var. Uzun süreli alırım umarım.

    • hohhoyyt dedi ki:

      İstatiksel olarak ikisi de uzun süreli vize veren ülkeler, herhangi birine başvurabilirsiniz. Ama ben yazıyı yazdıktan bir süre sonra genel siyasi nedenlerle arada çok kısa vize verdiklerini de öğreniyorum. Umarım sizin için bu şekilde olmaz. İyi enerjilerimi gönderiyorum, inşallah uzun süreli alırsınız. 😌

  9. burcu dedi ki:

    Deniz hanım yazınız için cok teşekkürler . Ben de dilekçe konusunda bir bilgi vermek istedim . Gerçekten işe yaramıyor . ispanya’ya 4 ay 20 gün sonra da portekize gidecektik . hem biletlerimizi hem de durumu açıklayan bir dilekçe yazdık . Şimdiye kadar kısa süreli uzun süreli bir sürü shengen vizem olmasına ragmen hiç 4 ay 20 günlük vize almamıştım . portekize gidecegimiz günden 1 gün öncesine kadar verdiler vizeyi. tekrar portekiz için başvuru yapmak zorunda kaldık ve başvuru sırasında vizemiz oldugu için portekiz konsoloslugundan vizeniz var neden başvuruyorsunuz gibi bir soru ile karşılaştık. ispanya gerçekten cok kalbimizi kırdı 🙂

  10. Hilmi dedi ki:

    Bilgi için teşekkürler,

    İlk vize başvurum Yunanistan oldu, eşim ve ben emekliyiz, iş yerim var, çalışanlarım var, tüm belgeler tamam ve en uzun Yunan’da kalacaktım Araçla gideceğim için İtalya’ya oradan Bulgaristan dönüşüne kadar tüm rezervleri verdim ve vizeyi alana kadar iptal etmedim, multi işaretlememe rağmen 1 ay içinde rezervasyonlarım kadar olan 12 günlük tek giriş verdiler, sen kardeşim Yunanistan’ı gez dediler 🙂 peki dedik. Sizin kadar şanslı değilmişiz.

    Tavsiyenize uyarak bir dahaki başvurum kesinlikle İtalya olacak, yine araçla ve giriş ülkesi olarak Bulgar veya Yunan’ı yazacağım. Bulgardan girip Yunan’dan çıksamda olur. 🙂

    Bunları niye yazdığıma gelirse; belki bazılarına faydası olur başınıza böyle şeyler de gelebilir, diye düşündüm.

    Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim araçla çıkacağım diye vizeyi alırsam uçakla gitmemde bir sorun olur mu?

    Şimdiden çok teşekkürler, saygılar…

    • hohhoyyt dedi ki:

      Merhaba, paylaştığınız için teşekkürler. Sanıyorum son dönemde tatil günü kadar vize verme durumu sıklaşmaya başladı. Biraz siyasal ve ekonomik durumla da alakalı olarak dönemsel gibi geliyor. Araçla veya uçakla gitmenizde sorun olacağını düşünmüyorum, vizede bunu belirten bir yer yok. Zaten araçla daha çok evrak istiyorlardı hatırladığım kadarıyla, sonraki başvuruda sorun çıkarmaları için de sebep yok o yüzden.

  11. jlk dedi ki:

    merhaba, ben vizeden ayrı yeşil pasaport olayına takıldımm.Benim de yeşil pasaportum vardı ve 25 yaş sınırına kadar kullanabildim ayrıca bir yerde de çalışmıyorum,ögrenciyim. Sizin hala yeşil pasaportunuz mevcut mu ve yaşınız kac? Teşekkür ediyorum.

  12. Arif dedi ki:

    Gerçekten etkileyici bir yazı olmuş teşekkürler 🙂

  13. Hlk Khrmn dedi ki:

    Deniz Hanım merhabalar,
    Yazınızı okudum. Her şeyi çok güzel anlatmışınız. Sizin belirttiğiniz iki noktayı ben de biraz açmak istiyorum. Daha önce iki kez İspanya vizesi aldım üçer aylık idi. Bu sene canım Almanya’yı görmek istedi. Başvurumu da o ülkeden yapayım dedim. Seyahat sürem toplamda 9 gün olacak şekilde programımı yaptım. Ev tapusunun fotokopisini ve banka hesap dökümünü verdim başvuru sırasında verdim. Hesabımda arkadaşınızınkinden fazla para vardı. Ve bu para 3 aydır hesapta idi. Uzun vize almak için epey forumları karıştırdım. Orada, bir tanesinde seyahat sigortanızı uzun süreli yapın etkili oluyor yazıyordu. O yoruma da güvenerek 3 aylık sağlık sigortası yaptırdım. Başvurumu yaptım ve aklımdan en az 6 ay verirler en kötü 3 ay verirler diyordum. Pasaportum başvurumdan 7 gün sonra elime ulaştı. Bir heyecanla vizenin olduğu sayfayı arayıp açtım. Toplamda vize süresi 9 gün yazıyordu. Tam gideceğim gün başlıyor ve döneceğim gün bitiyordu. Bu arada uçak rezervasyonunda, sizin de yazdığınız gibi vize başvurusunun yapıldığı gün rezervasyonun iptal olacağı yazdığı halde verdim. Ben ona yormuştum ama bir dahakine, sonraki planlanmış seyahatlerimin biletlerini mi versem yoksa onlar için de rezervasyon yaptırıp versem bilemedim.
    Teşekkürler.

    • hohhoyyt dedi ki:

      Merhaba, sizin adınıza gerçekten üzüldüm ama son birkaç aydır ülkemizdeki güvensizlikler nedeniyle vize konusunda baya bir sıkıntı yaşandığını duyuyorum. Olağandışı bir durum olabilir. Yazımın sonunda söylediğim gibi önceden vizesi olan, düzenli işi olan ben ve çevremdeki kişilerin vize süreleri hep artarak devam etti. Bu bir tecrüba yazısı takdir edersiniz, bu konularda %100 kimse garanti veremez. Geçmiş olsun, sevgiler!

      • kenan dedi ki:

        almanya ile türkiye arasındaki diplomatik krizlerden ve siyasi olaylardan dolayı türkiye vatandaşlarına kalacakları gün sayısı kadar veriyor almanya bu aralar. pek tavsiye etmem. yunanistandan alın otobüs veya aracınızla kavala dedeağaç gezin dolaşın sonra uçakla diğer eu ülkelerine geçersiniz.

      • hohhoyyt dedi ki:

        Bilgi için çok teşekkürler.

  14. dinçer dedi ki:

    çok bilgilendirici bir yazı çok teşekkürler. 🙂

  1. Ağustos 23, 2017

    […] gezilecek çok güzel yerler var. Hızlı ve uzun süreli Schengen vizesi almak için ipuçlarıma şuradan […]

  2. Nisan 24, 2018

    […] 2 Yıllık Schengen Vizesi Nasıl Alınır? […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et