Gezmeyi Sevmeyen Sevgilinizle Nasıl Seyahat Edersiniz?

Çift olarak seyahat eden takip ettiğim çoğu kişi, ilişkide iki kişinin de gezgin ruhlu olmasının güzelliğiyle ilgili paylaşımlar yapıyorlar. Kiminin sevgilisi gidecekleri yerin rotasını çıkarıyor, kimininki yeni seyahat önerileriyle geliyor, hatta ona sürpriz seyahatler hazırlıyor. Seyahat denilince evde bir heyecan, bir tatlı telaş havası esiyor kısacası. Hepsini ilgiyle takip ediyor ve onlar adına mutlu oluyorum. Sonra bize dönüyorum ve bırakın sürpriz seyahat planlamayı, her ayrıntısını benim planladığım gezilere bile zorla götürdüğüm eşimi düşünüyorum. Ama eşim seyahat etmeyi sevmiyor diye dizimi kırıp evde oturacak değilim. Madem bu adamı seviyorum ve onunla mutluyum, ben de hayata karşı beni en çok motive eden seyahat tutkuma onu da dahil etmek için ekstra zaman ve çaba harcıyorum. Eşimin gezmeyi sevmediğini duyanlar genelde çok şaşırıyor ve nasıl bu kadar çok seyahate çıkıyorsunuz diye soruyorlar. Sevgilim gezmeyi sevmiyor ya da eşim gezmeyi sevmiyor diyenler buraya! Ne yardan ne serden vazgeçmek istemeyenlerin, o benim ruh eşim aslında ama bir de beraber gezebilsek keşke diye iç geçirenlerin belki işine yarar düşüncesiyle eşimi gezmeye nasıl ikna ederim anlatmaya karar verdim.

DCIM100GOPRO

Kaş

Şimdi önce ilişkimizin başına doğru gidip nasıl kandırıldığımı anlatayım. 😀 Ben eşime aşık olduğumda kendisi sürekli seyahat halindeydi. Bir hafta Tiflis‘te gecelere akan adam, öbür hafta Güney Afrika’da dalga sörfü yapıyordu, “oh ne ala” idi ve Allah’ım tam da bana göreydi. İlişkimiz başladıktan sonra, benim önceden yapılmış Brezilya planımı duyunca bir kısmına hemen dahil oldu. Bu kadar kolay karar verilecek bir yere gitmiyordum, Avrupa’da bir şehir değildi sonuçta ama ona gezmek olsundu. Daha sonra hiç ilgisini çekmemesine rağmen benimle Hindistan’a bile geldi. Birçok ülkeye ve şehre gittik beraber. Hatta evlenme teklifini de yurt dışında kayak tatilindeyken yapmıştı. Ben düğün pek istemiyorum dediğimde, Las Vegas‘ta baş başa evlenelim o zaman dedi, evlendik. Bu arada bütün seyahat planlarını en ince ayrıntısına kadar tamamen ben yapıyordum ama hiç problem değildi, hem zaten ben plan yapmaya bayılırım. Sonra bir gün ülkelerden sohbet açıldığında, bir ülke hariç tüm yurt dışı ve çoğu yurt içi gezilerinin iş seyahati olduğunu öğrendim. Başıma geleceklerin orada bana dank etmesi gerekirdi ama bu kadar gezerken nereden tahmin edebilirdim. Meğer adam evleneyim de ev kuşu olayım diye gün sayıyormuş. 🙁

DCIM100GOPRO

Las Vegas

Biliyorum, bu adam nasıl gezmeyi sevmez diye düşünüyorsunuz ama vallahi de billahi de sevmiyor. İş seyahatleri ve ben olmasam, tüm gezileri Uludağ, Alaçatı ve İğneada’dan ibaret olabilirmiş. Tamam oraları ben de seviyorum, hobi olarak yine sevelim ama dünya kocaman ve keşfedilmeyi bekleyen çok fazla yer var. Kendisini istediğim yere götürmek için bazen bin bir takla atıyorum, bir kısmında başarılı oluyorum, bazılarına gitmek konusunda ise Nuh diyor peygamber demiyor. İkna ettiğim seyahatlerde de öyle her konuda anlaşıp gezemiyoruz ne yazık ki. Başarılı olabildiğim kadarıyla, hem seyahate ikna ederken hem de seyahat süresince sorunsuz bir tatil için uyguladığım taktikleri, daha önce denememiş olan varsa bir denesin diye anlatmaya başlıyorum.

igneada

  • Gezmek istememesinin kaynağını araştırın

Neden gezmek istemediğini öğrenmek önemli, ikna etme sürecinde bu sebepleri kullanacağız. Mesela eşim çok fazla iş için seyahat etmiş zamanında, uzun süreler yine iş için farklı ülkelerde yaşamış. O yüzden bir üşengeçlik, bir ev özlemi gelmiş ona resmen. Benim heyecanlandığım çoğu yer için, “meeeh evde uyurum daha iyi”, “İğneada‘ya giderim daha iyi” gibi cevaplar alıyorum. Ama ilk seferden pes etmiyorum tabi, neler deniyorum anlatıyorum. Sizin partnerinizin seyahat etmemek için bahanesi bu listedekilerden biri olabilir mi? 🙂

agra

Agra

  • İlgi alanlarının üzerine gidin

Ben mesela yapabilme imkanım varsa outdoor aktiviteler ayarlamaya çalışıyorum, kayak yapmak için yurt dışında değişik yerler araştırıyorum. Sevdiği bir aktivite işin içindeyse asla itiraz etmiyor. Kışın her hafta kayağa gitsek gıkını çıkarmaz mesela. 🙂 Partneriniz futbol seviyorsa yurt dışında tuttuğu takımın maçına plan yapabilirsiniz, sevdiği müzik grubunun konserini bahane edebilirsiniz, ya da yemek yapmayı ve yemeyi seviyorsa, içinde yemek kursları da olan gurme seyahatler ayarlayabilirsiniz.

Sault

Sault

  • Seyahate teşvik eden filmler, belgeseller izleyin

Bu benim en çok iş gören taktiğim. Eşimle belgesel veya film izlemeyi çok seviyoruz. İçinde gitmek istediğim yerler olan güzel bir film varsa film boyunca işliyorum, etkileyici oluyor. Mesela Provans köyleri için A Good Year, Tayland için Beach gibi filmlerden, safariye çıkmak için belgesellerden yardım alabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, gezmeye özendireceğim diye Into The Wild gibi sonunda gezginin öldüğü filmlerden başlamayın sakın. 😉

nakuru

Nakuru

  • Seyahat etmenin insanı nasıl zenginleştirdiğini anlatın

Büyük ihtimalle duymuşsunuzdur; “Seyahat, satın aldığınızda sizi daha zengin yapan tek şeydir” diye bir laf var. Çünkü seyahat etmek size en güzel hatıraları kazandırır ve hatıralar şu hayatta sahip olabileceğimiz en değerli şeylerdir. Yeni çıkan o müthiş telefonu alırsınız, çok mutlusunuzdur ama iki gün sonra sizin için sıradanlaşır, altı ay sonra yenisi çıkar ve sıkılırsınız. En büyük boy son teknoloji televizyonu alırsınız, efsane filmler izleyeceksiniz diye heyecanlanırsınız, ertesi gün boyutu etkileyiciliğini yitirir, film izlemeye de çok vaktiniz yoktur, heyecanınız biter. Seyahat ettiğinizde ise farklı kültürleri tanırsınız, farklı gelenekleri öğrenirsiniz, yalnızca fotoğrafıyla bile insanın nefesini kesen yerleri şahsen görürsünüz ve bunları yıllar boyu hala aynı heyecanla hatırlarsınız.

Tiflis

Tiflis

  • İş seyahatlerine yancı olun

Eğer iş için seyahat eden bir sevgiliniz varsa, hazır o bir yerlere gitmişken peşine takılabilirsiniz. Sizin daha önce görmediğiniz bir yere gidiyorsa veya çok sevdiğiniz bir yere gidiyorsa direkt programa dahil olun. 🙂 Tabi iş sırasında peşinde koşacak değilsiniz. O işteyken yalnız başınıza biraz keşif yapabilir, onun arta kalan zamanlarında da onunla vakit geçirebilirsiniz. Mümkünse geziyi hafta sonuna bağlaması en güzeli olur tabi. Yalnız dersinizi iyi çalışın, onun hoşuna gidecek nokta atışı yerler bulup onunlayken oralara gidin ki sizinle gezmekten gerçekten keyif alsın.

DCIM100GOPRO

Malibu

  • Organizasyon işini üzerinize alın

Gezmeyi sevmeyen birine bir de otel ayarlama veya gezilecek yerleri araştırma gibi işler yüklerseniz onu seyahat etmekten daha da soğutabilirsiniz. En azından başlangıç olarak planları sizin yapmanızı öneririm. Belki sonra kendisi de özenip bir işin ucundan tutmak isterse ne ala. 🙂

Zell-am-see

Zell Am See

  • İsteklerine saygı gösterin

Organizasyonu yaparken onun fikirlerini mutlaka sorun. Sizin için nerede kaldığınız hiç önemli olmayabilir ama karşınızdaki için otelin biraz lüks olması önemlidir belki de. Birazcık bütçeyi arttırarak onun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Ya da siz sürekli şehir keşfi yapmak istiyorsunuzdur ama o denizle haşır neşir olmak istiyordur. O zaman ikisini birlikte yapabileceğiniz Nice gibi şehirler seçebilirsiniz.

DCIM101GOPRO

Paris

  • Duygu sömürüsü yapın 😀

Bu yöntemi genelde çok arka arkaya planlar yaptığımda uyguluyorum. 🙂 Tam duygu sömürüsü denemez, seyahat etmenin hayata dair en büyük motivasyonum olduğunu hatırlatıyorum aslında sadece. Bir anne olarak sabahın köründe evden çıkıp gece geç saatlerde eve dönüyorsam ve oğlumu az görme pahasına işime devam ediyorsam bunun iki nedeni var; oğlumun rahat koşullarda yaşamasını sağlamak ve seyahat etmek. Tabi bu arka arkaya planların bazılarında eşimi evde dinlenmeye bırakıp ailemle yola çıkıyorum.

DCIM101GOPRO

Atina

Diyelim ki sevgilinizi seyahate çıkmaya ikna ettiniz, geziniz sırasında problem yaşamamak için neler yapmalı?

  • Yürümeyi sevmiyorsa

Gezilerinizde erken yorulan taraf partneriniz oluyorsa ve daha fazla devam etmek istemiyorsa onu geçici olarak bir yerlerde bırakabilirsiniz. Diyelim ki gittiğiniz bir bölgede üç dört yer gezeceksiniz ve hepsinin arası yürüme mesafesi, bölgenin orta yerinde wifi olan bir cafe seçin ve onu işlerinizi halledene kadar orada bırakın. O kahvesini içip sosyal medya hesaplarını kontrol edene kadar siz gezinizi tamamlamış olursunuz, o da dinlenir.

DCIM101GOPRO

Berlin

  • Çok uyumayı seviyorsa

Ben genelde erkenden uyanırım, eşim ise uyumaya devam etmek ister. Ben de yapılacaklar listeme bakıp onun ilgisini pek çekmeyecekleri sabah saatlerine alıyorum. Fotoğraf makinemi ve gerekiyorsa tripodumu yüklenip rahat rahat geziyorum. O uyanınca beni arıyor ve buluşuyoruz.

rio-de-janeiro

Rio de Janeiro

  • Farklı aktiviteler ilginizi çekiyorsa

İlginizi çeken aktiviteleri aynı zamanlara denk getirip yollarınızı ayırın. Örneğin siz dalış yapmak isterken o sörf yapmak isteyebilir. Bol vaktiniz varsa birbirinizi bekleyebilirsiniz ama bizim gibi vakti kısıtlı olan insanlar için aynı anda farklı yerlerde bulunup dönünce birbirine anlatmak çok daha keyifli.

DCIM101GOPRO

Tekirdağ

  • Fotoğraf çekmeyi/çekilmeyi sevmiyorsa

Eşim eskiden fotoğraf çekmeyi pek sevmezdi. En güzel açıyı bulmak, doğru ışığı yakalamak önemsiz detaylardı onun için. Ben burada ezme, çemkirme ve bunaltma taktiğiyle ilerledim. Bu seyahatlerdeki fotoğraflarımızın ileride bizim için ne kadar değer kazanacağını, yaşlılıkta, hastalıkta vs. belki de ilacımızın bu fotoğraflar olacağını da yavaş yavaş işleyip durdum. Artık fotoğraf çekme konusunda çok fazla problem yaşamadığımızı söyleyebilirim. Çektiği fotoğrafları sürekli bu değil, bu da değil, bu bizim köyden değil tarzı eleştirdiğim için kendini kötü hissetmeye başlamış olacak, son zamanlarda ben söylemeden kendiliğinden kompozisyonlar yaratıp fotoğraf çekerken yerlere bile yatmaya başladı. Yalnız fotoğraf çekilme kısmında halen çok başarılı değilim. Çoğu seyahatimizde birlikte tek bir fotoğrafımız bile olmuyor.

nungwi-zanzibar

Zanzibar

Her şeyi denediğiniz halde yine de seyahate çıkmaya ikna edemiyorsanız, ya da seyahat sırasındaki tüm çözüm önerilerinize rağmen gezileriniz kabusa dönüşüyorsa o zaman ailenizle, arkadaşlarınızla veya yalnız gezmeyi düşünmelisiniz. Yalnız nasıl gezerim diye düşünenlerdenseniz, yalnız seyahat rehberime göz atabilirsiniz. Ben eşimi ikna edemediğim destinasyonlara onsuz gidiyorum. Olur da, kendi sizinle gelmediği gibi, onsuz seyahat etmenize de izin vermeyen bir partneriniz varsa, benim sözlerim burada tükeniyor. Gerçekten ruh eşinizi bulduğunuza emin misiniz?

Sevgilinizi tatile ikna etmek için sizin çözümleriniz neler? Ya da seyahat sırasında ne gibi problemler yaşıyor ve üstesinden nasıl geliyorsunuz? Hadi yorumlarda anlatın!

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

8 Responses

  1. Merhaba,
    Be güzel yazdınız. Biz çılgınlar gibi gezmeyi seven bir aileyiz. Balayımızı bile aktivite olsun sıkılmayalım diye langkawide yaptık. Ama Eşim de 2 aydır gidelim desem bahane üretmeye başladı. Tüm duygu sömürüsünü ve diğer şıkları kullanıyorum. Ben sizin gibi alıp çocukları giderim diyemedim henüz o cesaretim yok. Bugün döndüğümüz Mısır gezisinde çizdiğim rotaya isyan etti, e dedim madem böyle olsun. Kendisi kafede kahve içmek istiyormuş. Ben ise onu şehrin göbeğindeki en çılgın mahallelerde bedava tura çıkarmıştım. Biraz yavaşlama olsa da gezilere tam gaz!
    Severek takip ediyorum lafını kullanmak isterim, yormadan güzelleştiren bir üslüp teşekkür ederim

  2. Ozlem dedi ki:

    Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.
    Benim için de seyahat hayata dair önceliklerim arasında ama eşim için değil. İşin maddi kısmı da var tabi.
    Ben hayaller kuruyorum. Şöyle imkan yaratırız diye ama maalesef…
    Bu söylediğiniz ikna yöntemlerini beceremiyorum.
    Yalnız gezicez artık napalım:)

  3. ayagimintozuyla dedi ki:

    Denizcim biz de aynı sizin gibi bir çiftiz. Benim zorumla seyahate çıkıyoruz. Taktiklerimiz benzer: Duygu sömürüsü (küçük bir yerde yaşıyoruz, hayat 4 duvar arasında geçiyor, tatillerde gezmeyeceksek neden yaşıyoruz vs), onun hoşlanacağı aktiviteleri programa eklemek (dalış, kano, gösteri vs…), ve hatta gidilecek yerleri onun zevkine göre seçmek (Prag’a gidelim diyemiyorum bile, çünkü Avrupa hep aynı. Fiyortlar değişik diye orayı seçtim) benim uyguladıklarım. Fotoğraf çekmeyi seviyor neyse ki, “bak çok güzel fotolar çekiliyor orada” diye gitmeden önce iyi çekilmiş fotoğrafları gösteriyorum gideceğimiz yere dair. Fakat biz de poz verme özürlüsüyüz, sizin çift fotoğraflarınız gayet başarılı bence 🙂

    • hohhoyyt dedi ki:

      ahah..sen kalp ben..ben de ilk defa hiç istememesine rağmen,orta yolu bulmadan bir yere zorladım..Budapeşte..hiç sevmedi, sürekli dır dır etti. 😀 bir daha normal bir Avrupa şehri filan teklif etmem mümkün görünmüyor. Fotoğraflar konusu da, dediğim gibi bazı yerlerde birlikte hiç fotoğrafımız yok, keyfi yerindeyse çekilebiliyoruz. 😀

  1. Haziran 14, 2017

    […] Gezmeyi Sevmeyen Sevgilinizle Nasıl Seyahat Edersiniz? […]

  2. Ekim 8, 2018

    […] Gezmeyi Sevmeyen Sevgilinizle Nasıl Seyahat Edersiniz? […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et