İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Gezilecek Tatil Yerleri

İstanbul kalabalığından kaçmak, stresten uzak kalmak isteyenler için İstanbul’a yakın gezilecek yerlerden bazılarını paylaşmak istiyorum. İstanbul’a yakın tatil yerleri arayanlar için fikir oluşturacağını düşünüyorum. İstanbul’a yakın hafta sonu tatili yapmak isteyenler, buyurun size İstanbul’a yakın rotalar..

İzole Doğa Tatili için Otel ve Kiralık Ev Önerileri

İstanbul’a Yakın Gezilecek Tatil Yerleri: Yedigöller

IMG_0335.JPG

Kuzeyden güneye sırasıyla Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl ve Seringöl isimli yedi gölden adını alan bölge, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doğa severlere yemyeşil bir huzur vaat ediyor. Sonbahar aylarında ise sarıdan kızıla uzanan renk tonlarıyla adeta bir tablonun içinde hissediyorsunuz kendinizi. Bir hafta sonu yiyecek, içecek alışverişinizi yapıp burada bir kamp deneyimi yaşamalısınız mutlaka.

İstanbul’a Yakın Gezilecek Tatil Yerleri: İğneada

DSC_0073.JPG

Dünyada nadir bulunan Longoz ormanlarıyla ünlü İğneada, İstanbul’a sadece 3 saat uzaklıkta şehrin stresinden arınmanız için sizi bekliyor. İster kumsalda ister ormanda yürüyüş yapın, ister atv ya da kano ile Longozu keşfe çıkın, isterseniz de denizin keyfini çıkarın. Akşam da şöyle güzel bir balık sofrası kurdunuz mu tadından yenmez. 🙂 İğneada ile ilgili daha fazla bilgi için önceki yazılarımı okumanızı tavsiye ederim.

Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Rehberi

İğneada Tavsiyeleri

İstanbul’a Yakın Gezilecek Tatil Yerleri: Kaz Dağları

IMG_0678.JPG

Kuzey ege’nin incisi Kaz Dağları Edremit ilçesi sınırları içinde yer alıyor. Dünyada oksijeni en bol yerlerden olduğu söyleniyor, dikkat edin büyük şehirlerden sonra fazla oksijen çarpabilir. 🙂 Buraya gittiğinizde, sadece Kaz Dağlarında konaklayıp trekking yapabileceğiniz gibi çevredeki Altınoluk, Akçay, Küçükkuyu gibi turistik bölgelerde kalıp zamanınızı farklı aktivitelerde değerlendirebilirsiniz. Yeşilyurt ve Adatepe köyleri ile Zeus Altarı mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden.

Kaz Dağlarının En Güzel Köyleri: Adatepe ve Yeşilyurt Gezi Notları

İstanbul’a Yakın Gezilecek Tatil Yerleri: Melen Çayı

IMG_2647.JPG

En arkadaki kırmızı kasklı olan benim 🙂

İstanbul’a sadece 2 saat uzaklıktaki Melen’de, işi gücü unutup adrenalin dolu bir gün geçirmeye ne dersiniz? Ülkemizde rafting yapılan başlıca yerlerden biri olan Melen’e gitmenin şimdi tam sırası. Eriyen karlar suyu canlandırmış, hava sıcaklığı da bol bol ıslanmayı kaldırabilecek duruma gelmiştir. Bunaltıcı sıcaklar tam bastırmadığı için henüz su seviyesi de çok alçalmamıştır. Rafting ilginizi çekmiyorsa yürüyüş yapabilir, yakın çevredeki Kurugöl Kanyonunu, Fakıllı Mağarasını, Güzeldere ve Aktaş Şelalelerini gezebilirsiniz.

Doğanın dışına çıkıp biraz şehirlere karışmak isteyenler Hafta Sonu Tatili İçin İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler yazıma göz atabilir.

Kıyıköy de hafta sonu için güzel bir kaçamak olabilir.

İki Günlük Vize ve Kıyıköy Gezi Rehberi

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

9 Responses

  1. Banseok Kim dedi ki:

    Turhan abi başardın. Tebrikler olsun!

  1. Mayıs 3, 2017

    […] içine pek karışmadan doğayla bütünleşik planlar arayanların İstanbul’a Yakın, Stresten Uzak Hafta Sonu Rotaları yazıma göz atmalarını tavsiye […]

  2. Ağustos 14, 2017

    […] İstanbul’a Yakın, Stresten Uzak Hafta Sonu Rotaları […]

  3. Ağustos 18, 2017

    […] İstanbul’a Yakın, Stresten Uzak Hafta Sonu Rotaları […]

  4. Temmuz 25, 2018

    […] İstanbul’a Yakın, Stresten Uzak Hafta Sonu Rotaları […]

  5. Şubat 5, 2020

    […] İstanbul’a Yakın, Stresten Uzak Hafta Sonu Rotaları […]

  6. Temmuz 13, 2020

    […] İstanbul’a Yakın, Stresten Uzak Hafta Sonu Rotaları […]

  7. Aralık 6, 2020

    […] İstanbul’a Yakın, Stresten Uzak Hafta Sonu Rotaları […]

  8. Mart 5, 2021

    […] İstanbul’a Yakın, Stresten Uzak Hafta Sonu Rotaları […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et