İğneada Tavsiyeleri

Daha önce İğneada ile ilgili bir yazı yazmıştım ve oldukça fazla geri dönüş aldığım bir yazı olmuştu. O yazıma şuradan ulaşabilirsiniz. Bu yaz birkaç kez daha İğneada’ye gittik ve bu gidişlerimiz sonrası bazı yeni önerilerde bulunmak istiyorum.

IMG_3582

İğneada – ıssız mini koylardan biri

Konaklama ile ilgili çok soru geliyor. Benim de ne yazık ki en bilgisiz olduğum konu bu. Biz hep evde kaldığımız için gerçekten otelleri bilmiyorum. Çadırlı konaklamayı da soran çok oldu. Küçükken bolca kamp yapardık ama o zamanlar kamp yaptığımız yerlere şimdi çadır kurma şansımız yok. Birinci kamp bölgesi Mert Gölü idi, orası şu anda Milli Park olmuş ve çadır kampı yasaklanmış öğrendiğim kadarıyla. Şu anda benim gördüğüm Erikli Gölü’nün orada bir kamp bölgesi var. Temizliğini filan hiç bilmiyorum ama tuvalet filan da varmış. İkinci kamp bölgemiz de İğneada’nın bana göre en güzel denizine sahip olan Öğretmenler Kampı ve Özel İdare Kampının olduğu liman yolu üzerindeki bölgeydi. Burası son yıllarda terk edilmiş olarak duruyordu. Ama bu yaz İğneada Resort Otel’in sahibi burayı almış ve şu an inşaat başlamış. Buraya harika bir tesis yapılacak görebildiğimiz kadarıyla. Seneye yaza yetişir mi bilmem ama yetişirse, hiç düşünmeyin direkt burada kalın derim. 🙂 İğneada’nın her yeri dalgalı olsa bile burada çoğunlukla dalga olmaz ve su çok sığdır, çocuklu aileler için birebir.

IMG_2988

İğneada Mert Gölü

Şahin Tepesi: İğneada Limanı’nın yukarısında konuşlanmış, tepeden deniz manzaralı bir restoran. Yıllardır önünden geçsek de alışkın olduğumuz ve daha önceki yazımda bahsettiğim başka bir restorana giderdik, geçenlerde ilk defa denemeye karar verdik. Mezeleri hiç fena değildi ama asıl deniz ürünleri muazzam. Balık, midye ve kalamarı denemenizi tavsiye ederim. Güneşi batarken orada olmaya gayret edin. 😉

DSC_0390

Şahin Tepesi

IMG_3005

Şahin Tepesi

IMG_3001

Şahin Tepesi

Rota: Gündüzleri plajıyla da hizmet veren, İğneada sahilinde bir restoran. Ben restorana yemeğe gitmedim açıkçası o yüzden tüm yemeklerini bilmiyorum. Biz sadece plaja ve gece arkadaşlarla bir şeyler içmeye gidiyoruz. Midye ve karidesleri güzel, yalnız midyenin yanına tarator diye getirdikleri pek taratora benzemiyor.

DSC_0386

Rota

IMG_3623

Rota

Kiteboard İğneada: Bu mekandan daha önceki yazımda bahsetmiştim fakat yenilenme döneminde olduklarından pek detay verememiştim. İğneada’da yapılabilecek birçok aktivite için kendilerine gidebilirsiniz. Bunun yanında artık kahvaltı da vermeye başladılar ve oldukça başarılı bir kahvaltıları var. Kahvaltı dışında bir şeyler içmek için de günün her saati gidebileceğiniz bir mekan.

DSC_0305

Kiteboard İğneada

DSC_0285

Kiteboard İğneada

DSC_0299

Kiteboard İğneada

DSC_0301

Kiteboard İğneada

Sislioba Köyü: İğneada’ya 12 km uzaklıktaki bu köyde açıkçası pek bir şey yok. 🙁 Ama köy yolu çok güzel, orman harika. Böğürtlen zamanı gittiyseniz her yer böğürtlen dolu. Bol bol fotoğraf çekmekten kendimizi alamadık. Bir de bu köydeki kadınların yaptığı fıstıklı havuç reçeli efsane. Sırf onun için bile gidilir. 🙂

DSC_0061

Sislioba

DSC_0067

Sislioba

DSC_0376

İğneada – Sislioba yolu

Şimdilik benden bu kadar, yeni yerler keşfettikçe eklemeler yapacağım. Size iyi tatiller. 😉

Beni facebook ve instagramdan takip edebilirsiniz.

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

4 Responses

  1. TUĞBA ÇALIŞKAN dedi ki:

    merhaba sizi severek takip etmekteyim. Bir Sorum olacaktı yukardaki resimdeki koya nasıl gidebiliriz malum bayramda çok kalabalık olucak:( ayrıca öğretmenler kampına artık almıyorlar kaçak yollarla girsek bile:(şimdiden tşk ederim sevgiler:)

  1. Şubat 13, 2017

    […] İğneada Tavsiyeleri […]

  2. Mart 30, 2017

    […] İğneada Tavsiyeleri […]

  3. Mayıs 3, 2017

    […] İğneada Tavsiyeleri […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et