Yol Üstü Güzelleri: Dedeağaç, Selanik, Kavala

Arabayla Kuzey Yunanistan turumuz sırasında mola amaçlı uğradığımız şehirlerde bayıldığımız lezzet duraklarını da paylaşmadan edemeyeceğim.

Dedeağaç

Nisiotiko: Dedeağaç restoran önerisi olarak instagramda keşfettiğim bu restoranı vereceğim. Tatilimizin ilk günü buraya gitmemiz, bizim çıtamızı biraz yükseltti açıkçası. Burada yediğimiz yemekleri, sonrasında gittiğimiz yerlerde pek beğenmez olduk. 🙂 Ahtopot çok güzeldi ve bir daha böylesini yeme şansımız olmadı. Denemediğimiz yerler için bir şey diyemiyorum tabi, mesela Archodissa’da da güzeldir bence ama içimizden ahtopot bacakları çıkmaya başlayacak diye artık yemek istememiştik. Şarap soslu midye çok güzeldi. Bir de on günlük tatilimiz boyunca yediğim en güzel Yunan salatasını burada yediğimi söylemeliyim.

DSC_0523

Bu restoranda her yediğimizi beğensek de benim favorim karamelize soğanlı kalamar kesinlikle favorim. Hafif tatlı sos seviyorsanız kesin sevecekseniz, çok yakışmış. Tatil boyunca kalamarın farklı şekillerde pişirilmiş hallerini yedik ama böylesini yemedim.

DSC_0527

Selanik

Thermaikos Garden: Selanik restoran önerisi olarak turistik simgelerinden biri olan Beyaz Kule’nin hemen karşı caddesinde, vintage dekorasyonuyla ilgimizi çeken bu restoranı vereceğim. Gittiğimizde bomboştu. Gayet turistik bir yerde, sıradan bir bahçesi olan mekana hiçbir beklentimiz olmadan girdik ama yediklerimizi gerçekten çok beğendik.

DSC_0048

Uzun zamandır deniz ürünü ve aynı mezeleri yemekten gına geldiği için farklı bir şeyler denemeyi tercih ettik. Ben Sebze Kulesi yedim, eşim de peynirli, yeşil soğanlı ve krema soslu kabuklu baby patateslerden oluşan nefis bir yemek yedi.Bir de tabi ki ortaya olmazsa olmaz Greek Salad söyledik 🙂 Sebze kulesi özellikle vejetaryanlar için tam bir lezzet şöleni. Sosu filan efsane olmuştu, canım çekti resmen şu an. 🙂

DSC_0053

Kavala

Taverna Savvas: Hemen deniz kenarındaki lokasyonu ve sıcaktan bunaldığımız anda üfür üfür esen rüzgarıyla bizim için harika bir mola yeri oldu. Savvas salatasını ve midyeyi çok beğendik. Yalnız mücver için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kaşarlı mantarlar da lezzetliydi fakat, mantarlar bu yemek için fazla iriydi bana göre. Sahipleri çok tatlı, çalışanları oldukça ilgiliydi.

DSC_0594

Eğer siz de Thassos, Halkidiki yollarında mola vermek isterseniz, bu restoranları tavsiye edebilirim.

Beni facebook ve instagramdan takip edebilirsiniz.

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

1 Response

  1. Haziran 28, 2016

    […] hazırdık. Bu arada yol üstü lezzet duraklarımızı merak edenler için de bir yazı yazdım, buradan okuyabilirsiniz. 1 saat 45 dk süren yol sonrası İpsala sınır kapısına vardık. Yolda yine […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et