Thassos Adası Gezi Rehberi

İstanbul’dan yola çıktığınızda Ege sahillerinden daha kısa sürede ulaşabileceğiniz, çok daha uygun fiyatlara daha kaliteli hizmet alabileceğiniz, komşumuzun yemyeşil adası Thassos’tan döneli sadece birkaç gün oldu. Ben hala yediğimiz enfes yemeklerin ve gittiğimiz harika plajların etkisindeyim. Anılarımız hala taptaze iken tecrübelerimizi hemen paylaşmak istedim. Ada gerçekten çok büyük ve gitmeden önce oraya da giderim buraya da giderim dediğiniz yerlerin birçoğuna gidemeyebilirsiniz. Elimizden geldiğinice gezmeye çalıştık, ama tamamını gezmek için 10 gün filan kalmak gerek herhalde. 🙂 Thassos daha çok doğal güzellikleri ile ön planda olan bir ada. Evler filan böyle Edremit civarındaki yazlıklar gibi. Öyle sokaklarında filan pek bir numara yok yani. Buyrun size Thassos adası gezilecek yerler ve yapılacaklarla ilgili notlarım.

DSC_0013

Feribottan Thassos

Thassos Gezi Rehberi: Thassos Ulaşım

Thassos’a ulaşım için birkaç farklı seçenek var. Birincisi bizim tercih ettiğimiz yol olan kendi otomobilinizle gitmek. Thassos adasına arabayla nasıl gidilir sorusunun cevabı olarak hazırladığım detaylı yazıya buraya bakabilirsiniz. İkinci yöntem, uçakla Selanik’e gidip, hava alanından araba kiralayarak gitmek. Benim bildiğim üçüncü ve son yöntem ise tur şirketleriyle otobüsle gitmek. Bu seçeneği tercih ederseniz, tur şirketleri her gün sizi ek ücret karşılığı bir yerlere götürebiliyor. Tabi ki kendiniz adadan araba, motor veya atv kiralamayı da düşünebilirsiniz. 

DSC_0536

Thassos Feribot

Thassos Gezi Rehberi: Thassos Konaklama

Tarsanas Studios: Thassos adası otellerini araştırırken önceliğimi apart tarzı otellere verdim. Burası kendi plajı, restoranı ve barı olan, temiz orta halli bir otel. Üst kattaki odaların güzel bir deniz manzarası var, alt katta da bahçeye direkt çıkabiliyor olmanız güzel. Limenas’a arabayla 5 dk uzaklıktaki bu otelde geceliği oda başı 90€’dan kaldık. Bu fiyata hiçbir öğün dahil değil. Ancak otelin restoranından ekstra olarak her öğün yemek yiyebiliyorsunuz. Otelin benim için en önemli özelliği, bir anne olarak, odalarında minik bir mutfağı olmasıydı. Mutfağı dolabın içine gizlemişler bu arada bilginiz olsun. İnterneti çok iyi çekiyordu. Fiyat performans olarak oldukça başarılı bulduk oteli. Rezervasyon için buraya tık tık.

Thassos’taki uygun otel alternatifleri için tıklayın.

DSC_0575

Tarsanas Bahçe

Makryammos Bungalows: Bu oteli gitmeden önce araştırıyordum. Biz kalmadık fakat orada karşılaştığımız ve bir akşam birlikte vakit geçirme fırsatı bulduğumuz arkadaşlarımız kalıyorlardı. Plajı ve odaları güzelmiş ama yemeklerini pek beğenmemişler. Yarım pansiyon bu otelin ücreti gecelik oda başı 160€ ve biraz merkeze uzak. Ben hem başka plajları keşfetmek hem de akşamları farklı yerlerde yemek yiyeceğimizi düşündüğümden bu oteli tercih etmedim. Burası daha çok otelde vakit geçirmeyi düşünen aileler için uygun göründü bana. Buradan rezervasyon yapabilirsiniz.

Thassos Gezi Rehberi: Thassos Yeme İçme Rehberi

Archodissa: Thassos’ta yediğimiz en güzel yemek olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Öncelikle ortam salaş ve çok tatlı. Manzarası harika. Limenas’tan çıktığınızda Aliki’ye yaklaşık 1km kala sağ tarafınızda kalıyor. Sahibinin babasının balıkçı teknesi varmış ve bir önceki gece balığa çıkıp o günün deniz ürünlerini tazecik tutuyormuş. Ayrıca sahibinin eşi Elena ile de tanıştık. Kendisi Ermeni Türkü imiş ama uzun yıllar Amerika’da yaşamış. Daha sonra 3 günlüğüne tatile geldiği Thassos’ta aşık olup evlenmiş. Şimdi iki çocuklu bir aile olmuşlar. 🙂 Bu restoranın adını daha önce irtibat kurduğum turizm ofislerinden birinden almıştım. Başka da güzel önerilerde bulundular. Onların da isimlerini vereceğim. Buralar öyle çok turistik olmayan, daha çok yerel halkın bildiği özel yerler, o yüzden benim için gitmek önemliydi. Cüzdanımı otelde unuttuğum için üzerimizde nakit yoktu. Kredi kartı geçmediğini öğrenince otele geri dönüp tekrar buraya döndük. İyi ki de o kadar yolu gidip geri gelmişiz dedim. Burada, Yunan mutfağının klasiklerinden şarap soslu midye, karides saganaki ve roka maruli salatasını mutlaka denemenizi öneriyorum. Ev şarabı da çok güzeldi.

DSC_0001

Archodissa

Aldığım diğer restoran önerileri de şöyle: Limenaria bölgesinde Agkistri, Kalirachi bölgesinde O Andreas Klisma, Rachoni bölgesinde Drossia ve  Skala Maries bölgesinde Armeno. Bu bölgelere yolunuz düşerse bir şans verin derim.

Karnagio: Gündüzleri plajını da kullanabileceğiniz bu barı, ben gün batımında veya gece takılmak için daha çok tavsiye edeceğim. Limenas bölgesindeki mekan bence çok şık olmuş. Plaj kısmı için Marble Beach’teki küçük mermerlerden getirtmişler. Müzik sesi çok yüksek değil, o yüzden rahatlıkla sohbet edebiliyorsunuz. Kokteyllerini ve sunumlarını da beğendik.

DSC_0003

Karnagio

Beautiful Alice: Aliki Beach’te plajını kullanabileceğiniz restoranlardan biri. Yediklerimizin hepsini beğendik. Özellikle karides yemenizi tavsiye ederim. Kabak yanına da birçok mekanın aksine cacıki yerine tarator sos koymuşlardı, beğendim.

DSC_0938

Beautiful Alice

Simi: Okuduğum hemen her blogda yazan mekanı tabi ki merak ettik. Her ne kadar az bilinen ve lokallerin gittiği yerleri görmeyi tercih etsem de insan bir şey kaçırmak da istemiyor. Nitekim gitmesek olurmuş diyebileceğim bir yer burası. Neden bu kadar beğenildiğine çok anlam veremedim. Çeşitli balıklar söyledik ve hepsi kuru geldi. Patlıcan dolması güzeldi. Ahtopot çok sertti. Servis korkunç yavaştı. Bu arada masaların çoğunluğu Türktü yani burası bir şekilde Türkler arasında popüler olmuş anladığım kadarıyla.

DSC_0595

Simi

Mouses: Yine çok fazla önerilmiş olduğu için ve canlı müzik dinlemek için gittiğimiz bir yer. Burada midyeli pilav ve kızarmış hellimi çok beğendim şahsen. Kalamarını filan beğenmedim. Diğer mezeler normaldi. Balık yemediğimiz için bilmiyorum. Yalnız o akşam çok kalabalık bir Türk grubu vardı ve servis yine çok yavaştı. Son söylediklerimiz biz hesabı öderken geldi yani o derece saçma bir durum vardı. Bahçe filan fena ortam değil aslında ama kalabalık zamanlarda giderseniz restoranlar pek yetişemiyor.

DSC_0792

Mouses

Tavern Elena: Panagia köyündeki bu restorana oğlak çevirme yemek için gittik. Ama ben illa başka şeyler de deneyelim diye mezeler filan da söyledim ki çok gereksiz bir hareketmiş. Ben yaptım siz yapmayın. Mezeleri hiç güzel değildi. Oğlak yanına cacık ve en fazla salatanızı söyleyin yeter bence, bu arada salata da çok kötüydü bana göre. 🙁 Bir de musakka söylemiştik, o fena değildi. Ama oğlak gerçekten güzeldi, hakkını vermeliyim.

DSC_0855

Elena

Tarsanas Restaurant: Burada sadece kahvaltı ettik. Omletlerini beğendim ama kahvaltı tabağı çok vasat.  Patates kızartması istedik, sabah kızartma yapamayız dediler, hellim ızgara istedik, ızgara açık değil dediler. Biraz garipti yani.

DSC_0818

Tarsanas

Thassos Gezi Rehberi: Thassos Plajları

La Scala Beach: Burası gerçekten çok güzel bir tesis olmuş. Thassos’un parlayan yıldızı diyebilirim. Bizim Çeşme’deki plajlar ayarında hatta birçoğundan daha güzel. Yalnız deniz adanın geri kalanıyla kıyaslandığında o kadar güzel değil ama kumluk. Giriş, şezlong ve şemsiyeler ücretsiz. Ayrıca localar var, burası için de ayrıca para ödemiyorsunuz ama minimum 70€ harcama yapmanız bekleniyor. Biz altı kişi olduğumuz için locaya geçtik. Bir gününüzü burada geçirmenizi tavsiye ederim.

DSC_0682

La Scala

Aliki Beach: Küçük bir alana yayılmış restoranlar ve onların önündeki plajlardan oluşan bir yer. Deniz gerçekten güzel yalnız plajı aşırı küçük. Şezlonglar çok sıkış tıkış. Denize giriş taşlık. Biz Beautiful Alice restorana ait olan plajı kullandık. Otoparkı var ve çalışanlar çok ilgili. Tavsiye ederim.

DSC_0958

Aliki

Marble(Saliara) Beach: Biraz pazarlama harikası olduğunu düşündüğümüz plajın yukarıdan görüntüsü gerçekten çok davetkar. Ama bu rengini yakınındaki mermer ocağından getirilmiş küçük mermer parçalarına borçlu daha çok. Şu anda herhangi bir tesis yok ve küçücük yerde bir sürü insan var. 300 metre ilerisinde Porto Vathi diye bir tesis var, yine aynı taşları getirtip bir şeyler yapmaya çalışmışlar, ortam fena değil aslında ama denizin içinde kocaman kocaman metal aletler filan var pek olmamış yani.

DSC_0920

Saliara

Tarsanas Beach: Otelimizin kendi plajı olduğu için bir gün burada takıldık. Deniz kumluk ve temiz, tesisteki şezlonglar biraz yakın birbirine ama çok sıkışıklık yok. Otelde kalmıyorsanız özellikle gelmenizi tavsiye etmem ama kalıyorsanız takılabilirsiniz.

DSC_0584

Tarsanas

Thassos Gezi Rehberi: Thassos Gezilecek Yerler

Panagia: Biz çocuklu olduğumuzdan adayı pek gezemedik ama köylerin en meşhuru olduğu için ve merkeze yakın olduğu için burayı ziyaret ettik. Burada sokakları dolaştık fakat öyle çok da bir şey yok açıkçası. En çok hoşumuza giden evlerin çatıları oldu. Bir tane de turistik herkesin önünde fotoğraf çekildiği bir ev var. Tabi ki biz de çekildik ama biraz zorlama olmuş sanki.

DSC_0729

Bu köye gelmişken bir de Sotirelis zeytinyağı fabrikasına uğrayıp harika zeytinyağlarından almanızı tavsiye edeceğim. 5 litrelik tenekeler 25€. Buralarda birçok yerde zeytinyağı satılıyor ama en güveniliri fabrikadır diye düşündük biz. 🙂 Bir de sokaklarından yukarılara çıkarken el yapımı seramik ürünler satan bir dükkan var, belki ilginizi çeker, çok cici bir alışveriş yaptık buradan da.

DSC_0768

Gezebildiğimiz kadarıyla bir Thassos gezi rehberi hazırlamaya çalıştım. Umarım işinize yarar bir şeyler çıkar. İyi tatiller! 🙂

Yunanistan’ın başkentini de gezmeyi düşünürseniz Atina yazıma mutlaka göz atın. 😉

Beni facebook ve instagramdan takip edebilirsiniz.

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

15 Responses

  1. Metin dedi ki:

    Karayoluyla iş gezisi yaptım. 3 günde kavala , Selanik , Atına, Kavala ve Dedeagac üstünden Turkiyeye döndük. Aklımızda kalanlar Kavala Aiport Galaksi otel , Akşam yemeği yediğimiz yunan lokantası ve otele yakın canlı müzik dinlediğimiz mekan, Selanikte sahil de yemek yediğimiz italyan lokantası, Atinada Sintikma meydani , kötü bir otel ve canlı müzik ve yemek yediğimiz plalaka daki taverna çok kazikti. Dönüşte kavala kurabiyesi alışverişi ve italyan resteurantinda öğle yemeği icin Kaçamaya girdik. Dönüste Yakit alımı icin Dedeagac a indik. Çünkü araçda sınırı geçecek yakıt kalmamış ve Turkiyeye yaklaşınca otoyolda ne yazıkki akaryakıt istasyonu yoktu. Çünkü Turkiyeye yakın yasayan yunan vatandaşı aracını Turkiyeye gelip dolduruyor. Yunanistanda yakıt 1.65 avro olduğunu düşündüğümüzde TR bile daha ucuz. Sonuç olarak sizin güzel tavsiyelerinizle mutlaka ailemle birlikte Taşoz ve Haldiaki tatili planlıyorum. Ama bu yaz zor görünüyor. Güzel anlatımınız icin tşk ederim.

  2. Anonim dedi ki:

    Yarın sizin önerilerinizle seyahatimiz başlıyor 🙂 Elinize sağlık çok güzel anlatmışsınız.

  3. Anonim dedi ki:

    peki ufak bir ön balayı için thassosu mu yoksa halkidikiyi mi tavsiye edersiniz? 1 haftalık bir tatil olacak 🙂

    • hohhoyyt dedi ki:

      İkisi arasında seçim yapmak gerekirse kesinlikle Halkidiki..çok büyük bir yarımada 1 hafta boyunca sürekli farklı koyları keşfedebilirsiniz. 😉

  4. Anonim dedi ki:

    Peki ufak bir ön balayı için halkidikiyi mi yoksa thasosu mu tavsiye edersiniz? 1 haftacık 🙂

  5. Onur dedi ki:

    Sıcak, keyifli bir anlatım olmuş. Teşekkürler..

  6. Neyran dedi ki:

    Harika olmuş,eline diline emeğine sağlık.Gitmiş,görmüş gibi oldum👍👏👏

  1. Haziran 27, 2016

    […] Bu arada otobanda hız sınırı 130, bilginiz olsun. Thassos ile ilgili detaylı yazımı buradan […]

  2. Temmuz 12, 2016

    […] Kuzey Yunanistan Sahilleri: Thassos […]

  3. Temmuz 11, 2018

    […] Thassos Adası Gezi Rehberi […]

  4. Şubat 5, 2020

    […] Thassos Adası Gezi Rehberi […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et