Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Notları

Küçüklüğümüzden beri her sene defalarca gittiğimiz, her seferinde yapacak birçok şey bulduğumuz ve Trakya’da gezilecek yerler arasında en popüler yerlerden biri olan İğneada hakkında artık benim de bir yazı yazmam gerekiyordu. Hemen baştan söyleyeyim, İğneada öyle şipşirin sokaklarında kaybolmayı hayal edeceğiniz veya harika butik otellerinde kalabileceğiniz bir yer değil. Tamamen doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak için gitmeniz gereken bir yer. Beklentilerinizi bu şekilde ayarlarsanız çok keyif alacağınıza eminim. İstanbul’a yakın yerler arayanlar için işte benden naçizane bir İğneada gezi rehberi. 🙂

2020 yılı için yepyeni, kapsamlı ve güncel bir İğneada yazısı yazdım. Onu mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Yerlisinden İğneada Gezi Rehberi

Türkiye’nin En Güzel Kamp Yerleri

IMG_0899

İğneada Ulaşım

Önce İğneada’ya nasıl gidilir onu anlatayım. Bizim İğneada’ya ulaşım için kullandığımız yol; İstanbul’dan Çerkezköy, Saray, Vize, Poyralı, Demirköy, İğneada güzergahı. Bu yolu kullanarak 3 saat civarı bir süre sonra İğneada’ya varıyoruz. Yol üzerinde, Poyralı Demirköy arasındaki Yenice’de bir mola verip, Şen Kasap’ın harika etlerini tatmanızı tavsiye ederim. Biz hemen hemen her gidişimizde uğrar, İğneada öncesi ufak bir altlık yaparız. 🙂 Et dışında birçok taze köy ürünü de bulabilirsiniz. Bunun dışında yolda yapabileceğiniz bir diğer aktivite de Dupnisa Mağarasına gitmek olacaktır. Hatta buralara kadar gitmişken turistik gezintiye açık bu mağaraya mutlaka uğramalısınız. Sulu ve kuru bölümlerden oluşan mağaranın toplam uzunluğu 3200 metredir. Küçükken izcilik zamanlarımda mağaranın bulunduğu alanda az kamp yapmamıştık, çok severim ve tavsiye ederim. Yalnız yılın belli dönemleri mağara kapalı oluyor, gitmeden bilgi almanızda fayda var. Hiçbir yere uğramadan gitseniz de İğneada yolu, baharda kanolalar, yazın ay çiçek tarlaları, sonbaharda rengarenk kışın da bembeyaz karlar altındaki harika orman manzaraları ile görsel bir şölen sunuyor adeta.

IMG_0884

İğneada Konaklama

İğneada’da kalınabilecek birkaç yerden de bahsetmek istiyorum. Biz evde kaldığımız için İğneada otellerine pek hakim değilim açıkçası ama buraya yazacağım için biraz bilgi aldım. Köyün meydanında denize sıfır İğneada Resort Hotel, hem temizlik hem imkanlar olarak kalınabilecek en iyi yer. Ancak bu otel genelde ilk dolan yer olduğu için ve fiyatlar biraz yüksek olduğu için bütçe dostu birkaç alternatif daha bilmekte fayda var. İğneada merkezde Parlak Otel, Longoz Otel ve Meltem Otel de değerlendirebileceğiniz yerler arasında. Buralarda da yer kalmamışsa, İğneada’nın kum üzerinde kurulmuş tek tesisi olan İğneada Motel bir alternatif olabilir, yalnız burası epey eski bir otel, o yüzden odalardan beklentiniz yüksek olmasın. Motelin avantajı denizin dibinde olması ve denizin dalgalı olduğu zamanlarda serinlemek için kullanabileceğiniz bir de ufak havuzu olması. Apart şeklinde hizmet veren Yaz Ada Evleri ve farklı konseptiyle hoşunuza gideceğini düşündüğüm Masal Ev İğneada da tecrübe edenler tarafından bana önerilen yerler. Son olarak, İğneada’nın merkezine arabayla 10 dakika mesafedeki Limanköy’de, kendilerini doğaya adamış harika insanlar Asaf ve Şahika Ertan tarafından yaptırılıp köye bağışlanmış bir konuk evi bulunuyor. Bu konuk evinde üç tane oda var ve tuvaletler ortak. Ayrıca mutfak ve kütüphanesi mevcut. Yattığınız yatağın temizliği dışında bir şey umursamıyor ve horoz sesleriyle uyanmak istiyorsanız burada kalabilirsiniz. 😉 Tüm bunların dışında meraklıları için çadır kampı da tavsiye edebileceğim bir konaklama biçimi, Mert Gölü civarında kendi çadırınızı kurabilirsiniz. Merkeze daha yakın lokasyonda yer alan Bay Edi, hem kendi çadırınızı kurabileceğiniz hem de çadır kiralayabileceğiniz güzel bir işletme, kendi çadırınız için kişi başı 30 TL, kiraladığınız çadır için kişi başı 50 TL ücret ödüyorsunuz. İğneada’da konaklama için şimdilik verebileceğim öneriler bunlar.

Airbnb’den İğneada için kendi favori listeme eklediğim konaklama seçeneklerini de paylaşıyorum, göz atabilirsiniz.

İğneada’da Airbnb Konaklama Seçenekleri

IMG_0890

İğneada Gezilecek Yerler ve Yapılacaklar

Gelelim İğneada’da neler yapabileceğinize. Biz her gittiğimizde dopdolu geçiriyoruz günlerimizi. Çünkü doğada yapabilecekleriniz sizin hayal gücünüzle sınırlı. İğneada’da gezilecek yerlerin hepsi doğanın içinde. Bir kere longoz(subasar) ormanlarını keşfe kesinlikle çıkmalısınız. Bunun birkaç yolu var. Bunlardan bence en harikası Mert Gölü üzerinden kanoyla gitmek. Bunu yapabilmek için Pan İğneada veya İğneada Resort’tan bir kano kiralamanız gerekiyor. İlk defa gidecekseniz rehber eşliğinde kendinizi her şeyden soyutlayacağınız bir saate doğru kürek çekmeye başlıyorsunuz. Hayatın ne kadar güzel olduğunu yüzünüze çarpan zamanlardan olduğunu düşünüyorum bu gezintinin. Küçük bir tavsiye, turunuz sırasında klasik müzik açarsanız süper oluyor.

İkinci yolun bol çamurlu ama bir o kadar bol eğlenceli bir deneyim olacağını garanti edebilirim. Otelden ATV kiralayıp yine bir rehber eşliğinde ormanı gezebilirsiniz. Biz ilk defa gelen arkadaşlarımızla genelde bu aktiviteyi yapıyoruz ve şimdiye kadar hoşlanmayan görmedim. Tabi biz rehbersiz çıktığımız için kaybolarak ve çamurlara batıp uzun süre çıkmaya çalışarak normalden daha da maceralı vakit geçiriyoruz, bunun da etkisi olabilir. Neyse, burada ben susayım fotoğraflar konuşsun. 🙂

Son yöntem olarak da arabanızın gidebildiği yere kadar gidip daha sonra yürüyerek devam etmeyi tercih edebilirsiniz. Longoz ormanlarının yan yolundan arabayla ilerleyerek ormanla denizin buluştuğu ıssız sahillere varabilir, burada özellikle yaz aylarında çok kalabalık olan plajlardan uzakta denize girebilirsiniz. Şelaleleye veya Hamam Gölü’ne gidebilirsiniz. Fransız Feneri’ne giderek dalgaların kayalıklara vuruşunu izleyerek manzaraya karşı huzur dolabilirsiniz. Merkezdeki esnafa rehber Halil’i sorabilirsiniz, kendi başınıza çıkmak istemiyorsanız yapabileceğiniz tüm aktivitelerde size yardımcı olacak adres olacaktır kendisi. Son olarak İğneada’da sörf, wakeboard gibi aktiviteler de yapabilirsiniz.

DSC_1397

Sevgilim diye demiyorum, su sporlarında efsanedir. 🙂

Size bir tavsiyem de arabanıza atlayıp her bulduğunuz yola girmeniz. Sonunda harika bir yeşilliğe ya da kimsenin olmadığı küçük ama tertemiz bir kumsala çıkma olasılığınız yüksek. Bulgaristan sınırına çok yakın olan Beğendik köyündeki kumsallara da mutlaka bakın. Ne ekmek ne suyun yetiştirilemediği korkunç bayram kalabalıklarında bile Beğendik kumsallarında sevdiklerinizle baş başa kalabilirsiniz. Yeri gelmişken söylemeliyim, bayramlarda gitmenizi çok fazla tavsiye etmiyorum, akşamları eğlence mekanları çok güzel olsa da gündüzleri plaj kalabalığı gerçekten rahatsız edici olabiliyor. Özellikle ilk defa geliyorsanız bayramda gelince ilk intiba kötü olabilir. 😉

IMG_0902

İğneada Yeme İçme Rehberi

Biraz da İğneada’da yeme içme konusunda tavsiye vermek istiyorum. Biz evin bahçesinde keyfimize göre yemek yemeyi çok seviyoruz ama İğneada’ya gittik mi olmazsa olmaz dediğimiz ve mutlaka uğradığımız yerler var tabi ki. Bunlardan biri ailemizin köftecisi Dobrodoşli. Boşnakçada “Hoş geldin” anlamına gelen Dobrodoşli önceleri minibüsünde seyyar olarak servis veriyordu, son iki senedir de tam köy meydanındaki yeriyle hizmet vermeye devam ediyor. Köftesi ve sucukları efsane olan mekanın kahvaltısının da ilk defa bu sene yedim ve beğendim. Buraya hem kahvaltı hem de diğer öğünler için gelebilirsiniz. Ayrıca sucuk ve köfteyi pişmemiş olarak satın alabiliyorsunuz, bilginiz olsun.

İğneada’ya gidince Limanköy’e de bir uğrarsınız diye düşünüyorum. Uğur’un Yeri Lezzet Limanı, samimi ortamı, leziz kahvaltısı ve kumda yaptıkları kahveleriyle bana göre kesinlikle gitmeniz gereken bir yer. Günün her saati yemek, içmek veya plajda takılmak için en çok gittiğimiz yer Pan İğneada, gece hayatı için de tek geçtiğimiz yer burası diyebilirim, hem sahiplerini hem de ortamı çok seviyoruz. Yukarıda çadır konaklama için bahsettiğim Bay Edi de aynı zamanda yeme içme için gidebileceğiniz hoş bir mekan olmuş.

Ve son olarak rakı balık yapabileceğiniz ve İğneada’da güneşin batışını izleyebileceğiniz en güzel yerlerden birisi Liman Restaurant’ı tavsiye edeceğim. Biz eskiden sırf manzarası ve balıkları için giderdik, mezelerini beğenmezdik ama son gidişimizde sanırım bir şeyler değişmiş ve bu sefer mezeler de güzeldi. Merkeze daha yakın bir yerlerde rakı balık yağmak isterseniz Rota‘yı önerebilirim.

Güneşi batırmak için en güzel diğer yer ise Mert Gölü. Yalnız burada güneş batışına bakan bir tesis yok, şarabınızı alıp sevdiklerinizle birlikte bir akşam yemeği pikniği yapabilirsiniz. 😉 Bu arada oğlum şu an 4 yaşında ama 1 aylıktan beri sürekli geliyoruz ve doğada olmayı çok sevdiği için İğneada’da çok mutlu oluyor. Çocukla gitmek için de ideal bir yer olduğunu düşünüyorum.

IMG_0690

İğneada ben ve eşim için özel bir yer. Eşimin ailesinin burada evi olması sebebiyle tüm çocukluğu ve gençliği İğneada’da geçmiş. Bense küçüklüğümden beri her yaz izci kampına ve ailemle öğretmen kampına giderdim, bu sayede her sene 20 gün civarı burada kalıyordum. Eşimle tanışıklığımızı bu zamanlara dayanıyor ve oğlumuzun ismini de bu yüzden Ada koyduk. Büyük ihtimalle duymuşsunuzdur; enerji bakanı, üçüncü nükleer santrali İğneada’da yapmayı düşündüklerini söylemişti. Dünyada sayılı noktalarda bulunan longoz ormanları ve upuzun sahiliyle bir doğa harikası olan güzel adamız umarım santrale kurban gitmez. Siz de bizim gibi doğa aşığıysanız, İğneada’ya gitme fırsatı bulduğunuzda eminim orada olmaktan en az bizim kadar zevk alacaksınız. Sorunuz olursa lütfen buraya yorum olarak bırakın, maillerimi geç görebiliyorum. İyi tatiller!

İğneada yakınlarındaki Kıyıköy için hazırladığım rehbere de bakmayı unutmayın. 😉

İki Günlük Vize ve Kıyıköy Gezi Rehberi

İstanbul çevresinde gezilecek diğer adresler için aşağıdaki yazılarımı okumayı unutmayın.

İstanbul’da Gezilecek Yerler: İstanbul’un En Güzel Semtleri

İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Gidilebilecek Yerler

İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Gezilecek Tatil Yerleri

Bursa Gezi Rehberi: Bursa ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Günübirlik Edirne Gezi Rehberi: Edirne’de Gezilecek Yerler

Beni facebook ve instagramdan takip edebilirsiniz.

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

35 Responses

  1. Anonim dedi ki:

    yazı için teşekkürler,tavsiyelerınız çok işimize yaradı

  2. Tuğçe dedi ki:

    Deniz Selamlar, arife günü yola çıkıp 2 akşam çadırda kalmayı düşünüyoruz İğneada’da, çadır konusunda tam olarak nerde kurulmak lazım bilmiyorum, hayalim kumsal, kumsalın arkasında ağaçlık bir alan, ağaçlık alanda çadırı ve hamağımızı kurup güzel vakit geçirmek. Önerilerine çooook açığım, yazı süper olmuş bu arada ellerine sağlıkk 🙂

    • hohhoyyt dedi ki:

      Selamlar, teşekkür ederim ☺️ Mert Gölü civarında tam istediğin şekilde konaklayabilirsiniz. Yalnız bayramda açıkçası İğneada’yı çok tavsiye etmiyorum. 🙄 Her yer bayramda kalabalık oluyor ama İğneada’dan hiçbir şey anlamıyorsun. Gerçi sizin çadır kuracağınız yer yine sakin olur ama orada da deniz dalgalı oluyor genelde..tam lokasyonlar için sana ayrıca insta’dan yazarım akşama 👌🏻

  3. Gülşen dedi ki:

    Yazınız çok güzel, emeğinize sağlık. Bu haftasonu 16 aylık oğlumuzla iğneadaya gideceğiz. Deneyimli bir anneden birkaç yorum almak istiyorum:) Üç sorum olacak:) Dupnisa Mağarası çocukla gezmek için uygun mu sizce? Longoz Ormanları çocukla Ağustosta kanguru kullanarak gezilebilir mi? Göller vs. Son sorum da plajı güneş gölgeliği olan rahatça denize girebileceğimiz bir plaj var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim:)

    • hohhoyyt dedi ki:

      merhaba, dupnisa’ya çocukla gitmedim ben hiç ama gidilebileceğini düşünüyorum. Aynı şekilde longoza da gidilebilir bence, sizin azminize bağlı biraz yalnız. 🙂 Merkezdeki bütün plajlarda şemsiye ve şezlong kiralanıyor. umarım şansınıza deniz güzel olur. bu arada biz de hafta sonu İğneada’da olacağız. İğneada’nın yeni mekanı Pan İğneada’da 12 Ağustos’ta Akşam üstü 5 itibarıyla parti var, aklınızda bulunsun 😉

  4. esin gökhan dedi ki:

    Merhaba,
    şu an Şen Kasap’tan bildiriyorum.
    Yazınızdaki tek bir şey hariç hepsini yaptık. O da Şen Kasap’a giderken değil dönerken uğramak:)
    Mert gölünde kanoyla gezmek, gezerken müzik çalmak.. Denize beğendik kumsallarında girmek.. Longoz ormanlarını keşfetmek.. Limanköyde kahvaltı yapıp, kumda kahve içmek.. Sisliobadan havuç, ceviz, incir reçeli almak.. (henüz havuç reçelinin tadına bakmadık ama size güvenimiz sonsuz:)) Rota’ya gidip, bişeyler içmek denize orda girmek.. kısaca hepsini. mükemmel bir tatilin mimarısınız, teşekkürler:)

  5. Lilian dedi ki:

    Thinking like that is really impsesrive

  6. sval dedi ki:

    selamlar sitenizi yeni keşfettim harika yazmışsınız. Biz eşi annem kardeşim ben ve 4 yaşında ki oğlumla mayıs ayında gitmek istiyoruz oteller şimdiden dolmuş ve farklı deneyim olması açsından çadır kurmak istiyoruz yorumları ve cevapları okuduğum kadarıyla çadır kampları var ama sorum şu olacak hava durumu oğlum var acaba çok soğuk olur mu.. Şimdiden çok teşekkür ederim…

    • hohhoyyt dedi ki:

      Merhaba, çok teşekkür ederim. Bu sene biz de 2 yaşındaki oğlumuzun kamp deneyimi yaşaması için bir gece çadırda kalmayı düşünüyoruz. Geceleri, gündüze göre biraz soğuk oluyor açıkçası ama uygun kıyafet ve uyku tulumuyla çözülemeyecek kadar soğuk değil. Tabi ki önden hava durumunu kontrol edersiniz. Geçen sene Nisan ayında gittiğimizde denize girmiştik, ama gideceğiniz hafta sonu kötü hava şartları da denk gelebilir. Umarım güzel anılarla döneceğiniz bir gezi olur, sevgiler!

  7. alp dedi ki:

    Merhaba, Bende sevgilim ile kısa bir tatil planlıyorum.Yazınızı cok beğendim.Gönderdim bile okuması için 🙂 Benim ricam yine çadır kampları için olucak güvenli bir şekilde çadır kampı yapabileceğimiz yerler nerelerdir acaba. (aksi halde Mert ve erikli göllerini denicem ) 🙂 Teşekkür ederim

    • hohhoyyt dedi ki:

      Öncelikle teşekkür ederim. Yalnız yazımda da belirrtiğim gibi bi evde kaldığımız için konaklama konusuna çok hakim değilim. Çok daha önceleri kamp kurardık. son gidişimizde görebildiğim kadarıyla sadece Erikli gölünün orada çadırlar vardı. Yani başka alternatif yok gibi görünüyor. Önümüzdeki hafta sonu tekrar gideceğiz. Bir sorarım yine henüz gitmemişseniz 🙂

  8. Celik dedi ki:

    Yazınızı çok beğenerek okudum ve okuduktan sonra eşim ile gitme kararı aldık. Aracımızla gidip günü plajda geçirip geceyi ise arabamızda geçirip bir sonraki günü ise kano ile mağara gezisi için aktivite planlıyoruz. Ancak tek takıldığımız nokta arabamızla nerede konaklayacağımız bize bu konuda bir tavsiyeniz mümkün olur mu acaba ? Daha önce hiç gitmediğimiz için acaba plaja yakın bir yerde aracımızı park edip güvenli bir şekilde içerisinde geceyi geçirme fikri sizce nasıl ?

    • hohhoyyt dedi ki:

      Merhaba, açıkçası bu şekilde konaklama deneyimim hiç olmadı ama Mert gölü tarafı bunun için uygun olabilir. Yazıda bahsettiğim İğneada kite sörf de zaten o civarlarda. Eskiden oralarda çadır kampı yapardık, hala yapanlar var sanıyorum. Araba için de uygun olacağını düşünüyorum o yüzden.

      • Celik dedi ki:

        Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ben her ihtimale karşı yanıma çadır alsam daha iyi olacak sanırım.

    • hohhoyyt dedi ki:

      Bu arada beğenmenize sevindim, umarım güzel vakit geçirirsiniz 😉

      • Celik dedi ki:

        Rica ederim. Bende ilgi ve alakanız için ayrıca teşekkür ederim.

      • hohhoyyt dedi ki:

        Mert gölü dışında bir de Erikli gölünün orada da var kamp yeri bu arada, oraya da gidebilirsiniz.

  9. Anonim dedi ki:

    Yazı için teşekkürler. Yemek tavsiyeleriniz çok işimize yaradı.

  1. Ağustos 31, 2016

    […] Bizim Cennetimiz: Igneada […]

  2. Ocak 6, 2017

    […] Bizim Cennetimiz: Igneada […]

  3. Mart 30, 2017

    […] Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Rehberi […]

  4. Mayıs 3, 2017

    […] Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Rehberi […]

  5. Haziran 8, 2017

    […] Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Rehberi […]

  6. Temmuz 25, 2018

    […] Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Rehberi […]

  7. Aralık 8, 2019

    […] Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Rehberi […]

  8. Temmuz 21, 2020

    […] Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Rehberi […]

  9. Temmuz 21, 2020

    […] Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Rehberi […]

  10. Eylül 7, 2020

    […] Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Rehberi […]

  11. Aralık 6, 2020

    […] Bizim Cennetimiz: İğneada Gezi Notları […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et