Las Vegas’ta Evlenmek

Uzun zamandır niyetlenip bir türlü yazamadığım Las Vegas’ta evlilik konusunu nihayet yazıya dökeceğim. Tüm araştırmalarıma rağmen  bu konunun detaylarıyla ilgili Türkçe bir kaynak bulamadım, o yüzden bu yazı bundan sonra evlenmeyi düşünenler için faydalı olacaktır diye umuyorum. Kan testi, hazırlanması gereken evraklar gibi detaylarla uğraşmak istemeyenler, sevgilisinin gözlerinin içine bakarak aşk yemini edip evlenmek isteyenler buraya buyrun 🙂

TREY0189

Vegas’ta evlenmek için öncelikle yapmanız gereken şey nikahınızı yasal olarak gerçekleştirecek bir kurum bulmak. Las Vegas’ta nikah çok yaygın olduğu için çok fazla seçeneğiniz var ama bunu gitmeden hallederseniz orada koşturmaktan kurtulursunuz. Ben gitmeden önce uzun araştırmalar sonucu Scenic Las Vegas Weddings & Photography isimli şirket ile iletişime geçmiş ve ödemenin yarısını yapmak koşuluyla tarih ve saat için rezervasyonumuzu önceden halletmiştim. Bu şirketi tercih etmemin ana sebepleri nikahı istediğiniz herhangi bir yerde gerçekleştiriyor olmaları ve uygun fiyatlarıydı. Fotoğraf, video ve limuzin hizmetleri de mevcut. Diğer şirketler genelde kendilerine ait şapellerde nikah kıyıyorlar, ayrıca bu filmlerde gördüğümüz Elvis Presley vs. konseptli, kostüm kiralayabildiğiniz nikahlar filan da hep seçenekler arasında. Biz kendi kıyafetlerimizle sade bir nikah işlemi gerçekleştirdik.

TREY0261

Daha sonra Clark County’e evlilik başvurusu yapmanız gerekiyor. Clark County Las Vegas Strip’in sonundaydı yanlış hatırlamıyorsam. Başvuru belgesi tek sayfadan oluşan bir şey. Gitmeden önce online olarak başvuru yapıp orada resmi belgeleri alabilirsiniz ama hiç gerek yok çünkü sıra yok ve işiniz 5 dk içinde bitiyor. Biz giderken bindiğimiz taksiyi dışarıda bekletmiştik yani öyle düşünün. Daha sonra elinizdeki başvuru belgeleriyle birlikte nikahınızı gerçekleştirecek kuruma giderek istediğiniz zaman, istediğiniz yerde evlenebiliyorsunuz. Nikah da en az başvuru kadar kısa sürüyor. Birbirinize yüzüklerinizi takarken, şahitlerin huzurunda evlilik yeminlerinizi ediyorsunuz. Bizim şahidimiz limuzin şöförümüz ve fotoğrafçımızdı 🙂 ama isterseniz ayrıca şahit kiralayabiliyorsunuz. Tabi kendi şahitleriniz varsa o ayrı konu, biz yalnız ikimizdik o yüzden bu şekilde oldu.

TREY0312

Şimdi gelelim işin resmi kısmına, yani Türkiye’de nikahın geçerli sayılması için yapmanız gerekenlere. Eğer Vegas’ta uzun kalacaksanız işiniz çok kolay. Nikahınızı kıyan kurum 10 gün içinde Clark County’e bildirim yapıyor, bildirim gerçekleştikten sonra Clark County’den resmi belgeleri alarak Türk konsolosluğuna götürmeniz yeterli, gerisini konsolosluk hallediyor. Türkiye’ye döndüğünüzde kendinizi evli buluyorsunuz 🙂 Biz ertesi gün Vegas’tan ayrılıyorduk, o yüzden bu bizim izlediğimiz yöntem olamadı ne yazık ki. Bizimki biraz daha meşakkatliydi maalesef. Türkiye’ye döndükten sonra Clark County’nin sitesinden evlilik lisansı talebinde bulundum. 2-6 hafta arası sürebileceği belirtilmişti. 6 haftanın sonunda evrak elime ulaşmayınca mail attım ve kaybolmuş olabileceğini söylediler. Tekrar başvurabileceğimi fakat yine kaybolabileceğini, istersem UPS ile aldırabileceğimi belirttiler. Biraz masraflı bir yöntem olsa da belgeyi tekrar riske atmamak için bu yolu seçtim. Belgeyi aldıktan sonra, önce Amerikan konsolosluğunda onaylattım, ardından kaymakamlığa giderek apostil vurdurdum, son olarak nüfus müdürlüğüne giderek kayıt ettirdik. Clark County’de mailleştiğim kişi bir yöntemden daha bahsetti ama takibi zor olabilir diye tercih etmemiştim, onu da yazayım. Clark County’den aldırdığım evrakları oradaki Türk konsolosluğuna göndertip, ilk bahsettiğim yöntemi gerçekleştirebileceğimi söyledi ama sürekli mailleşmeler, UPS ile koordinasyon filan gözümde büyümüştü açıkçası.

TREY0223

Hem eğlenceli hem romantik hem de çok özel bir nikah oldu bizim için, bütçenize göre çok daha güzel bir organizasyon yapma şansınız da var. Daha detaylı bilgi almak isterseniz lütfen yorum bırakın. 😉 Böyle bir düşünceniz varsa şimdiden tebrikler! 😉

Beni facebook ve instagramdan takip edebilirsiniz.

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

12 Responses

  1. Anonim dedi ki:

    hiçte kolay değilmis bizdekinden bile zor

  2. Gerçekten özendim ve yapabilirim. Yalnız tek başına olmuyor; eşe dosta haber saldım, bakıyoruz işte. Mutluluklar!

  3. Pelin Özen dedi ki:

    Sizin adınıza çok sevindim ve yazınız gerçekten çok yardımcı oldu. Masraflar sebebiyle benim için daha çok erken ama seneye sanırım ben de bunu yapacağım 🙂 detaylar gerekirse sizinle instagram hesabından bağlantı kurmak isterim.
    Mutluluklar dilerim! 🙂

  4. Gökçenur dedi ki:

    Merhaba öncelikle tebrik ederim ama benim şöyle bir sorum olacak evlenenlerden biri türk diğeri amerikan vatandaşıysa yine belgeleri türk elçiliğine götürünce nikahın türkiyede tanınması için yeterli oluyor mu acaba? Teşekkürler şimdiden ☺️

  5. Lenka dedi ki:

    Vay çok güzel ve oldukça romantik ))). Şimdi sormak istediğim iki Türk yada Türk erkek ve Alman bayan. Yani Amerika vatandaşı olmayan iki insan orada evleniyor. Ve sonra bu Türkiye’de kabul görüyor. Ben doğrumu anladım. Eğer bu ise çok güzel. Sadece vize almak sorun)))

    • hohhoyyt dedi ki:

      Alman kısmını pek bilmiyorum..farklı ülkeler olunca farklı kurallar devreye giriyor bildiğim kadarıyla.clark county sitesinde bilgi olması gerek ama iki Türk için aynen öyle, direkt kabul görüyor.

  1. Mart 16, 2016

    […] Las Vegas’ta Evlenmek […]

  2. Haziran 8, 2017

    […] Las Vegas’ta Evlenmek […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et