Ada geliyor!

Aşkla yapılabilecek en güzel tarif sanıyorum bir bebek. Hamileliğimin 36 haftasını geride bırakıp 37.haftaya girdiğim bu günlerde, hamilelik sürecimle ilgili birkaç not düşmek istedim buraya. Sağlıkla dünyayı gelmesini umduğumuz bir oğlumuz olacak. Önümde son 3 iş günüm kaldı ve biz artık bekleme moduna geçiyoruz. Bu yazımı da pıtırcığın tekmeleri eşliğinde yazıyorum 🙂 İsmini Ada koymaya karar verdik. Herkes kız ismi diyor ama bana tınısından dolayı oldukça erkeksi geliyor ve anlam olarak da unisex olduğunu düşünüyorum. Ada koymamızın ana sebebi eşimle ortak noktamızın ve tanışma yerimizin bir ada olması. Aynı zamanda benim ismim Deniz olduğu için benim içimde bir ada büyümesinin de anlamlı olduğunu düşünüyorum ♥

DSC_2399

Öncelikle hamileliğimin başlarında yaşadığım ve bizi bebeğimize daha çok bağlayan bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Tam 12. haftayı yani hamileliğin en riskli olarak tabir edilen kısmını bitirmek üzereydim ki yoğun bir kanamam oldu. Gece 11 sularıydı ve doktorumu aradığımda panik yapmamamı, hamilelikte böyle şeyler olabileceğini, ertesi gün devam ederse kendisine gitmemi söyledi. Ertesi gün devam ediyordu ve sabah hemen hastaneye gittim. Doktorum her zamanki güler yüzüyle bana moral verdi ve ultrasonda baktığımızda kalp atışlarını dinletti bana. Sen bu çocuğu doğuracaksın merak etme dedi. Halk arasında bebeğin eşi olarak adlandırılan ve bebeği besleyen plasenta aşağıdaymış biraz ve oradan kan sızıyormuş. Hamileliğin 20. haftasına kadar bu sorunu yaşama ihtimalim olduğunu, daha sonrasında rahim yukarı çıktıkça böyle bir sorun kalmayacağını söyledi ve düşük ihtimalinin önüne geçmek için Progestan desteği verdi. Kanamam olduğunu duyan birçok kişi yatmam gerektiğini söylediği için kendisini bunun için aradığımda, yatmaya gerek olmadığını söyledi. Ben de normal hayatıma devam ettim ve yaklaşık 3 hafta sonra bir daha tekrarlanmamak üzere kanamam son buldu. Bu süreçte ben sürekli forumları okuyarak kendimi telkin etmeye çalıştım ama bir yandan iyi yorumlar bir yandan da iç karartıcı hikayeler okuyordum ve biraz evhamlanıyordum açıkçası, neyse ki bugünlere kadar geldik.

DSC_2080

 

Çok şükür ki kusma, aş erme, aşırı kilo alımı gibi problemleri şimdiye kadar yaşamadım ve gündelik hayatım çok sekteye uğramadı. Oğlum da sağ olsun beni pek üzen bir bebek değil. Birçok hamilenin nefes alma sorunu yaşadığını, kaburgalarının sıkıştığını, hemoroid problemi oluştuğunu ve bel ağrısından uyuyamadığını duyuyorum. Benim ara sıra mide yanması problemim oldu, bir de çok sık tuvalete çıkıyorum o kadar. Tabi ki hayatım boyunca görmediğim kilolara ulaşmış olmanın verdiği bir ağırlık oluyor, işe gitmek, sabahları erken kalkmak çok zor geliyor ama dayanılmaz şeyler değil bunlar. Şimdiye kadar 12 kilo aldım, tahminimden oldukça fazla oldu ama göbeğim dışında çok şişko durmuyorum, doktorum da memnun halimden. Bebeğim geçtiğimiz hafta 2200 gr idi, biraz zayıf bir bebek gibi sanki ama normal doğum istediğim için bu bir avantaj benim için.

DSC_2353

Böyle rahat bir hamileliği yakalamışken hamileliğim süresince, oğlumla birlikte 21. hafta Venedik, 22. hafta Paris, 33. hafta Berlin ve 35. hafta Beyrut olmak üzere hepsi birbirinden keyifli 4 yurt dışı seyahati de yaptım. 28. hafta sonrası için uçak seyahatlerimde doktorumdan gidebileceğime dair rapor aldım, çünkü soruyorlar. 36. haftadan sonra raporunuz olsa da hava yolu şirketleri uçmanıza izin vermiyor. Uçuşlarda hiç sıkıntı yaşamadım ama insanın içinde ufak bir tedirginlik oluyor doğrusu 🙂 Doğumu yaz başında olacak hamilelerin çok şanslı olduğunu düşünüyorum bu arada. Kendim bu grubun içinde olan biri olarak, kış kıyamet günlerini çok ağırlaşmadan atlattığım için mutluyum. Havalar çok sıcak olmadan da hamileliğinizin bitimine geliyorsunuz.

IMG_1904

Hamileliğiniz boyunca yogaya mutlaka gitmenizi tavsiye ediyorum. 12. haftadan itibaren gidilebiliyor ve gerçekten rahatlatıyor. El ayak şişkinliği, bel ağrısı gibi problemleri fazla yaşamıyor olmamı yogaya bağlayabiliriz sanıyorum. Bir de normal doğum için de faydalı hareketler öğreniyorsunuz. Hamile yogası için çok fazla seçenek var, bütçenize göre işinin ehli olan bir yeri tercih etmelisiniz, çünkü çok hassas bir dönemdesiniz. Hamileler için ücretsiz olarak da gidebileceğiniz yoga dersleri var. Ayrıca internetten de birçok video bulabilirsiniz. Zeynep Gözübüyük’ün ders verdiği yerleri takip etmenizi öneririm, ücretsiz dersler veriyor. Ayrıca mail grubuna üye olarak birçok annenin her konuda içten yardım maillerine de ulaşabilirsiniz.

DSC_2008

Oğlumu sağlıkla kucağıma almayı umuyor, isteyen herkesin bu güzel duyguyu yaşamasını diliyorum!

Beni facebook ve instagramdan takip edebilirsiniz.

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

2 Responses

  1. Denizde Ada dedi ki:

    Deniz ve Ada… Mükemmel uyum.. Resimler harika!!!

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et