Kopenhag Gezi Rehberi: Ucuz Bir Kopenhag Seyahati Mümkün!

Kopenhag dünyanın en pahalı şehirlerinden biri, o yüzden Kopenhag gezi rotası için bol araştırma yapıp ucuz bir Kopenhag seyahat planı yaptım. Sanırım biraz abarttım, diğer Avrupa seyahatlerimize göre Kopenhag’ta gezi sırasında daha az para harcadık. 🙂 Tabi ki bunun asıl nedeni normalde savruk davrandığımız birçok konuda ekstra tutumlu davranmamız oldu. Özellikle Kopenhag’ta konaklama, Kopenhag’ta yeme içme gibi ağır kalemler konusunda çok dikkatli davrandık ve şehrin ücretsiz sunduğu güzelliklere yöneldik bol bol. Kopenhag gezilecek yerler listesi oldukça kabarık olan bir şehir ve bunların pek çoğu bedava. Tasarruf tedbirlerimiz işe yaradığına göre sizlere de anlatabilirim. Hadi hep beraber uygun fiyatlı bir Kopenhag turu yapalım, Kopenhag gezi rehberi sizlerle. 😉

Kopenhag gezi rehberi

Kopenhag Gezi Rehberi: Kopenhag’a ne zaman gidilir? Kopenhag kaç günde gezilir?

Kopenhag’a gitmek için bence en güzel zamanlar Mayıs-Eylül ayları arası. Kuzeyde olduğu için oldukça soğuk bir şehir, yazın bile bizdeki baharı ancak yaşıyorlar. Ayrıca gün ışığından en fazla faydalanabileceğiniz dönem yaz ayları. Bunları göz önüne aldığınızda şehri doyasıya keşfetmek için en ideal zaman yaz ayları oluyor. Yalnız bu pahalı şehrin yazın daha da pahalı olduğunu da unutmamak gerek. Geçen sene Ocak ayında Finlandiya’ya gitmiş biri olarak kış aylarının da gidilmeyecek durumda olmadığını söylemek isterim. (Geçen seneki Finlandiya maceram sonrası yazdığım yazılara şuradan ulaşabilirsiniz) Biz Kopenhag’a Eylül aynın ilk haftası gittik. Hava 17 derece gösteriyordu ve sonbaharlık montumla hiç üşümeden gezdim, eldiven, bere hiç kullanmadım. Daha önce Nisan ayında giden arkadaşlarım bildiğiniz kış mevsimi yaşamışlardı. Bizim için, sadece çok yağmur yağdığı gün yaklaşık 5 saat sokaklarda olmamız sebebiyle biraz üşütücü oldu. Kopenhag’ta kadar kalınır derseniz,  koşturmadan keyif alarak gezmek için bence dolu dolu 3 gece 4 gün ideal bir süre. Bu sürede gezilmesi gereken yerlerin tamamını gezebilir, biraz da sevdiğiniz yerlerde keyif yapıp şehrin yerlisi gibi takılabilirsiniz.

IMG_7099

Kopenhag Gezi Rehberi: Kopenhag pahalı mı? 

Kopenhag hem de nasıl pahalı..yani şöyle düşünün hani Avrupa’da bir ürünün ortalama birim fiyatı genelde bizdeki fiyatı ile rakam olarak aynıdır ya da daha düşüktür ama onu euro ile çarptığınız için pahalıdır. Kopenhag’ta bir de bunu iki ya da üçle çarpmanız gerekiyor. Örnekle açıklamak gerekirse, atıyorum su bizde 1 TL, Avrupa genelinde ortalama 1€ iken, Kopenhag’ta 2.5€. Bu pahalılık yeme içmeden konaklamaya, alışverişten ulaşıma kadar her alana yansımış durumda. Neyse ki Kopenhag’ın ücretsiz olarak sunduğu bir sürü güzellik var da bütçe dostu bir gezi planı yapabiliyorsunuz. Su çeşmeden içilebiliyor mesela, muhteşem değil mi? 🙂 Ücret ödemeniz gereken kalemlerin de uygun fiyatlılarını bulma şansınız tabi ki var. Zaten girişte de belirttiğim üzere ben de size bunları anlatacağım. 😉 Bu arada Danimarka para birimi DKK ve şu anda 0.13 € civarına denk geliyor.

IMG_7113

Kopenhag Gezi Rehberi: Kopenhag nerede? Kopenhag’a nasıl gidilir? 

Kopenhag, İskandinav ülkelerinden Danimarka’nın başkentidir. Kopenhag’a hem Pegasus hem Türk Hava Yolları uçuyor ve uçuş ortalama 3 saat 15 dakika sürüyor.. Bizim bu seyahatin konsepti genel olarak bütçe dostu olması idi, ayrıca küçük kaçamağımızdan maksimum sürede faydalanmak istiyorduk. Yaz sezonunda bile uygun fiyatlı biletleri ve gidiş dönüş saatlerinin seyahatten full performans sağlamamıza uygun olması nedeniyle Pegasus’u tercih ettik. Sabiha Gökçen’den 5 senedir uçmuyordum, gerçekten bitik durumdaymış. Fast track satın almamıza rağmen uzun süre sıra bekledik pasaportta, ben böyle bir şey görmedim. Bu arada Vodafone Red kullanıcılarına fast track ücretsizmiş, ben salak gibi satın aldım, sizin aklınızda bulunsun. Bir de fast track dönüşte de geçerli ve bizim asıl dönüşte işimize yaradı. İnsanlar bilmiyor galiba dönüşte geçerli olduğunu, normal kısımda yoğun bir kuyruk olmasına rağmen fast track sırasında kimse yoktu. Bunları da ek bilgi olarak yazmış olayım.

IMG_7083.JPG

Kopenhag Gezi Rehberi: Kopenhag nasıl gezilir? Kopenhag’ta ucuz ulaşım

Gelelim Kopenhag şehir içi ulaşım konusuna; taksiler aşırı pahalı o yüzden pek tavsiye etmiyorum, toplu taşıma gayet başarılı kullanabilirsiniz. Kopenhag şehir dışına çıkmayacaksanız günlük 80 DKK, 3 günlük 200 DKK olan City Pass almanızı öneririm. Bununla tüm toplu ulaşım araçlarına bileti aldığınız andan itibaren geçerli olacak şekilde sınırsız yararlanabiliyorsunuz. Havaalanında kırmızı renkli kiosklar var, oralardan alabilirsiniz. İngilizce dilini tercih ettikten sonra Tourist Ticket seçeneğini seçip kaç kişilik ve günlük istediğinize göre alışverişinizi yapıyorsunuz. Bu konuda tavsiyem biletleri valiz aldığınız yerdeki kiosklarda almanız, onlar bomboştu ama ben oradan City Pass alınacağını anlamadım. Çıkıştakilerden almak zorunda kaldım ve orası çok kalabalık olduğu için biraz sıra beklemek durumunda kaldım. Kopenhag havaalanından şehir merkezine gitmek için 5C numaralı otobüse binerek Norreport durağına gidiliyor. Kopenhag’ta bir diğer ulaşım yöntemi de bisiklet kullanmak. Bisiklet kiralarının saati ortalama 25 DKK civarı ama 24 saatlik kiralama yaptığınızda çok uyguna geliyor, biz de bir gün için otelimizden bu şekilde kiralama yapmıştık. Bisikleti kullanmayı seviyorsanız Kopenhag’ta cennete düşeceksiniz, gerçekten tüm trafik bisikletliler düşünülerek tasarlanmış.

IMG_7111.JPG

Kopenhag Gezi Rehberi: Kopenhag’ta nerede kalınır? Kopenhag uygun fiyatlı otel tavsiyesi

Kopenhag planını yaparken konaklamayı hiç düşünmeden direkt biletleri almıştım. İnsan bir araştırır di mi ama? Kopenhag pahalı şehir biliyorum ama bu kadar yüksek fiyatlar beklemiyordum açıkçası. Neyse ki hem hostel hem de otel olarak hizmet veren A&O Copenhagen Norrebro‘yu buldum. Hostel kısmında 11€’dan başlayan, otel kısmında 34€’dan başlayan fiyatlarla konaklanabiliyor. Kopenhag için gerçekten mucize fiyatlar bunlar. Burası fiyatına göre beklediğimizin çok üstünde çıktı ve ben de hakkında ayrı bir yazı yazdım, detaylı otel incelememi okumanızı tavsiye ederim. Şu linkten otele rezervasyon yapabilirsiniz.

Bu otel dışında, Kopenhag’ta nerede kalınır, hangi bölge sizin için daha uygun karar vermek için bazı bilgiler vermeye çalışacağım. Indre By, Kopenhag’ın eski şehir merkezi oluyor, tarihi yerlere yakın olmak önceliğinizse burada konaklayabilirsiniz. Latin Quarter, yine pek çok yere yürüyerek gidebileceğiniz bir lokasyonda yer alıyor, üniversite bölgesi olduğu için ucuz konaklama alternatifleri bulabilirsiniz.  Nyhavn, rengarenk evlerin arasında, nehir kenarında kalmak ve turistik yerlerin pek çoğuna yürüme mesafesinde olmak demek ama fiyatlar da ona göre daha pahalı oluyor. Vesterbro, şehrin en cool bölgelerinden biri, hipster mekanları, güzel kafeler, butikler ve galeriler bu bölgede oldukça fazla. Böyle hareketli bir ortamda konaklamak isterseniz tercihiniz burası olsun. Christianshavn da trendy mekanlara ev sahipliği yapan, aynı zamanda aşağıda detaylandıracağım özgür şehir Christiania’nın bulunduğu bölge. Norrebro, tarihi yerlerin çoğuna uzak olduğu için uygun fiyatlı otel bulma şansınızın yüksek olduğu bir yer. Turistik olarak gezilecek yerlere toplu taşıma kullanarak gidiyorsunuz ama bu bölgede de güzel restoran ve kafeler var. Østerbro da yine merkeze yürüme mesafesinde olmayan ama özellikle park ve bahçeleriyle çocuklu ailelerin hoşuna gidebilecek bir muhit.

Kopenhag’taki uygun konaklama alternatifleri için tıklayın.

ao

Kopenhag Gezi Rehberi: Kopenhag’te ne yenir, ne içilir? Kopenhag bütçe dostu yeme içme önerileri

İşte bir pahalı kalem daha 🙁 Kopenhag’ta ortalama restoranlarda yiyip içeceğiniz parayla İstanbul’daki en lüks restoranlarda rahatlıkla yemek yiyebilirsiniz. Neyse ki Kopenhag’ta sokak yemeği kültürü ve yemek büfeleri çok gelişmiş, inanılmaz lezzetli ve çeşitli yemeklerin hepsine ulaşabiliyorsunuz. Hem Kopenhag’a özgü yiyecekler hem de dünya mutfağından ürünler bulabileceğiniz çok güzel uygun fiyatlı mekanlar var. Danimarka’ya özgü en meşhur yiyecek Smorrebrod dedikleri yarım sandviçler. Yarım sandviç şu anlama geliyor, bir dilim ekmeğin üzerine malzemeleri koyuyorlar ama üzerini kapatmıyorlar. Smorrebrod yemek için önerebileceğim hesaplı ve leziz adresler Hallernes ve Rita’s Smørrebrød. Bunlardan mutlaka deneyin, tanesi 35 DKK civarıydı ve gerçekten doyurucuydu. Biz doymayız diye ilk denememizde ikimiz için 3 tane almıştık, üçüncüyü zorla yedik. Kopenhag’ta sokak yemeği denilince akla ilk gelen şeylerden biri de sosisli sandviçler. Sosisli için tavsiyem DOP, sadece domuz değil dana ve vejetaryen gibi çeşitleri de var, tüm ürünleri organik ve fiyatlar da 25 DKK civarı.

IMG_7101

Kopenhag’ta ucuz yemek deyince akla ilk gelen mekanlardan biri de Copenhagen Street Food(Papiroen). Aslında burası tek bir mekan değil, bir sürü mini fast food büfesinden oluşan, açık ve kapalı alanları bulunan bir mekanlar bütünü. Canınız ne isterse burada bulabileceğinize emin olabilirsiniz. Hamburgerden falafele, dönerden Thai yemeklerine kadar envai çeşit mutfaktan leziz yemekler sizi bekliyor. 80 DKK yani 10 € civarına tıka basa doyabilirsiniz, her ne kadar Türkiye için çok ucuz olmasa da Danimarka ve hatta Avrupa geneli için süper bir fiyat.

IMG_7103

Biz burayı gerçekten çok sevdik ve iyi vakit geçirdik. Açık alanı hemen deniz kenarında ve oldukça büyük. Akşam saatlerinde ortada variller içinde ateş yakmışlardı, biz de bir ateşin etrafına oturduk. Alkollü içecekler satıldığı için rahatlıkla akşam içmeye buraya gelebilirsiniz.

DSC_0104.JPG

Şimdi size benim çok beğendiğim bir sandviççiyi önereceğim. Smagsloget, kendi küçük marifeti çook büyük bir sandviççi. İçeri girdiğinizde doğru yere mi geldim diye düşünebilirsiniz, sokak aralarında denk gelebileceğiniz ayak üstü yemek yenilen yerlerden. Temizlikle ilgili bir sıkıntı yok ama muhteşem bir şey çıkacağını düşünemiyorsunuz. Eşim hemen ön yargılı bir şekilde ben burada yemem sen ye dedi, sonra sandviçim hazır olunca bir ısırık almaya karar verdi ve parmaklarıyla birlikte bütün yarım sandviçi yedi. Bu arada iki kişi bir sandviç ile rahatlıkla doyuluyor. Biz vejetaryen sandviç yedik, ekmeği muhteşemdi ve bu bol malzemeli dev sandviçin fiyatı sadece 69 DKK idi.

FullSizeRender

Kopenhag’ta merkezde küçük dükkanlardan oluşan yerlerden bir tane daha var, adı Torvehallerne. Yalnız burası sadece yemek satan yerlerin değil, çiçekçi, şarküteri gibi daha pek çok satıcının bir arada bulunduğu bir kapalı pazar. Bu arada Kopenhag’ta çiçekler de pek pahalı değil, piknik yaparken şıklık olması için, bisikletinizin sepetine koymak için ya da fotoğraf çekilirken elinizde dekor olması için düşünebilirsiniz. Ben bazen, zaten çok pahalıdır diye hiç bakmıyorum fiyatlara, o yüzden aklınızda bulunsun diye yazıyorum. 2-3€ gibi fiyatlara çok güzel buketler gördüm 🙂

IMG_7092

Sanırım Kopenhag’taki tüm toplu yemek satılan yerleri keşfettik. Vesterbro’daki bir örneği için de meşhur Meatpacking District’teki Kødbyens Mad og Marked‘ı önereceğim. Burası kapalı değil, çadırlar kurmuşlar ve daha az mekan var ama olan mekanlarda denediğimiz yemekler çok başarılıydı. Ben soulwich diye bir şey denedim mesela, yolunuz düşerse yemenizi tavsiye ederim. Alkollü içecekler de mevcut, banklara ya da şezlonglara yayılıp burada vakit geçirebilirsiniz. Burası kışın kapalı oluyormuş yalnız, bilginiz olsun.

IMG_7098.JPG

Mekana bile gerek yok ben kendi yemeğimi hazırlarım derseniz Netto‘yu tavsiye ederim, Kopenhag’ta ucuz yeme içmenin market hali. Evde pişirmek üzere ürünler alabileceğiniz gibi hazır yiyecekleri de Netto’da bulabilirsiniz. Buradan yiyecek içecek alışverişinizi yapıp Kopenhag’taki açık ve keyifli alanlara yayılabilirsiniz, gerçekten kıskanılacak derecede güzel yerler var. En sevdiklerimden biri aşağıdaki fotoğrafta yer alıyor.

Kopenhag’ta yeme içme kaleminde birkaç öneri daha vermek istiyorum, bazı öneriler için bütçeyi yükseltmek gerekiyor. Craft bira içebileceğiniz çok güzel bir yer olan Mikkeller & Friends ile başlıyorum. Dünyanın en iyi barları arasında gösterilen Ruby de bir kokteyl içmek için ideal. Kahve içmek veya satın almak için Coffee Collective ve Coffee Lab‘a gidebilirsiniz. Kahvaltı için Moller ve Granola, fırın ürünleri için Sankt Peders Bageri ve Hart Bageri, tatlı için Conditori La Glace, pizza için Da Gallo Pizzeria, smorrebrod için Selma önerebileceğim yerler arasında. Parayı tamamen gözden çıkarmayı düşünürseniz dünyanın en iyi restoranları arasında ilk sıralarda gösterilen, birkaç kez en iyisi seçilen Noma‘yı düşünebilirsiniz, eğer düşünürseniz de tatil planını yaparken rezervasyonunuzu da yaptırın çünkü yer bulmak çok zor. 😉 Kopenhag tam bir gurme şehri, bu saydıklarımdan çok daha fazla güzel yer var, siz kendiniz de gözünüze güzel görünen yerleri deneseniz pişman olmazsınız bence. Deneyip de önereceğiniz bir yer olursa yorumlara beklerim.

Kopenhag gezilecek yerler

Kopenhag Gezi Rehberi: Kopenhag’tan ne alınır? Kopenhag’ta hesaplı alışveriş

Ben instagram’dan Kopenhag önerisi olan var mı diye sorduğumda biri Flying Tiger‘a uğramamı önermişti, okuyorsa kendisine buradan teşekkür ederim. 🙂 Danimarka’nın bir milyoncusu gibi bir yer ama tabi ki çok daha kalitelisi. Özellikle kırtasiye ürünleri ve mutfak aksesuarları oldukça hoşumuza gitti. Buradan bir sürü şey aldık ve toplam fiyat 50€’dan az tuttu.

IMG_7087.JPG

Büyük ihtimalle daha önce duymuşsunuzdur, Lego’nun memleketi Danimarka. O yüzden gelmişken mutlaka Lego mağazasına uğrayın. Yalnız ucuz olmasını beklemeyin, Türkiye ile aynı fiyat hatta biraz daha pahalı geldi bize. Stroget caddesi üzerindeki mağazada benim en hoşuma giden, kendi takınızı yapmak için boncukçulardan nasıl tek tek boncuk alabiliyorsanız burada da legolar için öyle bir şansınızın olması.

IMG_7105.JPG

Çocuklar için inanılmaz tatlı oyuncaklar yapan bir yer önermek istiyorum son olarak. Skoyalfen, çocuğunuzun çıkmak istemeyeceği masal gibi bir dükkan olmuş. Ben bile uzun süre çıkamadım, o kadar güzel şeyler var ki her detayı incelemek istiyorsunuz, dekorasyonu da harika. Fiyatlar pek ucuz değil açıkçası ama küçük bir hatıra almayı düşünebilirsiniz.

IMG_7081

Kopenhag Gezi Rehberi: Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Freetown yani özgür kasaba olarak geçen Christiania, Kopenhag’ın simge yerlerinin başında geliyor. 1971 yılında, bölgede bulunan bazı terk edilmiş askeri kışlaları istila eden bir grup hippi, kendi toplum kurallarını geliştirmiş ve Danimarka hükümetinden tamamen bağımsız olarak yaşamaya başlamışlar. Christiania’da uyuşturucu serbest, bir sokak boyunca tezgahlarını açmış pek çok satıcı görüyorsunuz. Burada tüm duvarlarda resimler var, oldukça hippi bir ortam. Korkutucu bulanlar olmuş ama hiç öyle değil bence, halkın her kesiminden insan görüyorsunuz. Takım elbiseli, şık şıkıdım insanlar da gördük, boyacı tulumuyla gelen de. Anlatılmaz yaşanır diyorum, bence korkacak bir şey yok, bu ortamı görmelisiniz. Fotoğraf çekilmesi yasak deniliyor ama aslında sadece uyuşturucu satılan sokakta yasak, orada bile bir satıcı boynumda fotoğraf makinesini görünce beni tezgahının başına geçirip fotoğraf çekilmemi söylemişti. O fotoğraflarımı buraya koymuyorum, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için. 😀

IMG_7082.JPG

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Bildiğiniz üzere meşhur bira markası Carlsberg’in anavatanı Danimarka. Carlsberg’in kurucusu Carl Jacobsen yalnızca bu güzel birayı üretmekle kalmamış aynı zamanda şehre harika bir müze kazandırmış. Mimarisi ve sanat eserleriyle Ny Carlsberg Glyptotek kesinlikle Kopenhag’ta görülmesi gereken yerlerden. Yeri de çok merkezi, meşhur Tivoli bahçelerinin hemen yanı başında. Normalde 95 DKK giriş ücreti var ama salı günleri ücretsiz, sakın kaçırmayın. 😉 Özellikle kış bahçesine bayıldım, eminim siz de çok beğeneceksiniz.

IMG_7097

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Bence çok da görülmesi gereken bir yer olmasa da Kopenhag’ın sembolü olduğu için Little Mermaid yani küçük deniz kızı heykelini görmek yine ücretsiz olarak yapılacaklar arasında. Heykel, Danimarkalı ünlü yazar Andersen’in Küçük Deniz Kızı masalından ilham alınarak yapılmış. Bu arada hava alanında bu heykelden bir tane daha var. 🙂

Gittiğim şehirlerde botanik bahçesi varsa mutlaka uğramaya çalışırım. Kopenhag’ta yer alan 13000 türlük zengin bitki çeşitliliğiyle Botanisk Have‘yi de es geçmedim ve uzun uzun gezdim. En çok sevdiğim kısım Palm House olarak geçen içi dev bitkilerle dolu cam ev oldu. Nilüferlerle kaplı gölete de bayıldık, bence buraya bir yolunuzu düşürün.

IMG_7114.JPG

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Kopenhag’ın en çok paylaşılan fotoğraflarından olan kanal kenarındaki rengarenk evleri görmeyeniniz yoktur. İşte burası Nyhavn olarak geçiyor. Renkli evlerin olduğu tarafta pek çok turistik kafe var, bütçe açısından oralara oturmanızı pek tavsiye etmem ama kanal boyunca yürümek bile insana çok iyi geliyor. Kanaldaki köprü üzerinde artık her yerde klasikleşmiş olan aşk kilitleri asılı.

IMG_7102

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Kopenhag’ın ünlü alışveriş caddesi Stroget‘i şöyle baştan sona bir turlayın mutlaka. Ücretsiz yapılacaklar arasına bir alışveriş caddesini sokmam hoş olmadı biliyorum ama şahsen ben bir şey almadan vitrinlere bakmayı ya da mağazaların içinde dolaşmayı da seviyorum. Ev dekorasyon mağazalarını gezerken kendimizi tutmakta biraz zorlandık ama olsun. 🙂

IMG_7088.JPG

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Mimari olarak en dikkatimi çeken yapılardan biri Grundtvigs Kirke oldu. Burası bir kilise ve biraz merkeze uzak ama vaktiniz kalırsa mutlaka uğrayın, harika fotoğraflar çekeceğinize eminim. Bir de adamların mimari yeteneklerine tekrar hayran olacaksınız.

Kopenhag’ın en eski sokaklarından biri olan Magstraede, Arnavut kaldırımı yolları ve 18. yüzyıldan kalma binalarıyla sizi geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracak. Buradaki evler, Kopenhag’ta 1728 ve 1795’te çıkan iki büyük yangından sağlam olarak kurtulabilen az sayıdaki evlerdenmiş.

IMG_7104

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Osterbro’da yer alan Olufsvej, Kopenhag’ta gördüğüm onca renkli sokak içerisinde açık ara bir numaram oldu. Sağlı sollu her renkten evler, hepsinin önünde bisikletleri ve bazılarının önünde yemyeşil bahçeleriyle tam bir hayal sokak.

IMG_7110

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Kopenhag’ın en fotojenik yerlerinden biri olan Vestre Cemetery her ne kadar biraz merkezi yerlere uzak olsa da gezilecek yerler listesine alınmalı. Artistik ağaçlı yol fotoğraflarını sevenlere duyrulur. Aslında bir mezarlık olsa da çok kocaman bir parkı olduğu için insanlar yürüyüş yapmak için de buraya geliyor.

Alttaki fotoğrafta gördüğünüz mavi ev ile ünlenmiş Larslejsstraede sokağı da Kopenhag’ın güzel sokaklarından biri. Instagram’ı açıp şehri arattığınızda en popüler fotoğraflar arasında bu evi görmeniz çok olası. 🙂

IMG_7107

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Fotoğraflık bir yerle daha karşınızdayım. 🙂 Nyboder, ikonik sarı evleriyle meşhur bir yer. Kral 4. Christian tarafından denizcilerin aileleri için yaptırılmış lojman tadındaki bu evler yan yana dizililer, hatta bitişikler. Sarı üzerine kiremit rengi pencereleriyle gerçekten çok güzel bir görüntü veriyorlar.

Nyhavn kadar ünlü olmayan ama ona çok benzeyen ve bence onun kadar güzel olan bir yer de Overgaden Oven Vandet. Burası da yine kanal kenarındaki renkli evleriyle insanın içini açıyor. Christianshavn bölgesine yolunuz düşerse mutlaka uğrayıp yaklaşık 1 km uzunluğundaki yolda bir yürüyüş yapmanızı tavsiye ederim.

IMG_7085.JPG

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Amalienborg Sarayı‘ndaki askerlerin nöbet değişim seremonisi öğlen tam 12’de gerçekleşiyor. Başka Avrupa şehirlerinde de bu nöbet değişimini izlemiş olabilirsiniz, açıkçası çok şart değil o zaman. Ama öğlen saatlerinde bu bölgede olacaksanız, Kopenhag’takini de deneyimleyebilirsiniz.

Kopenhag’a gittiğinizde hava güzelse Kongens Have yani kralın bahçesinde piknik yapıp kendinizi oranın yerlisi gibi hissetmeden dönmeyin. Bu bahçe ülkenin en eski kraliyet bahçesi olmakla birlikte günümüzde yılda 2.5 milyon civarı insanı ağırlıyormuş. Christiansborg Sarayı‘nın kulesine çıkmak da ücretsiz şehre yukarıdan bakmak için gidebilirsiniz.

IMG_7094.JPG

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

Kopenhag’ta vakit geçirebileceğiniz açık yerlerden bir tanesi de Norrebro’da bulunan ve oldukça büyük bir alana yayılmış olan Superkilen Park. Bu park üç bölgeden oluşuyor: siyah, kırmızı ve yeşil. Siyah kısım daha çok kaykay ya da scooter kullananların gezindiği, içinde bir de çocuk parkı bulunan bir alan. Kırmızı kısımda duvar resimleri ve spor aletleri bulunuyor. Yeşil alan da adından anlayabileceğiniz üzere çimlik bir alan ve yürüyüş ya da piknik yapmak için kullanılıyor.

IMG_7100

Kopenhag’ta ücretsiz gezilecek yerler

İçine girmediğim ama dışarıdan şeker gibi duran, Kopenhag fotoğraflarınızın arasına girmesini isteyeceğiniz Palads Teatret‘ten bahsetmeden edemeyeceğim. Siz vaktiniz varsa ve arzu ederseniz bir film izlemeye de gidebilirsiniz, filmler orijinal dilinde ve Danca alt yazılı olarak izleniyormuş.

IMG_7106

Kopenhag’ın bana göre fotoğraf açısından en verimli yerlerinden biri Rundetaarn. Giriş ücretli ama öyle çok fazla değil, 25 DKK. Burası yuvarlak bir kule ve kulenin tepesine merdivenle değil eğimli bir yoldan yürüyerek çıkıyorsunuz. Güneşli bir günde gitmenizi öneriyorum, böylece içeride fotoğraf için güzel ışık yakalayabilirsiniz. Eğimli yolun bittiği yerde kulenin terasına çıkmak için dar bir merdiven var, orayı da atlattınız mı Kopenhag’a tepeden bakabilir, şehrin yukarıdan fotoğraflarını çekebilirsiniz.

IMG_7090

Gördüğünüz üzere, Kopenhag’ta da çok para harcamadan gezilebiliyor. Sizin bir şehirden beklentileriniz neler bilmiyorum ama sadece sokaklarında dolaşmak bile bizim için çok keyifliydi. Kendimizi bırakıp sokaklarında şuursuzca kaybolunca burada yazdığımdan çok daha fazla güzellik keşfettik. Ben şehre genel olarak hayran kaldım, hava şartları bu kadar sert olmasa şu an Kopenhag’tan iş bakıyor olurdum muhtemelen.

Şehirde yapılacaklar bunlarla sınırlı değil elbet, ücretli olarak gezilecek yerler de var. Kısaca onlardan da bahsetmek istiyorum. Tivoli Gardens tabii ki Kopenhag’ta gidilecek en favori yerlerden biri, ailece ziyaret edebileceğiniz oldukça büyük bir eğlence parkı burası. Gittiğiniz yerlerin kütüphanelerini merak ediyorsanız Royal Library tam size göre. Müze sevenler için Danimarka Ulusal Müzesi ve şehrin biraz dışında kalan Louisiana Museum of Art gezilecek yerler arasında.

Son olarak, Kopenhag’a yazın gidecekseniz bir gün Amager Strand’a gidip sahilde vakit geçirebilirsiniz.

Kopenhag gibi rengarenk fotojenik yerler için aşağıdaki yazılarımı da okuyabilirsiniz.

Avusturya’nın Masal Kasabası: Hallstatt Gezi Rehberi

Slovenya’nın Masal Kasabası: Bled Gezi Rehberi

Cinque Terre Köyleri Gezi Notları

Venedik Gezi Rehberi ve Venedik Karnavalı

Umarım yazdıklarımın faydası olur ve keyifli bir Kopenhag gezisi yaparsınız. Sizin başka önerileriniz varsa veya burada yazmayı atladığım merak ettiğiniz bir şey varsa lütfen yorum olarak bırakın, gidecek olan herkes yararlansın. Son olarak, gitmeden önce ya da döndükten sonra Danish Girl filmini izlemenizi öneririm.

Instagram’da paylaştığım Kopenhag fotoğraflarına #hohhoyytcopenhagen hashtag’inden ulaşabilirsiniz.

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve önümüzdeki seyahatlerden bol fotoğraf ve video için beni takip etmeyi unutmayın! 😉

Instagram: hohhoyyt

Youtube: hohhoyyt

Facebook: hohhoyyt

 

 

hohhoyyt

Merhaba, ben Deniz Tarhan. Yazılımcıyım, dalarım, kayarım, yemek yaparım, hayal kurarım, seyahat ederim, fotoğraf çekerim, tiyatro severim. Eşine ve oğluna aşık bir anneyim. En büyük CimBom!

You may also like...

17 Responses

  1. Tugce Colpankan dedi ki:

    İpuçları için çok teşekkürler ☺️

  2. ebrubektasoglu dedi ki:

    Merhabalar,

    Danimarka, dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke olarak kabul edilir. Danimarkalılar’a göre mutluluğun sırrı tek bir sözcükte saklıdır: HYGGE. Hygge; kendinizi konforlu, mutlu ve huzurlu hissettiğiniz tüm anları kapsamaktadır. Bu arada Hygge yalnızca Danimarka’da yaşam felsefesi olarak benimsenmiyor. Danimarka ile birlikte bütün İskandinav ülkelerinin yaşam felsefesi aynı zamanda. İzniniz olursa ben de HYGGE yaşam felsefesinden bahsettiğim blog yazımı sizinle paylaşmak isterim: https://www.tarz2.com/danimarkalilar-Icin-mutlulugun-formulu-hygge

    Keyifli okumalar dilerim, sağlıcakla kalın.
    http://www.ebrubektasoglu.com

  3. Begüm İnanç Demirci dedi ki:

    Okuduğum seyahat yazıları içerisindeki en faydalı ve güzeli, emeğinize sağlık.

  4. Anonim dedi ki:

    Çok faydalı ve akıcı bi yazı olmuş tebrikler ! Sırf konaklama ile ilgili bir trick yakalar mıyım diye dikkatle okudum 11 euroyu görünce de baya sevinmiştim ama sükutu hayale uğradım. :(( En uygunu 30 euro civarı sanırım güncel fiyatlar .. ya da ben göremedim vazgeçmek üzereyim resmen :((((

  5. Anonim dedi ki:

    gayet faydalı bilgiler var güzel bir yazı olmuş tebrik ederim.. 11 euro ya hostel görünce oldukça da sevinmiştim ama sanırım güncel fiyatlar 30 euro civarı olmuş :((( biletimden pahalıya gelecek acaba vazgeçsem mi diye düşünmedim değil :(((

    • hohhoyyt dedi ki:

      merhaba, teşekkür ederim. tabi erken rezervasyon yapmak ve gittiğiniz döneme göre değişiklik gösteriyordur fiyatlar. Kopenhag çok güzel bir şehir ve gerçekten ücretsiz yapabileceğiniz çok şey var bence biletinizi aldıysanız yakmayın. 😉

  6. Anonim dedi ki:

    Tam aradığım rehber bilgiler için teşekkürler 🙂

  7. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Şahsım adına çok teşekkür ederim.
    Fotoğraflar şahane.

  8. serkanince dedi ki:

    Yazıdan bir çok not çıkardım. Gerçekten iyi ipucu ve notlar paylaşılmış, teşekkürler 🙂

  1. Aralık 12, 2017

    […] Kopenhag Gezi Rehberi: Ucuz Bir Kopenhag Seyahati Mümkün! […]

  2. Şubat 5, 2020

    […] Kopenhag Gezi Rehberi: Ucuz Bir Kopenhag Seyahati Mümkün! […]

  3. Aralık 1, 2022

    […] Kopenhag Gezi Rehberi: Ucuz Bir Kopenhag Seyahati Mümkün! […]

Bir Cevap Yazın

BORN TO LAUGH sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et